1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar Kerst Speelfiguren & Voertuigen

{ Review } | VTech Zoef Zoef Randy het Rendier (Special Edition)

Randy het Rendier

“Ik ben Harm Hippiebus, ik houd van bloemetjes”. Finn draait zich om in de box en ik hoor Harm. Soms gaat het per ongeluk, soms ook met iets meer voorbedachte rade. Prachtig om die ontwikkeling te zien en speelgoed te hebben die daar aan bijdraagt. Op het eerste gezicht lijkt dat met de  VTech Toet Toet Auto’s en VTech Zoef Zoef Dieren misschien niet zo. Verkijk je er niet op. Er is van te leren en ze zijn lief. En toen was daar ook nog eens Randy het Rendier, een special edition voor Kerst.

Waarom ik fan ben van VTech Toet Toet Auto’s en VTech Zoef Zoef Dieren? De reactie van mijn baby Finn. Ik had er eerst niet zo veel mee. Was bang voor irritante liedjes en veel lawaai. Voor Sinterklaas waren we naarstig op zoek naar cadeaus en ik vond het maar lastig. Sowieso mocht het wel geschikt zijn voor als hij iets ouder was, toch zou het leuk zijn wanneer hij er ook eerder iets aan had. En toen zagen we Toet Toet Auto’s van VTech. Misschien was dat wel iets. Dan wel echt voor later, dan hadden we het maar vast. Zijn reactie op de doos met het vliegveld was onbetaalbaar. Glimmende oogjes en hij richtte zich steeds hoger op. Missie geslaagd, blije baby.

VTech Toet Toet Auto’s

De dag na Sinterklaas. We lieten het vliegveld en de wegdelen nog even bij elkaar in de doos. De voertuigen konden we wel vast uitpakken. We zouden wel zien of Finn daar iets mee zou kunnen. Op zijn buik liggen en mee spelen dus. Onvoorstelbaar. De liedjes maken hem vrolijk. Als hij er niet bij kan, dan wurmt en doet hij net zo lang tot hij ze heeft. Het heeft hem geholpen met het omrollen. Lag hij op zijn rug, dan zette ik Harm of Mike aan de zijkant van zijn hoofd en deed ze aan. Hij probeerde ze dan met de arm aan de andere kant te pakken en moest daarvoor zijn boven lijf draaien. Ze oppakken en neerzetten en op de gezichtjes drukken voor geluid, is heel goed voor zijn motoriek. Spelend leren kinderen immers het allermeest! Spelen blijft het fundament voor de ontwikkeling van ieder kind. VTech weet als geen ander dat het de beste manier is om de wereld te ontdekken, nieuwe dingen te leren, contact te leggen en zelfstandiger te worden.

Voor de ouders

De liedjes vallen tot nu toe in alle versies (Mike de Motor, Harm de Hippiebus en Vince Vliegtuig) echt 100% mee. Ondanks dat het uiteindelijk steeds hetzelfde is, zit er wel variatie in de opbouw en het aantal liedjes en gesproken zinnen. Er wordt verteld én er worden liedjes gezongen. Verder maken ze allemaal toepasselijke geluiden. Leerzaam voor wanneer ze iets groter zijn. Daar kun je dan meteen een spelletje van maken. Mocht het geluid je even te veel worden, er zitten uit-knopjes op.

Ik betrap me er op dat ik onbewust de liedjes meezing en een enkele keer sta ik ze voor me uit te neuriën zonder dat ze aan zijn. En ik word er vrolijk van. De ouders hebben ook invloed. VTech maakt technologisch hoogwaardig, educatief en sprekend speelgoed. Speelgoed dat precies past bij de stap die het kind gaat maken. Dat doet VTech samen met panels van kinderen, ouders, pedagogen en speelgoedspecialisten.

Zoef Zoef Dieren Randy het Rendier – Special Edition

Harm, waar ik net al aan refereerde is een Special Edition in het kader van het 25-jarig bestaan van Vtech en nu komt Randy het Rendier daar bij. Hoewel ik meer van de auto’s ben (ik ben niet zo’n dierenvriend) werd ik ernstig vertederd door Randy. Natuurlijk was ik benieuwd of dat ook voor Finn zou gelden. Ook was ik benieuwd naar het muziekje en wat hij te vertellen had.

De verhaaltjes gaan uiteraard over kerst en cadeautjes. De liedjes zijn Nederlandse versies van Deck the Halls en Jingle Bells. “Jingle Bells, Jingle Bells, kom en ga maar mee. Ik breng graag cadeautjes rond en trek de arreslee”, dat idee. Een vrolijke boel dus. Het uiterlijk van Randy is ontzettend schattig en is helemaal in kerststemming met zijn rode lichtgevende kuif en groene letters op de zijkant.

Randy heeft een magische sensor. De magische sensors op de bijbehorende wegdelen activeren vrolijke zinnetjes, geluiden, melodietjes en gezongen liedjes wanneer de Zoef Zoef dieren eroverheen rijden. De dieren functioneren prima zonder, maar de wegdelen zijn natuurlijk een waardevolle aanvulling op het speelplezier.

Go or No Go

VTech Toet Toet Auto’s en VTech Zoef Zoef Dieren kregen van mij al een dikke GO, en voor Randy het Rendier geldt dat ook! Dus wil je nog graag een geweldig cadeautje voor Kerst máár ook voor daarna? (Want wij gaan onze nieuwe vriend Randy echt niet opbergen tot volgend jaar Kerst hoor, hij blijft lekker bij ons in de woonkamer wonen), dan is Randy het Rendier zeker een GO!

Feitjes

Bevat: 6 melodietjes en 3 gezongen liedjes
Leeftijd: alle leeftijden
Prijs: €8,99 en hierrr te koop.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 5-jarig meisje - Go or No Go
  24 mei 2020 at 13:38

  […] anders uitzoeken. Het lijkt hier wel een (rommelige) speelgoedwinkel. Spelletjes, Duplo, Toet Toet/Zoef Zoef, houten treinbanen, puzzels, een keukentje, een werkbank, lees- en knutselboeken, […]

 • Reply
  De LEUKSTE verjaardagscadeaus voor een 2-jarige! - Go or No Go
  15 september 2019 at 06:31

  […] riep ik dat ik nooit speelgoed wilde met geluid, maar de Zoef Zoef dieren zijn toch wel heel erg leuk. Mijn zoontje heeft de Toet Toet auto’s en die vond ik al geweldig, […]

 • Reply
  Lieke van Veen
  28 december 2017 at 00:00

  Randy het Rendier is super leuk. Ik heb ‘m deze kerst ook gekocht voor mijn neefje. Ik vind het leuk dat hij speciaal gemaakt is voor kerst.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.