5 jaar 6 jaar 7 jaar Bouw & Constructie Creatief & Knutselen

{ Review } | Build a Bot PAW Patrol van Colorific

{ Review } | Build a Bot, een dino bouwen

Als ouder wil je natuurlijk het liefst speelgoed dat aansluit bij de interesses van je kind en waar je zelf ook nog eens een beetje achter staat. Nu is onze 7-jarige, bij vlagen heel stoere tweeling dol op een heleboel verschillende dingen, dus dat maakt mijn leven al wat makkelijker. Maar als ik dan iets vind dat constructief en creatief uitdagend is, een beetje techniek bevat, over dino’s én robots gaat en toch ook weer best schattig, dan is dat wel een hoofdprijs voor Daan en Jesse. We hebben het over ons nieuwste speelvriendje: de Build a Bot Dino (genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017, categorie 6 en 7 jaar)

{ Review } | Build a Bot van Colorific

Bouwpakket

De Build a Bot is, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, een bouwpakket. Bijzonder aan dit bouwpakket is dat je geen enkel gereedschap nodig hebt: alles klikt in elkaar. Onze Dino bestond uit meer dan twintig losse onderdelen, waaronder een motortje, een magnetisch blaadje, een heleboel stickers en een bouwdiploma. De onderdelen zaten keurig naast en onder elkaar in een plastic bord geklikt (tip: gooi dit niet weg!). Hierdoor konden Daan en Jesse moeiteloos de onderdelen vinden die het instructieboekje aangaf. Met een beetje gepuzzel konden ze de onderdelen op de juiste manier in elkaar zetten, waardoor na twintig minuutjes onze Dino in elkaar zat.

Build a Bot review

Finishing touch

Ons robotje was echter nog lang niet klaar! Op het stickervel zaten namelijk een aantal grote, kleurige stickers voor de ogen en tientallen kleine stickertjes van dino-botjes, sterren, muzieknoten, eierschalen, pootjes, dino-klauwtjes en knopen om de Build a Bot mee te versieren. Hiermee waren Daan en Jesse nog eens tien minuten zoet, waarna Botje (zoals ze hem hadden gedoopt) eindelijk helemaal klaar was.

Geslaagd!

Nu Botje in zijn volle glorie stond te stralen, was het tijd om te kijken of hij ook werkt. Jesse hield het blaadje onder Botje’s neus, die prompt vrolijk achter het blaadje aan begon te hupsen. Hoera; onze robot doet het! Ook zonder blaadje kan Botje springen: als je hem een klein tikje onder zijn staart geeft, springt hij snel weg. Nu we hadden vastgesteld dat ons Build a Bot project helemaal geslaagd was, was het tijd voor de laatste plichtpleging: ik overhandigde onze mannen hun bouwdiploma, waar ze natuurlijk hartstikke trots op waren.

Build a Bot review van robot bouwen

Is de Build a Bot éénmalige pret?

We zijn ongeveer drie kwartier zoet geweest met het bouwen van de Build a Bot. Nu hij klaar is kunnen ze leuk spelen met Botje en zijn blaadje, en allerlei stoere dino-verhalen met hem uitspelen. Maar Botje heeft nog een andere verrassing in petto: net zoals Lego kun je hem namelijk weer demonteren! Dus als Daan en Jesse over een tijdje even klaar zijn met Botje, gaat hij mooi terug in de doos. Zo kunnen ze hem later gewoon weer helemaal opnieuw in elkaar zetten.

Minpuntje

Hoewel Daan en Jesse de onderdelen helemaal zelf konden vinden en in elkaar zetten, was er af en toe wel wat hulp nodig om ze stevig in elkaar te klikken. Hierdoor kunnen ze niet 100% zelfstandig de Build a Bot in elkaar zetten. Het demonteren zou ik overigens ook door een volwassene laten doen. Daan en Jesse kunnen het vast ook, maar ik weet niet of dat wel helemaal goed zal gaan.

Go or No Go?

De Build a Bot biedt een heleboel. Het bouwen is technisch en constructief op een manier die heel toegankelijk is voor jonge kinderen. Door de grote hoeveelheid stickers kun je hem heel persoonlijk en creatief afmaken, waardoor iedere Bot uniek is. En als hij klaar is, kun je er ook echt iets mee doen; voor veel andere bouwpakketten houdt de lol op als het bouwwerk klaar is. Botje wordt hier nog steeds volop gebruikt in rollenspellen en dino-avonturen. Het feit dat je hem (indien gewenst) weer kunt demonteren en later opnieuw bouwen vind ik echt iets toevoegen. De stickers zijn heel leuk en maken het eindresultaat persoonlijk en uniek. Alles bij elkaar: Een Go!

Feitjes:

Build a Bot

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.