1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar

{ Review } | Baby Annabell; net een echte baby met realistische functies

baby annabell
Mary-Lou

Pakjesavond 2017: Mila haalt een groot pakket uit de zak van Sinterklaas en vol spanning wordt het cadeaupapier eraf getrokken. Met grote ogen van verbazing roept ze enthousiast: “Baby Annabell!” Eenmaal uitgepakt, wordt ons nieuw gezinslid stevig geknuffeld. “Ahh baby Annabell. Van Zapf Creations” horen we haar fluisteren. We kijken elkaar aan en schieten in de lach. De vele speelgoedreclames rondom het Sinterklaasjournaal zijn kennelijk heel effectief geweest. Zo snel kan het gaan na een bepaalde leeftijd. Mila wist dan ook al dat baby Annabell niet zomaar een pop is, maar één die veel kan.

WAT KAN BABY ANNABELL?

Heel veel! Plassen en huilen met echte tranen bijvoorbeeld. Ja, echt! Voor mijn dochter is het gewoon een vast gegeven, Annabell kan huilen. Maar ik vind het wel echt heel bijzonder. Daarnaast reageert ze op aanrakingen. Als je over haar wangen wrijft gaat ze brabbelen en lachen. Je kunt haar in slaap wiegen waardoor ze een potje gaat liggen tukken. Hoorbaar, met van die schattige slaapgeluidjes. En het mooiste; stop een speen in haar mond en ze gaat hier lekker aan zuigen waarbij haar mondje echt heen en weer gaat. Kruipen schijnt ze trouwens ook te kunnen, al heeft die van ons daar niet zo heel veel zin in. Voor Mila is het allemaal heel normaal dat Annabell zo’n knappe pop is, want Annabell is een baby. Duh! En o wee als ik haar een pop noem. Haar babietje is haar alles op het moment en ze neemt die zorgtaak best serieus.

Wist je trouwens dat er ook een jongenspop is, het broertje van Annabell: baby Alexander.

LEREN DOOR TE SPELEN

Soms vraag ik me af wie nou wie aan het opvoeden is. Want ook Annabell kan er wat van. Een opvoedkundige taak toevertrouwen aan een pop klinkt natuurlijk ongelooflijk raar, maar feit blijft dat kinderen leren door te spelen. En van baby Annabell kunnen poppenmama’s heel veel leren. Oorzaak en gevolg bijvoorbeeld. Of iets oplossen. Maar of Mila daarmee bezig is? Tuurlijk niet! De baby huilt en dus wiegt ze haar liefdevol heen en weer tot de baby stopt met huilen. Werkt het niet? Dan wil Annabell misschien wel een flesje of toch een speentje. Onbewust pikt ze zo toch de zorg op voor een echt broertje of zusje. Deze pop is dan ook uitermate geschikt voor een (aanstaande) grote zus of broer. Kinderen helpen graag, maar het komt niet altijd goed uit. Terwijl jij bezig bent met je eigen baby, kun je je grotere kind hetzelfde laten doen bij de pop. Ideaal!

DE LEUKSTE ACCESSOIRES VOOR BABY ANNABELL

In de doos zit genoeg om meteen de rol van poppenmoeder aan te nemen. Een luiertje dat steeds opnieuw gebruikt kan worden, een flesje, speentje, slabbetje en kettinkje. Daarnaast… en ik weet niet of je het wil weten, maar daarnaast zijn er super toffe accessoires te koop voor dit kleinste gezinslid. Alles bij elkaar is een echte baby uitzet er niets bij. Denk aan een kinderwagen, kinderstoel, luiertas, potje, reiswieg, maar ook een commode. En een slaapkamertje met een kledingkast. Echt, heus! Oja, vergeet de garderobe om jaloers op te zijn niet. Die laatste is geen overbodige luxe want om eerlijk te zijn vind ik dat wat ze aanheeft een beetje suf. Dit kun je vervangen door mooie jurkjes, stoere windjacks met capuchon, maillots, sokjes, rompertjes en kekke laarsjes. Zelfs een winterslaapzak kan aangeschaft worden. Is het allemaal nodig? Neuh, Baby Annabell komt in de doos al met veel tofs. Leuk, leuker, leukst is het wel!

Go or No Go

En echt niet alleen voor Mila. Zelf word ik er ook blij en hebberig van. Ik vind het dan ook helemaal niet erg wanneer ze me bij haar spel wil betrekken. Mama speelt wel mee, haha. Baby Annabell heeft een zacht lichaam (met stof dat geen water opneemt!) en realistische functies waardoor ze goed een echte baby kan nabootsen. Ze haalt meteen het poppenmoedertje in mijn dochter naar boven. Ik vind het erg aandoenlijk om te zien dat ze zich zo kan laten meeslepen in een fantasie. Annabell wordt gevoed, getroost en liefdevol geknuffeld en gekust. Hoewel ik haar pyama-achtige outfit niet echt kan waarderen, maalt mijn dochter daar totaal niet om. De grotere accessoires zijn niet heel goedkoop, maar zijn ook niet per se nodig. Ook kun je ervoor kiezen om steeds weer iets nieuws te geven met een verjaardag, Sinterklaas en/of kerst. Samen doen met opa’s en oma’s is ook een idee. Baby Annabell is bij ons hoe dan ook een blijvertje.

FEITJES

Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Baby Annabell heeft ook een broertje. Beiden zijn online te koop.


Lees ook: Baby Alive: knip de haren van een pop! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    De leukste cadeaus voor een 4-jarig meisje - Go or No Go
    29 januari 2020 at 11:34

    […] zodat je er heerlijk mee kunt knuffelen! Heeft ze al een Baby Born? Dan kun je ook nog kiezen voor haar grote zus, baby Annabell of bijvoorbeeld Kiekeboe Baby. Ook andere poppen zoals Barbie en de poppen van […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.