6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen DIY

{ Review } | Recepten om slijm te maken: Het Grote Slijmboek

Plakkende handen, lijm door de hele keuken en vieze klontjes in het tapijt. Zelfs badwater werd slijm! Nee, ik zou mij niet wagen aan deze nieuwe rage. Ik zag mezelf al blauwe snot uit de haren van de kinderen knippen en op mijn keukentrapje klimmen om klodders van het plafond te schrapen. Tot ik voor Go or No Go het Grote Slijmboek mocht reviewen. Tsja, wat doe je dan? Geef je toe aan de wensen van je oudste of blijkt het toch echt één grote kliederboel te zijn?

Het Grote Slijmboek

Zo hier en daar had ik op Pinterest en Youtube de nodige tips en filmpjes voorbij zien komen hoe je slijm kunt maken. Dit waren dan vooral erg kliederige filmpjes waar vrachtladingen lijm werden gebruikt en complete flessen lenzenvloeistof. Vervolgens had de desbetreffende vlogger de slijm achter  zijn oksels zitten en was de nachtmerrie compleet. Dat ging ik dus echt niet doen.

Tot ik dus het Grote Slijmboek in de brievenbus kreeg. Een boek boordevol originele slijmrecepten, van een recept voor smurfensnot tot een recept voor eenhoornpoepslijm en zelfs een recept voor eetbaar slijm! Een recept voor fluffy slijm zonder lijm en fluffy slijm maken met scheerschuim, en ga zo maar door! Ik besloot dit kleurrijke boek toch maar eens open te slaan en me te verdiepen in de recepten. Die staan er namelijk genoeg in. Naast de recepten staat het boek bomvol met leuke en interessante weetjes over diverse soorten slijm. Van slijmerige dieren tot lichaamseigen slijm (bah). Naast een doe-boek kun je dit boek dus ook echt leuk doorbladeren en van alles leren over slijm.

Het Grote Slijmboek review

Basisrecepten

Na een grondige inspectie van Het Grote slijmboek en de recepten kozen we ervoor om een eenvoudig basisrecept te proberen. Een recept waar je maar een paar ingrediënten voor nodig had die je bij elke supermarkt wel kunt kopen of misschien wel gewoon in huis hebt staan. De pret kon beginnen, ik hield mijn hart vast.

Nadat we alle spullen netjes hadden klaargezet zijn we aan de slag gegaan. Ik ga uiteraard niet verklappen wat en hoe we dit deden, dat moet je natuurlijk zelf ontdekken als je dit boek leest. Maar ik ga je wel verklappen dat het echt geen kliederboel werd maar dat we enorm goede, niet plakkende, blauwe slijm als resultaat kregen. Kinderen blij, mama blij, niks meer aan doen.

Achter in het boek vind je diverse tips om je slijm te bewaren zodat het goed blijft. Dit hebben we dan ook netjes opgevolgd en tot op heden spelen de kinderen nog steeds met hun zelfgemaakte slijm. Ideaal, zo kun je de zelfgemaakte slijm goed bewaren.

zelf fluffy slijm maken recept Het Grote Slijmboek

Go or No Go?

Voor ons is het Grote Slijmboek een absolute Go. Na mijn aanvankelijke twijfels en de nachtmerrie die ik voor ogen had, bleek dit boek DE oplossing te zijn. Boordevol recepten waardoor je zelf kunt kiezen wat voor slijm je wilt maken en dat alles duidelijk verwoord en met kleurrijke afbeeldingen. Wij zijn nu geoefende slijmmakers en misschien word jij dat ook wel!

slijm recepten Het Grote Slijmboek

Feitjes

Het Grote Slijmboek heeft 64 pagina’s en is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Natuurlijk al wel jonger als je als ouder er goed bij blijft. (sowieso goed, ook bij 8+)
Het boek kost €4,95 en is online te koop.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 12-jarig meisje - Go or No Go
  27 april 2020 at 19:02

  […] Je hebt vele soorten slijm en ja, daarin is echt onderscheid. De vaak wat goedkopere slijm werkt prima, maar laat ook zijn sporen achter. Het geeft af, het stinkt, het plakt meer, en breekt af. Natuurlijk zijn er ook prima slijm varianten die goedkoper zijn die wel overal aan voldoen, maar als je er wat langer mee wil doen, raden wij je aan je toch iets meer in te verdiepen. […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 11-jarig meisje - Go or No Go
  27 april 2020 at 19:01

  […] er dan geen speelgoed meer voor 11-jarige? Nou, echt wel. Wil je dochter nog een pop? Waarom niet?! Slijm, L.O.L. ballen en een L.O.L. Surprise Styling Head zijn leuke items. Een knutselkoffer maken kan […]

 • Reply
  DIY: Zelf smurfensnot maken (inclusief ingrediënten) - Go or No Go
  22 december 2017 at 18:45

  […] { Review } | Recepten om slijm te maken: Het Grote Slijmboek – Go or No Go […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.