Voeding en gezondheid

{ Recept } | Wortelsoep met mandarijn

Tijdens donkere en koude avonden, denk ik dus meteen aan soep. En passend bij deze tijd denk ik aan wortel en mandarijn (trouwens ook erg leuk voor het Sinterklaas thema; wortels en mandarijn). Deze wortelsoep met mandarijn is daarom naar mijn idee perfect geschikt om de avonden een stuk aangenamer te maken. Heerlijk met wat vers afgebakken brood, of als voorgerecht. Heerlijk met verrassende smaken en iets heel anders dan de standaard soepen.

Ingrediënten:

1 kg wortels
Sap van 2 mandarijnen
1 kleine ui of 1 sjalotje
Stukje verse gember (ongeveer zo groot als je duim)
1 bouillonblokje
750 ml water
Zout
Peper
Olie

Keukengerei:

Voor dit gerecht heb je eigenlijk maar één ding nodig, en dat is een handige staafmixer. Natuurlijk kun je nog een handige snijder gebruiken voor de wortels, gember en uien, maar als je die niet hebt, volstaat een scherp mes natuurlijk ook prima ;-).

Staafmixer

Voordat het recept dan daadwerkelijk komt, wil ik nog even een shout-out doen naar de staafmixer. Een staafmixer is namelijk echt onmisbaar in de keuken! Je maakt met een staafmixer in een handomdraai babyvoeding, verse soep, een smoothie of een milkshake. Mocht je een staafmixer willen kopen, let dan vooral op het vermogen en de snelheid en of hij vaatwasserbestendig is, mocht je dit laatste belangrijk vinden. Tot slot zijn er ook draadloze staafmixers, wat ik persoonlijk erg fijn vindt. Zo ben je niet gebonden aan de plekken waar je een stopcontact hebt in de keuken. Maar goed, tot zover de staafmixer, tijd voor het recept voor de wortelsoep.

Bereiding:

  • Schil de gember en snijd fijn
  • Pel en snipper de ui
  • Snijd de wortels in blokjes
  • Fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur, laat de ui niet verkleuren.
  • Voeg de gesneden wortel toe en bak nog 5 minuten mee
  • Breng in een andere pan het water met een bouillonblokje aan de kook
  • Pers de 2 mandarijnen
  • Voeg de bouillon en het sap van de twee mandarijnen toe aan het wortelmengsel
  • Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper

Laat je me weten wat je van de wortelsoep met mandarijn vond? En natuurlijk wat de kinderen er van vonden?


Marye is moeder van de 2 smulpapen Pepijn en Florine van 7 jaar. In haar leven staat koken centraal. Met haar bedrijf Culima verzorgt ze kookworkshops voor jong en oud en fungeert ze als kok aan huis. Mensen inspireren en aan het koken zetten, laten genieten van eten, dat doet ze het liefst!

Andere recepten van Marye – Culima: 





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.