Kerst Voeding en gezondheid

{ Kerstrecept } | 2 kleuren chocolademousse met frambozensaus

2 kleuren chocolademousse met frambozensaus

De kerstdagen komen eraan. En niets leukers om dan samen met de kinderen de keuken in te duiken. Dit heerlijke dessert is voor en door kinderen. Vandaar dat ik ook met mijn 7-jarige tweeling de keuken in ben gedoken en we een leuk en lekker dessert hebben gemaakt, wat ze met enkele aanwijzingen helemaal zelf konden. Dus ga de uitdaging aan en zie hoe ze zullen genieten tijdens het koken, maar bovenal zullen smullen van deze 2 kleuren chocolademousse met frambozensaus.

2 kleuren chocolademousse met frambozensaus

Nodig (voor 6 kleine glaasjes) :
– 400 ml slagroom
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram witte chocolade
– 250 gram frambozen (diepvries)
– 30 gram suiker, optioneel
– 6 eetlepels water

Bereidingswijze:

* Neem een pannetje, vul deze met water en breng tegen de kook aan. Zet er een vuurvaste kom in en laat hierin de blokjes pure chocolade smelten.
* Laat de chocolade afkoelen.
* Verwarm de frambozen met twee eetlepels water en suiker naar smaak. Laat even doorkoken tot de frambozen kapot zijn en het een soort van sausje is geworden.
* Verdeel het sausje over zes kleine glaasjes. Laat afkoelen.
* Neem een grote mengkom en sla de slagroom stijf tot vladikte. Voeg de chocolade toe en roer voorzichtig door zodat je niet alle lucht eruit slaat.
* Verdeel de mousse over de frambozensaus.
* Smelt nu de witte chocolade au bain-marie. Laat weer afkoelen
* Herhaal de handeling van het opkloppen van de slagroom en voeg dan de witte chocolade toe.
* Verdeel de witte mousse over de bruine
* Zet de chocolademousse minimaal 2 uur in de koelkast.

Heb jij trouwens ook altijd moeite met tijdens de feestdagen alles in die koelkast te krijgen? Lees dan de blog van Cassandra, waarin ze tips geeft hoe je je koelkast kunt organiseren tijdens de feestdagen.

Marye is moeder van de 2 smulpapen Pepijn en Florine van 7 jaar. In haar leven staat koken centraal. Met haar bedrijf Culima verzorgt ze kookworkshops voor jong en oud en fungeert ze als kok aan huis. Mensen inspireren en aan het koken zetten, laten genieten van eten, dat doet ze het liefst!

Andere recepten van Marye – Culima: 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.