- Attractieparken

Kerstvakantie uitstapje: De Magische Winterweken in Toverland

Ervaringen toverland De Magische Winterweken in Toverland
Linda - Go or No Go

Toverland zit op dit moment midden in haar Magische Winterweken. Dat klinkt magisch, en dat is het ook! Toverland is met vele lampjes en kerstbomen omgetoverd tot een Winters paradijs, met leuke activiteiten en mooie optredens. 

Wij mochten deze kerstvakantie een bezoek brengen aan Toverland, tot grote blijdschap van Daan en Jesse. We zijn al vaker naar Toverland geweest, maar we waren wel erg benieuwd naar de Winterse activiteiten.

Kerstbomen

Toverland is versierd met meer dan 100 dennenbomen, versierd als kerstbomen natuurlijk. Ook hangen overal heel veel lampjes waardoor alles er extra feestelijk uit ziet. De Kerst is volop aanwezig en ik vind dat er onwijs gezellig uit zien! Ook Morrel, een van de figuren van Toverland (het varken) zag er extra feestelijk uit met een kerstmuts op zijn hoofd.

Kerstvakantie uitstapje: De Magische Winterweken in Toverland

 De Magische Winterweken in Toverland

Sneeuwvlokken poffen

Bij de winter hoort natuurlijk sneeuw! Maar wat is sneeuwvlokken poffen dan? Nou, dat zijn marshmallows om te roosteren! Bij Troy stonden rondom een groot kampvuur een hoop stuiterende kinderen marshmallows te roosteren. Heel erg leuk voor de kinderen, want wie vindt dat nu niet leuk. En lekker warm!

Extra sfeervol werd het kampvuur door het winterse koor, twee dames in prachtige winter-outfit. Zij zongen prachtige kerstnummers en andere mooie nummers zoals John Lennon’s Imagine. Er werd gezellig wat gedanst door de kinderen, geroosterd en zelfs meegezongen.

Troy en Avalon

De Troy area was de enige area die buiten open was, want het andere gedeelte, de Magische Vallei, is dicht in verband met een verbouwing. Er wordt daar namelijk gewerkt aan een prachtig nieuw themagebied: Avalon. Daar wordt onder andere gebouwd aan een splinternieuwe achtbaan: Fēnix! Dit wordt de langste wing coaster van Europa, een achtbaan waarbij je met je benen los bungelt. In de zomer van 2018 zou het nieuwe gedeelte Avalon klaar moeten zijn, dus daar zijn we heel benieuwd naar natuurlijk! Jij ook? Check dan hier alle ins en outs en word als eerste op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen.

Maar, tijdens de Magische Winterweken kun je dus wel gewoon in de ruige attracties zoals de Troy en de boosterbikes. Ook de paardjes en het schip werden dankbaar gebruikt door Daan en Jesse.

Winter Wonderland Show

In het gedeelte waar je Toverland binnenkomt, in het Land van Toos is dat, was een mooi winters podium gebouwd. Hier vond op de dag van ons bezoek drie keer per dag de Winter Wonderland show plaats. In deze show organiseren de Vorstheer en Vorstdame een Winterbal. Alleen is de Vorstdame vergeten om alles voor het feest te regelen, terwijl de uitnodigingen al verzonden zijn en de gasten voor de deur staan. Gelukkig zijn er veel behulpzame kinderen voor het podium die wel willen helpen met het organiseren van het feest.
De Vorstdame en Vorstheer bedenken wat er allemaal nodig is voor een fantastisch Winterbal. Zo bedenken ze onder andere waar het feest kan plaatsvinden, welke dresscode voor het feest geldt, wordt er een Winterse wals geoefend en natuurlijk moet er versierd worden. Zou het ze lukken om het Winterbal op tijd te organiseren?

Kerstvakantie uitstapje: De Magische Winterweken in Toverland

Mistletoe

In het Land van Toos en bij Troy tussen de twee torens hangt een enorme mistletoe. En wat doe je dan als je daar onderdoor loopt samen met je geliefde? Kussen natuurlijk!

Praktische informatie over de Magische Winterweken

De Magische Winterweken vinden plaats van zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari 2018. (Let op: Er is geen extra entertainment en shows op 31 december 2017 en 1 januari 2018).
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Toverland en kosten € 15,00 per persoon, de kassaprijs bedraagt € 21,00 per persoon. Meer informatie over de Magische Winterweken is hier te vinden.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

 • Reply
  Marije
  6 januari 2018 at 22:09

  O leuk!! Wij gaan in de meivakantie naar een bungalowpark daar in de buurt,dan gaat toverland zeker op ons to do lijstje.

 • Reply
  Merel
  3 januari 2018 at 07:46

  Klinkt superleuk. Ik wil zelf ook nog graag een keer naar Toverland maar ligt eigenlijk net te ver weg voor ons.

 • Reply
  Fleur
  30 december 2017 at 20:43

  Toverland is zo leuk! Helaas voor ons een beetje ver weg! Ik hoop er volgend jaar zeker nog eens naar toe te gaan

 • Reply
  Lien
  30 december 2017 at 20:23

  Dat ziet er leuk uit zeg! WIj zijn eigenlijk nog nooit in Toverland geweest, al heb ik er al wel veel goeds van gehoord!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  30 december 2017 at 16:20

  Dat ziet er heel leuk uit. Kan ik het vergelijken met de Efteling in de winter denk je?

 • Reply
  MamaPlaneet
  30 december 2017 at 16:05

  Staat op mijn bucketlist. Het is dat wij nog mega druk zijn met de verbouwing..en de feestdagen. Fantastisch om het eens in de winterse sferen te zien.

 • Reply
  Oma Will
  30 december 2017 at 13:25

  Wat is Toverland leuk.
  Ben ik nog nooit geweest.
  Lijkt mij wel wat om een keertje met de oudste kleinkinderen heen te gaan.
  Vooral rond de Kerst!
  Misschien volgend jaar?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.