Kerst Voeding en gezondheid

Kindergerechten en kinderhapjes voor het kerstdiner

kinder kersthapjes voor kerst kersthapjes kinderen

Het houdt ons allemaal flink bezig zo net voor Kerst: het kerstdiner op school. Wie maakt welke hapjes voor school, worden het gezonde kersthapjes voor school of mag een gebakje ook. Maar dat niet alleen. Ook denken we na over het kerstdiner thuis. Wat maken we voor de kinderen voor het kerstdiner? Ik zocht voor jullie een aantal mooie kerst kindergerechten bij elkaar. 

Kerst fruitstokjes

Een gegarandeerd succes voor de kinderen die van fruit houden. Vrolijke kerst fruitstokjes. Je kunt ze natuurlijk ook in de vuurpijl vorm maken, waarbij je zo’n leuk sateprikkertje gebruikt met een flosje aan het uiteinde. Die had ik niet, dus maakte ik gewoon lekkere fruitstokjes met sterretjes. De sterretjes zijn gemaakt van meloen en met een uitsteker eruit gehaald. Super simpel en helemaal in de kerstsfeer!

kerst stokjes kinderen

Een frisse kipsalade en kipfilet met roomkaas

Een fris en lekker kinderhapje vind ik deze leuke kipsalade hapjes. Gemaakt van een lekker fris sausje (helemaal naar eigen smaak te bereiden), kleine stukjes gekookte kipfilet, kleine stukjes ananas en worteltjes. Daarnaast een rolletje kipfilet met roomkaas in een komkommerjasje. Lekker fris en een klein hapje waardoor het zeker ook geschikt is voor kinderen. En het ziet er voor kerst ook nog eens super gezellig en sierlijk uit.

kipsalade kinderen

Recept voor vanillewortels

De meeste kinderen vinden wortels lekker, maar natuurlijk helemaal als je ze extra lekker bereid. Een mooi moment om dat te doen voor het kerstdiner met deze vanillewortels. Het volledige recept voor deze lekkere, zacht zoete wortels vind je hier.

Kerst amuse ‘kruidenpoffertje met geitenkaas en honing

De meeste kinderen zijn dol op poffertjes, maar ze zijn wellicht een beetje simpel voor een kerstdiner. Anne bedacht een mooie variatie op het gewone poffertje, namelijk een kruidenpoffertje met geitenkaas en honing. Houdt je kind niet zo van geitenkaas, dan kun je er deze ook vervangen voor een zachte brie of een ander soort kaas.

Vrolijke kerstbordjes

Het is super simpel om een mooi en gezond kinder kersthapje te bereiden. In een half uurtje tijd had ik deze twee super leuke bordjes klaar, en de kinderen vonden ze geweldig! Ze waren binnen vijf minuten ook weer op trouwens, haha! Een groot succes dus. Gemaakt van komkommer, kaas en aardbeien.

kinder kersthapjes voor kerst kersthapjes kinderen leuk

Carpaccio hapjes

Carpaccio hapjes zijn minder geschikt voor hele jonge kinderen, aangezien het hier om rauw vlees gaat. De een gaat er ander mee om dan de ander, maar wij hebben onze kinderen op hun zevende pas voor het eerst carpaccio laten eten. De carpaccio hapjes zijn perfect als amuse en wij maakten er een soort carpaccio-bonbon van.
De binnenkant bestaat uit fijngehakte rucola en Parmezaanse kaas. Vervolgens vouw je de carpaccio dicht als een bonbon en doe je er truffelmayonaise op. Deze smaakt heerlijk zacht. Daarbovenop de pijnboompitjes en naar smaak nog wat Parmezaanse kaassnippers.

carpaccio bonbon hapje kinderen

Kerstlaarsjes van knakworstjes

Ook bij dit hapje geldt: vele kinderen zijn dol op knakworstjes, maar het is een beetje suf om een bakje met knakworstjes neer te zetten als kersthapje. Dus, tijd om er iets leuks van te maken! Dat kan natuurlijk op de meest simpele manier: een kerstboompje van knakworstjes. Maar je kunt het jezelf ook nét iets moeilijker, maar ook een stukje origineler, maken met kerstlaarsjes van knakworst..
Ze zien er super leuk uit én zijn om te smullen! Op ElsaRblog lees je de uitleg hoe je de kerstlaarsjes zelf kunt maken.

kerstdiner knakworst hapje

Foto van ElsaRblog.nl

Monkey plate Kerstboom

Wat dacht je van een monkey plate voor Kerst, in de vorm van een kerstboom. Met allerlei hapjes zoals komkommer, kaas, knakworst, druiven peperkoek en nog meer. Op deze manier maak je een prachtige schaal die er geweldig uit ziet en waar altijd wel iets op ligt wat ieder kind lekker vindt. Je kunt er zelf voor kiezen om er enkele snoepjes of kerstkransjes tussen te leggen. In Linda’s artikel vind je trouwens ontzettend veel Kerstdiner tips, dus zeker een kijkje waard!

Kerst monkey plate #2

Ook wij maakten voor kerst een super leuke monkey plate waar de kinderen helemaal blij van werden. Wij hielden hem gezond met komkommer, wortel, kaas, zilveruitjes en worst. Ik maakte hem voor 4 kindjes, maar met meer kindjes had ik er nog tomaatjes aan toe kunnen voegen. Op Pinterest zag ik de laatste tijd ontzettend veel leuke kersthapjes, waarvan mijn grote favoriet de komkommer-kerstboom. Super leuk, speels en eigenlijk heel simpel om te maken. Dat geldt voor al deze kerst hapjes eigenlijk, het belangrijkste wat je nodig hebt in een uitsteker in de vorm van een sterretje. Een tip: koop die niet nét voor kerst, want dat wordt hem niet. Overal op, haha! Gelukkig vond ik er nog een tussen de klei-spulletjes en kon ik vooruit.

komkommerkerstboom

Voor de komkommerkerstbomen snijd je een klein stukje van de komkommer over de lengte af. Daarna is het eigenlijk simpel, want net maakt met een kaasschaaf over de volle lengte van de komkommer een plak. Deze plak komkommer ga je aan satéprikker rijgen.
Onderaan de satéprikker doe je een dik rond stukje komkommer als onderzettertje, maar dat kan natuurlijk ook met een plakje worst.
Bovenaan de komkommerkerstboom doe je een sterretje van kaas of worst, of als je geen ster-uitsteker hebt dan doe je gewoon een snoeptomaatje erop. Het is natuurlijk wel handig als je kids een beetje houden van dit soort koude groenten, anders ziet alles er mooi uit maar eten ze het alsnog niet.

kersthapjes kind kerstboom ster kaas komkommer

2 kleuren chocolademousse met frambozensaus

Een heerlijk toetje voor de Kerst en ideaal om samen met je kinderen te bereiden. Mijn kinderen zijn dol op chocolademousse en frambozen, dus deze combinatie is hemels! Ook voor mij trouwens! 😉 Gastblogger Marye laat in dit recept stap voor stap zien hoe je dit heerlijke kersttoetje kunt bereiden.

2 kleuren chocolademousse met frambozensaus

Gezelligheid tijdens het kerstdiner

De hapjes kunnen perfect zijn en het eten heerlijk, maar het kerstdiner draait vooral om gezelligheid en samen zijn. Voor kinderen kan het kerstdiner soms wat lang duren, en dus is het slim om vooraf te bedenken over hoe je het kerstdiner aanpakt. Hoe laat start je, bouw je pauzes is en hoe streng wil je zijn, of juist niet. Cassandra geeft je 6 tips voor een gezellig kerstdiner met een dreumes.

Wat maak jij klaar voor de kinderen voor het kerstdiner?

Tips voor kindergerechten en kinderhapjes voor het kerstdiner. Welke kindergerechten zijn ideaal voor kerst en hoe maak je het een echt kinderkerstdiner?




♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.