Kerst Voeding en gezondheid

Kersthapjes voor school en een Bento kerst broodtrommel

Bento kersthapje kaarsje leuke kersthapjes school

Zo schreef ik twee weken terug nog een blog over Sinterklaas stijl in je broodtrommel en nu is het alweer tijd voor de kerst. Sjee, wat gaat dat toch snel! Sint is het land nog niet uit of de boom staat al weer in veel huiskamers te pronken. Wij zijn daar een beetje eigenwijs in en zetten de kerstboom pas een weekend voor kerst. Om eerlijk te zijn, zijn we zo’n boom gewoon snel beu. Maar goed, genoeg over de boom. In deze blog laat ik jullie twee verschillende Bento kerst broodtrommels zien die ik heb gemaakt. En ook heb ik wat ideetjes voor het kerstdiner, bijvoorbeeld voor de hapjes voor het kerstdiner op school, of gewoon als hapje met de kerstdagen of als kinderhapjes voor het kerstdiner. Ik moet je zeggen, ze zijn erg smullen en ook nog eens niet (te) ongezond.

Bij Taleah op school hebben ze een kerst high tea. Ze doen dit in de middag en de ouders mogen op een lijst zetten wat ze willen maken. Ik denk dat dit bij de meeste scholen wel zo gaat, met een lijst. Nu heb ik dus verschillende ideeën voor jullie bedacht en gemaakt, allemaal in Bento kerst stijl. Ook leuk is het om de hapjes in de broodtrommel mee te geven. Bijna alles kan gewoon mee in de lunchbox.

Kersthap idee 1: Kerstboompjes van ontbijtkoek

Kerstboompjes van een plakje ontbijtkoek. Je snijdt een boomvorm uit het plakje. Een uitsteker met kerstboomvorm is nog makkelijker, maar helaas heb ik die niet. Ik heb mini slingers gemaakt van fondant, maar ik denk dat eetbare stift sneller is. Mini smarties als kerstballetjes erop en klaar! Supersnel én leuk.

simpel kersthapje voor school

Kersthap idee 2: Cracker kerstboom

Crackertje met kaas kerstboompje. Een half crackertje met een driehoek kaasje erop. Slingers heb ik dit keer gemaakt van snijworst. Ik ben niet goed in sterrenvormen maken dus is het een driehoekje geworden, haha. Een beetje peterselie erover en klaar. Maar pas op want dit hapje is echt te lekker! Bij ons zeker voor herhaling vatbaar.

 leuke kersthapjes school kerstdiner

Kersthap idee 3: Druifjes kerstboom

Je hebt nodig voor één boom; 2 cocktailprikkels, 1 satéprikker, een ster uitsteker, 6 druifjes en kaas. Kaas kun je ook vervangen door iets anders. Op de ene cocktailprikker prik je 2 druifjes en op de ander prik je 3 druifjes. Je prikt de satéprikker van onderuit zo door de druifjes heen, het laatste druifje prik je er bovenop. Op dat laatste druifje prik ik een stervorm van kaas. Hier had ik dus een uitsteker voor. Want zoals ik al vertelde, ben ik geen held in sterren maken.

Bento kersthapje kaarsje leuke kersthapjes school

Kersthap idee 4: Kandelaar van kaas en komkommer

Kandelaars van kaas, komkommer en een zilveruitje. Dit spreekt denk ik wel voor zich. Een rechthoek snijden uit een stukje kaas. Stervorm van komkommer (kan ook gewoon een rondje) Prikker door het kaasje heen, vastmaken in het stukje komkommer en bovenop prik je het zilveruitje erop. Klaar is je kandelaar. Deze smaken passen altijd goed bij elkaar, extra smullen dus.

Bento kersthapje kaarsje

Bento Kerst broodtrommel 1

In deze trommel maak ik van twee boterhammen een kerstboom. Tip; met een schaar een vorm in het brood knippen werkt supergoed. De kerstboom boterham is belegd met pindakaas en bovenop liggen muisjes die functioneren als ballen in de boom. In twee gekleurde bakjes, dit zijn muffinvormpjes, stop ik komkommer en een worstje. Ik snijd rondjes en daarna steek ik met een uitsteker een ster eruit. Je kunt dus ook nog het komkommer sterretje in het stukje worst stoppen en andersom. Ziet er gelijk gezellig uit.

Bento kerst broodtrommel met komkommer

Bento Kerst broodtrommel 2

Hier zitten ook twee boterhammen in met een beleg erop dat dochterlief zelf heeft uitgekozen. Leuke kerst prikkers erin. Druifjes erbij. En de overblijf maaltijd is alweer bijna klaar. Ik geef dit keer een cheesestring erbij. Die dingen blijven leuk om mee te variëren. Dit keer heb ik er een sneeuwpop van gemaakt. Extra leuk als er buiten echt sneeuw ligt.

Bento kerst broodtrommel

Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën heb gebracht. Het kan zo simpel zijn, maar je moet er soms maar even opkomen. Natuurlijk zoek ik ook van alles op, op internet. Maar tsja dat is de tijd van nu toch? 🙂
Mocht je nog meer inspiratie zoeken, kijk dan zeker een hier: kerstdiner op school waar je meer dan 30 gemakkelijke kersthapjes vindt!

Ik wens jullie veel plezier met het maken van alle lekkernijen. Geniet van deze heerlijke dagen!


Lees ook: Leuke en simpele kersthapjes voor school

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

 • Reply
  Kerst ideeën voor het kerstdiner op school ⋆ Sparkles Inside
  30 november 2020 at 07:50

  […] ben je eigenlijk op zoek naar iets simpels? Op de website van go or no go, kwam ik deze super leuke kerstboompjes tegen. Easy voor iedereen die geen bakprinses (of prins is). De uitsteekvormpjes kwam ik toevallig […]

 • Reply
  Leuke en simpele kersthapjes voor school maken - Go or No Go
  5 december 2019 at 06:31

  […] Nog meer kersthapjes voor school of het kerstdiner inspiratie nodig? Kijk hier! […]

 • Reply
  10 tips: kinderen groenten laten eten - Go or No Go
  25 augustus 2019 at 06:30

  […] Als je bord er leuk uitziet, dan ben je eerder geneigd om te eten. Dit hebben wij zelf, maar onze kinderen natuurlijk ook. Dit betekent niet dat je als een echte kunstenaar te werk hoeft te gaan elke avond, maar als je al een klein beetje kijkt naar de opmaak kom je al best een eind. Kijk hier voor bento inspiratie. […]

 • Reply
  marjonS
  15 december 2017 at 12:23

  De kerstboom prikkers met druiven en kaas ster ga ik even onthouden. Ik moet namelijk prikkers maken voor kerstbuffet van onze dochter.
  Deze zijn dus leuk!

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   15 december 2017 at 13:03

   Leuk zijn ze hè! En zo simpel. Ik heb ze in een paar minuutjes vanmorgen even gemakt als 10-uurtje voor mijn kids. Alleen de ster is best lastig uit de hand, hahaha. Dan is een uitsteker wel echt een aanrader.

   • Reply
    Susan
    14 december 2022 at 11:16

    Hoe maak je de kleine prikkers vast aan de grote prikker dan

    • Reply
     Linda - Go or No Go
     14 december 2022 at 12:11

     Welk hapje bedoel je? Want je gebruikt nergens twee losse prikkers, altijd 1?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.