Beurzen Gezelschapsspellen

Spellenspektakel 2017: Wat is er te doen?

Spellenspektakel 2018

Afgelopen weekend bezochten wij het Spellenspektakel. Een grote spellenbeurs in Eindhoven waar ieder jaar vele bekende en minder bekende spellenmerken hun spellen presenteren. 

Het Spellenspektakel 2017

Er was zoals ieder jaar weer ontzettend veel te doen. Wij waren er samen met onze twee kinderen van 7 jaar. Als je het mij vraagt, een perfecte leeftijd voor het Spellenspektakel. Vorig jaar waren ze 6 jaar en konden ze al lekker veel spelen, maar dit jaar konden we al prima de spellen vanaf 10 jaar met ze doen. Nu zijn Daan en Jesse echte spelletjes-fans, dus een groter plezier konden wij ze niet doen.

Ali baba van white goblin

Kinderhoek

Vraag je je af of je met of zonder kinderen naar het Spellenspektakel moet gaan, dan is het antwoord simpel: het kán beide. Als je je kinderen meeneemt, ga je vooral de kinderspellen mee spelen. Je kunt je kinderen natuurlijk even naar de kinderhoek brengen waar ze netjes oppassen op je kinderen terwijl jij de beurs even verkent. Maar echt een volwassenen spel spelen zal er niet van komen.
Ga je zonder kinderen, dan kun je natuurlijk gaan en staan waar je wil en ook de volwassenen spellen mee spelen. Zelf vind ik het juist heel leuk met onze kinderen, want zij hebben écht de dag van hun leven. Na 7 uur rondwandelen en vooral heel veel spelen hadden ze er eigenlijk nog geen genoeg van!

Dodgeball is een leuk spel van identity games

Goodiebag

De eerste 2500 spelers kregen een leuke goodiebag cadeau. Hierin zaten dit jaar een 999 Games kaartspel (mocht je het spel Hemelen kennen, daar lijkt het heel veel op) en nog een ander klein kaartspelletje en nog een aantal folders. Leuke goodiebag, want het is natuurlijk super leuk om zomaar een spel cadeau te krijgen.

Levensgroot 999 Games spel

999 Games heeft héél veel spellen op het Spellenspektakel. Terecht ook wat mij betreft, want ik ben en blijf een enorme 999 Games fan. Vorig jaar stond er een levensgrote Camel Up op het Spellenspektakel, dit jaar was het de beurt aan Leo moet naar de Kapper van 999 Games. Een spel voor kinderen vanaf 6 jaar waarbij het geheugen een grote rol speelt. Daan en Jesse vonden het wel een heel leuk spel, maar voor hun ook al wel een klein beetje makkelijk.
Ook had 999 Games een grote versie van het spel 30 Seconds staan. Dat blijft een geweldig spel, voor jong en oud en voor met je familie of met je hele vriendengroep.
Beide 999 Games spellen waren genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017, maar beide hebben helaas niet gewonnen. Wel sleepte 999 Games met twee andere spellen prijzen in de wacht, namelijk met Agricola en Escape Room VR.

Droomhuis

Een andere prijs, die dit weekend uitgereikt werd bij het Spellenspektakel, is de Spellenprijs 2017. Droomhuis werd de winnaar in de categorie ‘Beste familiespel’. Natuurlijk moesten wij dit spel uitproberen, want dat beloofde wel wat! En…de prijs is geheeel terecht wat ons betreft! Bij Droomhuis bouw je door middel van kamer-kaarten je eigen perfecte huis. Door de kamers taktisch te bouwen, verdien je meer punten. Ook de inrichting en het dak is van belang, want hoe beter je bouwt, hoe meer punten je krijgt. Een erg leuk, uitdagend en afwisselend spel en ik kon het dan ook echt niet laten om dit spel niet mee naar huis te nemen.

Droomhuis is winnaar van spellenprijs 2017 in de categorie beste familiespel

Jumbo

Ook waren er dit jaar weer een aantal Jumbo spellen. Deze vinden we altijd erg leuk, dus ook hier hebben we even gezeten. Mijn favoriet was Guess the Film. In dit spel zitten 100 disney platen met een afbeelding erop uit een Disney film. Deze afbeelding plaats je achter alle deurtjes en door middel van een dobbensteen gaan de deurtjes een of voor een open. Zodra je aan de beurt bent en denkt dat je de film kent, mag je een gok wagen.
Een heel erg leuk spel maar een groot nadeel helaas: Na 3x spelen kennen ze volgens mij iedere afbeelding bijna uit hun hoofd en is dus de spanning en de lol van het spel weg. Jammer! Hierdoor is het een fantastisch spel om ergens een keer te spelen, maar een No Go om zelf aan te schaffen voor thuis.

Vandaag bezochten wij het Spellenspektakel 2017 in Eindhoven

Ali Baba

Dit spel van White Globin was ook wel echt favoriet bij ons. Ali Baba stond er ook in een grotere demo versie, daar leerden we dit spel voor de eerste keer mee kennen. Een erg leuk spel waarbij het de bedoeling is om schatten te verzamelen. Hoe meer dezelfde schatten, hoe meer punten. Toen we aan het einde van de beurs nog even terug gingen om dit spel nog een keer te spelen, konden we het echte spel spelen in plaats van de demo versie. Het echte spel was helaas in een hele kleine uitvoering, waardoor het spelen met de tegels best wel een gepiel werd. Echt wel jammer, want hierdoor heb ik besloten het niet te kopen. Als het grotere tegels waren geweest die niet steeds verschuiven tijdens het spelen, had ik hem waarschijnlijk meegenomen.

Smart Games

Ik vind het ook altijd leuk om even bij de Smart Games te spelen. Zowel voor de kinderen leuk als voor volwassenen. Sommige Smart Games zijn zo ingewikkeld dat je er als volwassene uren mee zoet kunt zijn. Ik zag ook weer een aantal nieuwe versies die ik nog niet kende. Erg leuk! Perfecte spellen voor op school ook.

Vandaag bezochten wij het Spellenspektakel 2017 in Eindhoven. Een grote spelletjesbeurs waar ieder jaar vele bekende en minder bekende spellenmerken hun spellen presenteren. 

Volgend jaar?

Dit was dus voor ons het tweede jaar op rij dat we naar het Spellenspektakel gingen. Natuurlijk is er nog véél en veel meer dan ik in dit artikel heb kunnen beschrijven. En of we volgend jaar weer gaan? Zeker! We hebben het echt ontzettend naar onze zin gehad. We zijn maar liefst 7 uur geweest en we hebben ons serieus geen minuut verveeld. Daan en Jesse hadden het makkelijk nóg langer volgehouden en er waren nog heel erg veel spellen om uit te proberen maar waar we simpelweg geen tijd voor hadden.
Ben jij een (bord)spellen-fanaat, dan móet je hier echt heen volgend jaar! 🙂

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Lieke van Veen
    13 november 2017 at 17:58

    Lijkt me echt super leuk! Mijn vriend en ik spelen echt heel veel bordspellen en dit is een goede kans om spellen te proberen. Jammer dat het al geweest is.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.