5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

{ Review } | TipToi Wereldatlas starterset

Vandaag is helaas alweer de laatste dag van ons geweldige Sinterwinweekend. En we sluiten natuurlijk af met een knaller: De TipToi Wereldatlas Starterset.

De TipToi Wereldatlas

Houden jouw kids van Freek Vonk’s wilde wereld? En hebben ze de aflopen weken ook als gekken alle plaatjes gespaard? Dan zullen ze super blij zijn met deze TipToi Wereldatlas startersset. De WereldAtlas van TipToi is één van Ravensburgers nieuwste starterspakketten van het razend populaire en interactieve TipToi systeem. Bij deze startersset zit een TipToi stift, een WereldAtlas, een WereldKaart, een TipToi houder en een micro-USB kabel waarmee je alle audiobestanden op de stift zet.

Wij hebben tot nu toe al de TipToi Globe, een aantal losse dieren, een Engels Detective spel, het Klokkijk spel en het Letters Leren boek. Dus wij wisten al van te voren dat ook deze nieuwe set waarschijnlijk erg goed in de smaak zou vallen bij de kids. Op de doos staat voor kids van 5-8 jaar, dus onze kids zijn de perfecte testers!

Het installeren van de TipToi stift

Ondanks dat we al diverse TipToi producten hebben, is het elke keer op onze MacBook een gedoe om de stift goed te installeren. Allereerst een melding dat het programma niet geïnstalleerd kan worden vanwege beveiligingsproblemen. Dus eerst moet je die omzeilen, door in de systeemvoorkeuren het installeren van het programma toe te staan. Gelukkig is dat niet heel moeilijk, maar je moet dit natuurlijk maar kunnen vinden (bij deze dus, in de systeemvoorkeuren – beveiliging & privacy – en je krijgt een melding).

Dan doe je de stift aan de micro USB kabel, die in de computer en het programma starten. De TipToi stift moet de eerste keer geactiveerd worden en dat duurde bij ons acht pogingen. En dat terwijl we toch wel ‘TipToi Professionals’ zijn. Het lijkt alsof het een beetje random wel of niet werkt. De achtste poging deed ik namelijk precies hetzelfde als de zeven keer ervoor. Dus dat is, met twee enthousiaste kids die graag willen beginnen met hun nieuwe set, een klein beetje zenuwslopend. Ik zou je dus wel even aanraden om, als je een Mac hebt, gewoon de stift te installeren voor je hem aan de kids geeft. Scheelt een heleboel wachten en frustratie.

TipToi Wereldatlas review

Audiobestanden downloaden

Als de stift eenmaal geactiveerd is moet je het product downloaden. Het TipToi WereldAtlas boek kun je gewoon downloaden in het TipToi programma, voor de wereldkaart moet je naar de website van Ravensburger gaan. Daar zoek je bij de audio bestanden naar die van de wereldkaart. Die kun je downloaden en dan moet je ze op de stift krijgen. Als je het bestand probeert te openen lukt dat niet met het TipToi programma, dus na een kort en heel erg hulpvaardig belletje met de klantenservice, kwam ik erachter dat je gewoon het bestand moet slepen naar het icoontje van je TipToi stift (USB icoon op je bureaublad) Als je het audio bestand daarheen sleept, wordt hij op de stift geïnstalleerd en kun je dan eindelijk aan de slag. Super simpel, maar je moet het maar net weten..

Het TipToi Wereldatlas boek

Het boek heeft, net als alle andere TipToi boeken, lekker stevige kartonnen bladzijden, waardoor ik zelfs onze 1.5 jaar oude dochter ermee zou laten durven spelen. Elke bladzijde heeft meerdere punten waarop je met de TipToi kunt drukken, en elke keer krijg je meer en meer informatie over dat plaatje waar je op tikt (drukken is een verkeerd woord, je moet het namelijk licht aantippen en dan vertelt de stift je van alles).

Je krijgt niet alleen maar allemaal leuke weetjes te horen maar ook muziekjes en je kunt leuke spelletjes spelen. Elke keer krijg je nieuwe aanwijzingen om de rest van de wereld te ontdekken.

review TipToi Wereldatlas

De WereldKaart

Bij het boek zit ook een wereldkaart. Uitgevouwen is het een best grote poster, maar deze is niet zo stevig als de bladzijden van het boek. Dus hiermee moet je even opletten bij kleine broertjes of zusjes. Dat is toch echt voor de grotere kids besteed.

Op de wereldkaart staan niet alleen dieren, maar ook vlaggen van alle landen, bekende (en minder bekende) plekken op de hele wereld, die je samen kunt ontdekken. Je leert niet alleen de hoofdsteden van de landen, maar ook dat er bijvoorbeeld van november tot april in Azië moesson regen valt, en dat de Malediven een eilandenstaat is. Stiekem is het dus ook best leuk om gewoon te luisteren naar de kids terwijl ze spelen, zo pik je zelf namelijk ook nog best wel wat leuke weetjes op. Ideaal dus, helemaal als je van die leergierige kids hebt zoals wij.

TipToi Wereldatlas starterset

Go or No Go

Als je het hele installatieproces eenmaal achter de rug hebt en vergeten bent is het een absolute GO! De kids leren echt heel erg veel, en vinden het ook leuk om al die weetjes op te pikken (en erover op te scheppen tegen de opa’s en oma’s, over alles wat ze al weten). Erg leuk dus voor kinderen die op de basisschool zitten, en ik denk zeker dat ze de leeftijden op de doos best kunnen aanpassen naar 5-10 jaar. Want zelfs dan zullen ze het wel tof vinden!berkel). Proficiat!! Stuur je me een email: info@go-or-no-go.nl. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 41 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen - Go or No Go
  27 februari 2020 at 17:39

  […] te vermaken. (Lees hier ook onze reviews van TipToi Bij ons thuis, klokje rond en eerste letters, wereldatlas en de […]

 • Reply
  Sabine Bientje
  23 november 2017 at 12:26

  WAUWW!!! We hebben een TipToi thuis met maar één boek. Dat boek is inmiddels zo bekend dat ze de Tiptoi nauwelijks nog gebruiken. En als ze er dan weer mee spelen krijgen we “ruzie” wie hem vast mag houden.
  Wat zou het leuk zijn om een tweede pen te hebben en deze leuke leerzame uitbreiding 😀 Het leukste cadeau wat Sinterklaas mee kan nemen dit jaar! Ik ga vreselijk hard duimen ??

 • Reply
  Marloes Meesters
  22 november 2017 at 21:37

  Mooiiiiii! Ik doe graag mee!

 • Reply
  lottie
  22 november 2017 at 19:40

  WAUW, ik zou graag de wereld willen laten ontdekken voor mijn lieve neefje. Zelf ben ik namelijk erg vaak op reis en hij is altijd zo benieuwd naar de verhalen!

 • Reply
  Ayla
  22 november 2017 at 09:24

  Ontzettend mooi om te zien hoe interactief speelgoed niet perse op een tablet of computer hoeft te zijn. Ik heb een kindje dat enorm leergierig is en die we continu moeten prikkelen en uitdagen Dit zou denk ik wel een enorme uitkomst zijn! Erg informatief maar ook op speelse wijze het e.e.a. leren over de wereld. Super! Ik doe enorm graag mee met deze supermooie winactie. Maar ik denk dat elke mamma/pappa deze prijs heel graag zou willen winnen en dat welk kindje het ook wint, hij/zij er superblij mee zou zijn.

 • Reply
  Daan
  20 november 2017 at 20:45

  Dit is heel leuk en leerzaam. Een goed cadeau 🙂

 • Reply
  Anneliese de Waal
  20 november 2017 at 19:41

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje Nicky, zou hij prachtig vinden 🙂

  Groetjes Anneliese

 • Reply
  Jan
  20 november 2017 at 17:01

  Super leuk voor onze zoon.

 • Reply
  Sharon de Ridder
  20 november 2017 at 16:25

  Geliked, gereageerd en gedeeld op facebook én ik volg je op Instagram! Wat een gave actie zeg, echt iets voor mijn meiden; ze zijn erg geïnteresseerd in de wereld 🙂

 • Reply
  Maaike tH
  20 november 2017 at 15:56

  Wat leuk zeg! Ik zou graag mijn neefjes willen verrassen met dit super leuke cadeau!

 • Reply
  marij brand
  20 november 2017 at 15:06

  geweldig1 wij zijn dol op reizen en zo’n wereldbol zou geweldig zijn voor mn dochtertje… zij is ook een kleine wereldreiziger 🙂

 • Reply
  Linda
  20 november 2017 at 14:17

  WAUWIE dit is echt een hele toffe prijs!! Super leuk, ik waag zeker een kansje.
  Ik begeleid kinderen met ontwikkleings,- en gedragsproblematieken waarvan sommige net even een beetje extra aandacht/steun/uitleg nodig hebben om dingen te begrijpen of tot iets te komen.
  Het zou echt tof zijn om dit in huis te hebben om dit aan te kunnen bieden. Op een leuke spelenderwijs iets aanleren is fantastisch!

 • Reply
  A.
  20 november 2017 at 13:52

  Geen Facebook maar liken wel dus doe we mee voor dit leuke idee ????

 • Reply
  marieka waalwijk
  20 november 2017 at 13:38

  dat is nog eens een gaaf maar leerzaam cadeau

 • Reply
  Sonja Hubregtse
  20 november 2017 at 11:46

  Aangezien mama Toerisme heeft gestudeerd en we het liefst zo vaak mogelijk op vakantie gaan (tsja wie niet?!) , is het enorm leuk dat onze 2 kids nog iets meer van de wereld gaan leren. Maar wel op een speelse manier ! Super toch om op deze manier de continenten te “bezoeken”? En als ze wat ouder zijn doen we het hopelijk een keer in het “echt”. Misschien hebben we dan geen gids nodig om ons rond te leiden ? We zijn enorm benieuwd naar Tiptoi…

 • Reply
  Femke
  20 november 2017 at 11:37

  Ik denk dat ze dit nog mooier vinden dan een echte atlas!

 • Reply
  melissa
  20 november 2017 at 11:22

  Gaaf. ik ben gek op tiptoi omdat het zo educatief is. ik leer er zelf ook weer van 😉 ik waag graag een kansje voor elise die nu in groep 3 zit en thuis ook graag leert. ik volg via ig en fb.

 • Reply
  Adriana de Ruiter
  20 november 2017 at 10:30

  Goedemorgen!

  Wat een geweldige winactie!! Ik doe heel graag mee voor onze pleegkindjes! Ze vallen bijna allemaal in de leeftijdscategorie op de doos vermeld, dus zou écht geweldig zijn! Wat een leuke manier van leren lijkt mij dit!!! Minder statisch dan in de klas en spelenderwijs… Ik ga duimen!!! 😀

 • Reply
  elisabeth maria martina
  20 november 2017 at 09:51

  megamooi sinterklaaskado

 • Reply
  Sybile Giese
  20 november 2017 at 09:00

  Dit is pas gaaf! Wij reizen heel graag dus onze zoon zal zeker zijn werk hebben om alles op te gaan zoeken in de Atlas 😉 ik doe dus heel graag mee. Ik volg je op fb (SybileLudovic) & Instagram (Ceciloos)

 • Reply
  Iris
  20 november 2017 at 08:56

  Dit zou mijn leergierige zoon echt heel leuk vinden. Ik zou graag mee willen doen, maar ik heb geen Facebook, wel volg ik je op IG

 • Reply
  MamaMinke
  20 november 2017 at 05:37

  Hele gave winactie zeg! Mijn zoontje zou dit echt geweldig vinden. Ik doe dan ook graag mee met deze winactie. Ik volg je op Instagram onder de naam mamaminke. Nl

 • Reply
  Oma Will
  19 november 2017 at 21:17

  Geweldig zo’n wereldatlas starterset met zo’n pen van Tip Toi.
  Heel leerzaam voor mijn kleinzoon.
  Ik heb om privéredenen geen Facebook, maar volg op bloglovin.
  Graag doe ik mee.

 • Reply
  RianneW
  19 november 2017 at 21:11

  ik volg je al lang via fb en ig. Ik doe graag mee met deze toffe actie. Heb al zoveel goeds gehoord over tiptoi, dit zou echt wat zijn voor onze nieuwsgierige en leergierige dochter, kan ze op ontdekkingsreis zonder papa en mama 😉 dat lijkt haar namelijk wel wat!

 • Reply
  diny gijsberts
  19 november 2017 at 19:59

  ik volg op instagram onder Momzymom
  Pinterest onder DinyG
  Twitter onder MissMomzy
  google+ gedeeld

 • Reply
  Alyt van der Heide
  19 november 2017 at 18:39

  Doe mijn naam maar in de lootjesmachine!
  Dit is gewoon te gek voor mijn meiden.
  Volg je ook op Instagram

 • Reply
  Roosje Berg
  19 november 2017 at 17:05

  Dit staat heel hoog op het verlanglijstje, dus we doen graag mee!

 • Reply
  Claudia Diependaal
  19 november 2017 at 17:00

  Wauw heel erg leuk voor nichtje Sophie en onze kleinzoon.

 • Reply
  Janet
  19 november 2017 at 16:07

  Super leuk. Ik doe graag mee voor mijn meiden!

 • Reply
  Marian B
  19 november 2017 at 12:48

  Gaaf! Mooi en leerzaam, ik houd er wel van. Mijn nieuwsgierige zoontje ook dus ik doe graag mee voor hem!

 • Reply
  Tamara stoc
  19 november 2017 at 11:57

  Wow, hele mooie afsluitende prijs. Ik loot heel graag mee voor Emma, die had dit laatst bij vriendinnetje gedaan en was dolenthousiast!

 • Reply
  Marian Zw
  19 november 2017 at 11:30

  Wat een prijs! Echt zo gaaf wij loten mee. Volg je ook via instagram

 • Reply
  Els
  19 november 2017 at 11:05

  Heel erg leuk voor mijn leergierige zoon James

 • Reply
  cindy creatief
  19 november 2017 at 10:53

  Dit zou werkelijk fantastisch zijn voor mijn mieden

 • Reply
  trotsema fati
  19 november 2017 at 09:57

  Ik doe graag mee voor mijn dochter!!

 • Reply
  Linda Meester
  19 november 2017 at 09:40

  Ik maak graag kans voor drie zusjes. Dan kunnen ze iedere gelegenheid de collectie uitbreiden

 • Reply
  Imke
  19 november 2017 at 09:16

  Wat zou dit leuk zijn voor mijn leergierige mannetje van 5. Hiermee zou zijn lust naar kennis echt bevredigend worden. Hij zou hier erg gelukkig van worden.

 • Reply
  Viv Schobben
  19 november 2017 at 09:09

  Dit is absoluut het (verjaardags)cadeau voor onze bijna 7 jarige. Zo leergierig als het op de wereld aankomt. Oma reist geregeld en hij wil dan alles weten/volgen. De vlaggen van de landen probeert hij te onthouden en hij wil graag weten wat er in andere landen op de wereld gebeurd. Hoe leven de mensen daar, wat eten ze, gaan de kindjes daar ook naar school enz enz enz. Deze tiptoi set is dan ook een schot in de welbekende roos. Heel graag waag ik voor hem een kansje, echt een mooi cadeau waar hij heel veel plezier van zal hebben.

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  19 november 2017 at 08:56

  ik zou hier heel graag onze tweeling Lucas & Eva blij mee maken die 5 december 4 worden en dan naar school mogen 😀

 • Reply
  Inge
  19 november 2017 at 08:17

  Mijn meisje heeft nood aan een constante informatietoevoer. Zo staat op haar sinterklaaslijstje een “weetjesboek” en is haar lievelingsboek een encyclopedie.

  Een elektronische weetjeskaart zou helemaal het zonden zijn !

  Volgen op instagram doe ik al.
  Actiebericht staat nog niet op Facebook. Kom straks nog wel eens even kijken.

 • Reply
  Inge
  19 november 2017 at 08:15

  Actiebericht staat nog niet op Facebook. Ik kom straks nog wel eens even kijken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.