{ Review } | Stuiteren met de Chuckle Ball

Of wij een felgekleurd en lawaai makend stuk speelgoed wilde testen..Nou, eigenlijk niet, want we zijn bezig met zoveel mogelijk speelgoed uit huis te krijgen, en er open-end speelgoed dat duurzaam en mooi is ervoor terug te kopen. Maar goed… De felgekleurde Chuckle ball met gekke monsters erop had natuurlijk allang de aandacht van onze dochter van net geen anderhalf jaar oud getrokken. “Die, die, die!”, tja… toen moesten we wel. En gelukkig kan ik nu al verklappen dat we echt geen spijt hebben van deze keuze. 

De Chuckle Ball

De Chuckle Ball is een plastic bal met daarop een aantal grappige rubberen monstertjes. Op het eerste oog ziet het er vooral erg leuk en grappig uit. Maar wacht maar tot je de batterijen erin hebt gedaan! Dan is de Chuckle Ball pas echt leuk. Zodra je de batterijen erin hebt gedaan (deze zijn niet inbegrepen) kun je eindelijk de bal aanzetten. Jaaa, halleluja! Er zit een aan- en uit knop op. En gelukkig maar, want als dit ding eenmaal aanstaat, dan staat het hele huis op de kop. (zie filmpje onderaan de blog 😉 )

Review chuckle ball voor kinderen 1 jaar

Schudden maar

Zodra je de bal aandoet, moet je de bal een beetje schudden en begint het feest. De bal giechelt, bounced, springt, rolt en maakt vooral erg veel lawaai. Voeg daar drie kinderen aan toe (van anderhalf jaar, vijf jaar en zeven jaar) en het lawaai en het gelach is niet meer binnen de toegestane decibels. Arme buren…. 😉

Het is lastig uitleggen wat de bal nu precies doet, want hij is erg onvoorspelbaar. Als je hem op de grond legt springt en rolt hij vrolijk in het rond, terwijl alle monstertjes grappige geluiden maken. Als je de bal vasthoudt en klein van stuk bent (zoals onze kleine meid) dan word je heen en weer getript als een bouwvakker met een drilboor in zijn handen. Alleen dat al ziet er hilarisch uit. En kennelijk vindt mevrouwtje het zelf ook leuk, want dat doet ze het liefst met de bal. De hele dag. In haar handen en shaken maar. Tegen haar buik aanhouden is ook erg leuk.

Review chuckle ball voor kinderen 2 jaar

Kruipen maar!

Maar over de grond heen rollen en springen is ook tof! Ze kan sinds kort lopen, dus erachteraan kruipen, zoals op de verpakking staat doet ze niet zoveel, het is meer dat ze het gebruikt als een soort voetbal. Erachter rennen, er tegen aan tikken met haar voet (want schoppen durft ze niet).
Dat is trouwens wel een dingetje. Aan het begin komt de Chuckle Ball een beetje intimiderend over. Niet alleen door het geluid dat hij maakt, maar ook het onvoorspelbare dat hij doet als je hem op de grond zet. De eerste paar keren keek ze dus vooral van een afstandje er naar. Toen we haar grote broer en zus erbij haalden ontdooide mevrouw een beetje en begon ze mee te doen. Nu pakt ze dus zelf de Chuckle Ball, en komt met haar grote blauwe puppy ogen “Mama, AAN”. En dan weet ze gelijk wat ze ermee moet doen.

Go or No Go

Mede door de aan- en vooral de uit knop, is dit een absolute GO. Zelfs deze minimalistische mama vindt het stiekem een geweldig stuk speelgoed. Als de kids druk zijn of zich vervelen dan toveren we even deze giechelbal tevoorschijn en is iedereen weer in de stemming. Ook vinden de vriendjes en vriendinnetjes van de grote kids het een leuk ding.

Wel moet ik zeggen dat hij hier vaak niet langer dan een kwartier aan mag staan, want daarna word ik gillend gek. Niet perse door de bal, maar wel door alle blije commotie die eromheen is 😉

Feitjes

Leeftijd: Vanaf 1.5 jaar
Prijs: €24,99 en natuurlijk ook online te koop.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.