3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Num Noms Nail Polish Maker

je eigen nagellak maken met de Num Noms Nail Polish Maker.

Vorig jaar schreef Fleur voor Go or No Go al eens over de liefde van haar dochters voor de Num Noms. Nu een jaar later is deze liefde nog niet over en is er een 4e serie Num Noms te vinden. Naast nieuwe Num Noms met nieuwe geuren kun je nu ook je eigen nagellak maken met de Num Noms Nail Polish Maker. In de herfstvakantie gingen zij aan de slag voor Go or No Go en vandaag vertellen ze wat zij ervan vonden. 

Review Num Noms Nail Polish Maker

Waar ik vorig jaar nog zo’n mijn twijfels had over de Num Noms, blijven deze schattige, (soms behoorlijk sterk) geurende beestjes favoriet bij mijn dochters. Zo nu en dan worden ze weer tevoorschijn gehaald en wordt er mee gespeeld. Ook is de collectie enigszins uitgebreid na de feestdagen en verjaardagen. Ook dit jaar staan ze weer boven aan de verlanglijstjes en staan ze rood omcirkeld in de speelgoedboeken. De Num Noms Nail Polish Maker was dan ook al zeker gespot en de verrassing was groot toen we hem deze herfstvakantie al mochten uittesten.

Wat zijn Num Noms?

Voor wie nog niet bekend is met de Num Noms nog even een korte uitleg. Num Noms bestaan uit 2 delen. De Nums zijn de zachte, schattige, geurende figuurtjes, elk met een eigen persoonlijkheid. De Noms zijn de gemotoriseerde figuurtjes. Deze kunnen rondjes rijden en sommige geven ook licht. Door deze te combineren maak je weer nieuwe geurcombinaties. Er zijn ondertussen al meer dan honderden verschillende Nom Nums en ze zijn dus ook leuk om te sparen en te ruilen met je vriendjes en vriendinnetjes.

Num Noms Nail Polish Maker

Naast het sparen en spelen met de verschillende Num Noms, waren er in een eerdere serie ook Num Noms met lipgloss en was er een Num Noms Glossy Gloss Truck. In serie 4 komt daar nu nagellak bij. Met de Num Noms Nail Polish Maker kan je deze helemaal zelf maken.

Net als de Num Noms heeft de nagellak ook een geurtje. Kies voor aardbeienrood, bananengeel of bosbessenblauw, meng ze door elkaar en voeg er glitters aan toe. De keuze is helemaal aan jezelf.

In de doos

De doos is aan de voorkant doorzichtig, dus je ziet meteen al hoe de Num Noms Nail Polish Maker eruitziet. Het is een vrolijk kraampje waar in je de nagellak ingrediënten kan ophangen. Er is een basisnagellak (milk), 3 verschillende nagellakgeuren (aardbei, bosbes en banaan) en een potje glitters. Er zitten ook drie nagellakflesjes-Noms in en je vind in de verpakking 2 setjes plaknagels met bevestigingsstickers en een velletje decoratie nagelstickers. Ook zijn er twee vingerkrukjes, die je ook kunt gebruiken als zitje voor je Num Noms. Tenslotte vind je ook een nieuwe geurige Num in de doos uit de speciale editie: Heavenly Froyo. Deze past precies over de nagellakflesjes.

Aan de slag

Het maken van je eigen nagellak is best simpel. Kies je nagellakflesje en knijp er een beetje van de glitters in. Vervolgens kies je je favoriete kleur (of geur). In de gebruiksaanwijzing vind je hoeveel druppels je toevoegt. Ook kun je je eigen kleur maken, door de 3 kleuren te mengen. Ook hiervan vind je de juiste druppelcombinaties in de gebruiksaanwijzing. Het nagellakpotje vul je verder met de basisnagellak tot ongeveer de oortjes van de Nom. Daarna is het een kwestie van goed schudden. Hiervoor kun je gebruik maken van de speciale slinger in de Num Noms Nail Polish Maker. Als de kleur egaal gemengd is kun je meteen gaan lakken. De vingerkrukjes zijn handig om je vinger op te leggen bij het lakken. Heb je liever lange nagels, dan kun je ook de nep nagels lakken en deze op je vingers plakken.

Num noms Nail polish maker

Wat vonden wij ervan?

De meiden waren dolblij toen de Num Noms Nail Polish Maker op tafel kwam. We gingen dan ook meteen aan de slag. Het uitpakken is even een karwei, want alles zit goed vastgezet in de doos en er zit een beschermend laagje inpak-plastic omheen. Natuurlijk wilde we graag de flesjes gebruiken terwijl ze in de Num Noms Nail Polish Maker hingen. Helaas moet je toch wel erg hard knijpen in de flesjes om er wat uit te krijgen, dus dat lukte onze meiden nog niet. Hierbij was ook zeker mijn hulp nodig, want ook los lukte het de meiden niet om zelf iets uit de potjes te krijgen. Het draaien van de nagellak konden ze wel zelf. De nagellak moet best even gedraaid worden voordat de nagellak egaal gemend was. We hebben het na het draaien ook nog even zelf door elkaar geschud.
Het lakken zelf ging heel goed. Je hoeft niet bang te zijn dat er vlekken komen van de nagellak, want de lak was je er makkelijk weer af. Dus na een paar keer handen wassen is de nagellak ook weer van de nagels. Natuurlijk een lichte teleurstelling voor de meiden, maar persoonlijk vind ik dat wel fijn.

Nepnagels

Ook de nepnagels zijn natuurlijk getest. Deze hebben we leuk versiert met nailart (met behulp van een satéprikker stipjes en lijntjes gezet) en opgeplakt. Helaas bleken deze niet zo goed tegen water te kunnen, want na de eerste handen-was-beurt vielen ze eraf.
Al met al hebben we ons prima de hele middag vermaakt en zijn de nageltjes daarna ook nog een paar keer gelakt. De potjes heb ik nog niet schoon mogen maken, maar ze zijn natuurlijk prima opnieuw te vullen met een andere kleur. Er zit genoeg in de flesjes om het nog een keer te doen

Num noms Nail polish maker

Go or No Go

Ondanks dat ik eigenlijk diegene ben geweest die de nagellak voornamelijk heeft gemaakt, hebben mijn dochters er toch ontzettend veel plezier mee en vinden ze het erg leuk om met de Nail Polish Maker te werken. En het resultaat zijn ze super bij mee!
Ik vind het een pluspunt dat de nagellak van Num Noms op waterbasis is, zodat er geen nagellakremover gebruikt hoeft te worden. Wij geven de Num Noms Nail Polish Maker een GO!

Feitjes

Leeftijd: vanaf 3 jaar, maar hulp tot een jaar of 7-8 is wel nodig. Ook voor tieners is dit een erg leuke set!
Speelduur: 30-60 minuten
Prijs: 48- en je shopt hem online bij onder andere bol.com

Tip van een lezer: Als je je Nagellakmaker van Num Noms wil aanvullen met nieuwe nagellakjes, dan zijn deze voor 3,99 te koop bij Intertoys.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  diny gijsberts
  19 november 2017 at 20:03

  Ik volg op instagram onder Momzymom
  Pinterest onder DinyG
  Twitter onder MissMomzy
  google+ gedeeld

 • Reply
  Natasja
  5 november 2017 at 19:35

  Dat zullen ze hier ook helemaal leuk vinden. Op zich logisch voor kinderspeelgoed dat de nagellak en lijm niet lang blijft zitten. Zeker met lijm wel prettig…. dat het geen echte nagellaklijm is op de kinderhuidjes met missmeren bij de nagels. Wel jammer dat de nagellak zelf er zo snel weer af is. Ziet er leuk uit.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.