4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | Mayka Bouwblokjes tape / LEGO tape

Mayka bouwblokes tape of LEGO tape - speelgoed voor 9-jarigen

Al enkele jaren geleden zag ik op internet voor de eerste keer een foto van LEGO tape. Een tape op een rol zoals een normale rol tape, maar deze tape heeft bouwblokjes! Zo kun je dus over de hele tape bouwen met LEGO. Toen was de LEGO tape nog niet in Nederland te koop…maar nu dus wel! Wij reviewen deze Mayka bouwblokjes tape of ook wel LEGO tape genoemd.

Flexibele bouwblokjes tape

De tape is super flexibel en kan bochten maken, heuvels of zelfs loopings. Hij is helemaal flexibel. Wel handig als je loopings maakt om dan niet de hele strip van de plakrand af te halen, want anders plakt hij natuurlijk aan de onderkant en dat is niet fijn als je er bouwstenen op wil bouwen.
De tape is niet van LEGO, maar LEGO steentjes en andere merken bouwstenen passen er allemaal op.

Een racebaan van LEGO tape

De tape kun je ook gebruiken als racebaan waar tussen je kunt racen met autootjes. De baan kun je dan mooi met LEGO opbouwen, hekjes maken, enzovoorts.
Wij vonden het erg leuk om eerst een echte heuvelbaan te maken, waar we vervolgens blokjes op gingen bouwen. Ook op de heuvels kun je prima blokjes bouwen, de tape zakt hier niet door in als je er niet te veel op elkaar stapelt.

werkt lego tape goed?

De LEGO tape verplaatsen

De bouwblokjes tape kun je gewoon weer van de tafel afhalen en ergens anders weer vastplakken. Dit zal op den duur natuurlijk niet meer lukken, maar zeker in het begin is het geen probleem om van locatie te wisselen. Let wel op dat je de LEGO tape niet op een geschilderd oppervlak plakt, want de kans dat de verf dan los laat als je de tape er weer afhaalt is natuurlijk aanwezig.
De tape kun je ook makkelijk knippen en in bepaalde vormen plakken.

kopen lego tape waar

Op zo’n kop bouwen

Je kunt de tape dus ook op het plafond plakken, zodat hij op z’n kop loopt. Dat werkt, en je kunt er ook blokjes opbouwen, maar ze vallen er helaas op den duur dan wel vanaf. Zeker als je er meerdere op elkaar bouwt waardoor de blokjes iets zwaarder worden. Aangezien bouwen op een plafond ook niet persé handig is (ook niet qua verf) hebben wij de tape nu op de kast geplakt. Nu kunnen ze de kast versieren met LEGO blokjes en leuke LEGO steentjes zoals boompjes en bloemetjes. Daan en Jesse hebben er de grootste lol in en het ziet er ook nog eens super leuk uit!
Ze probeerden ook echte bruggetjes te bouwen van meerdere stenen, maar dat lukt helaas niet omdat de tape de steentjes dan niet kan houden. Natuurlijk kan dat wel als je de tape gewoon liggend op tafel plakt.

LEGO tape kopen
Heb jij al LEGO tape of bouwblokjes tape al geprobeerd

Go or No Go

De bouwblokjes tape is flexibel waardoor je er alle kanten mee op kunt. Ze zijn er in verschillende kleuren en soorten en maten, waardoor je allerlei gave banen kunt bouwen. Het brengt weer een extra uitdaging aan LEGO, dus de Mayke bouwblokjes tape krijgt zeker een GO!

Heb jij al LEGO tape of bouwblokjes tape in huis?

Feitjes

Prijs: Wil je de LEGO tape kopen? Ik heb de Mayka tape vorige week in de Intertoys zien hangen en laatst ook bij de Kruidvat zien liggen. Maar online is de Mayka bouwblokjes tape ook te koop via bol.com, nu voor €11,-.
Leeftijd: Alle leeftijden, maar vooral vanaf wanneer je kind ook graag met LEGO speelt.

Heb jij al LEGO tape of bouwblokjes tape in huis? Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Lees ook: Brikkon 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Win flexibele tape voor LEGO van Mayka | #sinterwinweekend | mamaLou blogt
  17 november 2017 at 07:01

  […] site Go or No GO, heeft de tape uitgebreid samen met haar jongens getest (zie foto’s) en een Mayka LEGO tape review geschreven. Wil je weten of het wat is en wat je kunt verwachten? Het is de moeite van het lezen […]

 • Reply
  ineke
  16 november 2017 at 11:51

  Wat leuk die tape!! Heb er nog nooit eerder van gehoord.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.