6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen DIY

{ Review } | Bruisballen maken met de L.O.L. Fizz Factory

Mary-Lou

Een paar maanden geleden leerden we de L.O.L. surprises kennen. De Lil Outrageous Littles, zoals de L.O.L. poppetjes voluit heten, zitten in een bol. En die bol mag jij uitpakken. Laag na laag, 5 in totaal, moet je afpellen en na elke laag word je beloond met een kleinigheidje. Wij vonden ze helemaal geweldig en ze kregen absoluut een GO. Leuk om te krijgen, geven en te verzamelen. De grote bollen werden op een bepaald moment uitgebreid met kleinere L.O.L. poppetjes. En nu is daar nog de L.O.L. Fizz Factory bij gekomen waarmee je je eigen bruisballen kunt maken.

L.O.L. Fizz Factory

Met de gebruiksaanwijzing binnen handbereik gingen we aan de slag met deze bruisballenfabriek. Een grote schep van dit, 20 druppels van dat, een klein schepje van zus en flink mengen. Het maken van bruisballen luistert erg nauw. Gelukkig word je hierbij goed op weg geholpen met allerhande meetinstrumentjes. Een kind kan bijna de was doen. Over wassen gesproken… de ballen zijn niet bedoeld om mee in bad te gaan! Minpuntje, aangezien je bij bruisballen natuurlijk verwacht dat ze uiteindelijk mee in bad gaan?

Review van de nieuwe L.O.L. Fizz Factory, waarmee je bruisballen kunt maken.

Het bruisballenfabriekje bestaat uit één geheel en is erg leuk opgezet. Links kun je de bollen met kleurpoeder en de natriumbicarbonaat (bakpoeder) kwijt. Daar is ook ruimte om je gemaakte bruisballen op te slaan. Er is zelfs een uitschuiflaatje dat het heel makkelijk maakt om de bollen na te vullen. In het midden vind je waar het allemaal om draait, daar waar alle ingrediënten samenkomen; de mengmolen. En uiterst rechts kun je de verrassing aan je bal toevoegen, een beetje glitter er bij en is ook de plek waar je bal 30 minuten mag uitharden.

review de nieuwe L.O.L. Fizz Factory, waarmee je bruisballen kunt maken.

Zelf bruisballen maken

De eerste keer was het vooral prutsen en knoeien. Daarna ging het een stuk beter. Helaas wel zonder een goed resultaat; er is tot nu toe geen enkele bal gelukt. Misschien gebruiken we teveel water, misschien is het iets anders want ik weet dat er gebruikers zijn bij wie het gelukkig wel gelukt is, maar bij ons lukt het niet.

De Fizz Factory schoonmaken voor een nieuwe ronde is appeltje eitje en dat is echt een pak van mijn hart. We kunnen nog wel even door blijven proberen want bij de set zat een redelijke hoeveelheid van alles wat je nodig hebt. En is het op? De benodigde ingrediënten zijn huis- tuin- en keukenmiddeltjes die goed verkrijgbaar zijn. Het zijn natriumbicarbonaat (bakpoeder), citroenzuur (verkrijgbaar bij de apotheek), glitters en voedingskleurstof.
Op internet vind je trouwens ook vele recepten voor bruisballen, voordeel hiervan is dat je de machine kunt gebruiken én je ingrediënten kunt kiezen waarmee de bruisballen wel geschikt zijn voor in bad.

Go or No Go

Het ideale speelgoed combineert plezier met spelenderwijs leren. De L.O.L. Fizz Factory doet precies dat. Wat gebeurt er als ik bepaalde ingrediënten in de juiste hoeveelheden met elkaar meng? Met twee verschillende kleuren bij elkaar kan ik een nieuwe kleur maken. Tijdens het maken van de bruisballen steek je een hoop op. En toch is het een No Go voor mij. Na meerdere keren is het ons nog steeds niet gelukt om een echt goede bruisbal te maken. Het plezier bij het jongste panellid was er trouwens niet minder om. Waar het bij mij vooral draait om een goed resultaat, was zij meer dan tevreden met de half gelukte ballen waar toch echt een verrassing in gestopt was.

Feitjes

Prijs: De L.O.L. Fizz Factory kost €34,99.
Leeftijd: 6 – 10 jaar
Speelduur: 1 uur

Tip: Ben je geen doe het zelver? Voor €3,99 koop je een kant en klare bruisbal; de Charm Fizz.

Update: In 2018 zijn er weer veel nieuwe L.O.L. producten uitgekomen, waaronder deze super toffe unboxing koffer!

de nieuwe L.O.L. Fizz Factory, waarmee je bruisballen kunt maken.

Ik ben benieuwd: heb jij al ervaringen met het maken van bruisballen in de LOL Fizz Factory?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Judith
  28 november 2017 at 01:31

  Na 1x fout, was de tweede hier perfect. Het effect in een bakje water is ook leuk om te zien. Daarna hebben de meiden echte bruisballen gemaakt die wel in bad kunnen, zijn er nog steeds vaak mee aan het spelen om nieuwe creaties te maken

 • Reply
  Esmée
  27 november 2017 at 12:55

  OH, wij hebben er hier ook nog een liggen voor een review. En ik maar denken dat ze het mee in bad kunnen nemen. Waarom zou je anders een bruisbal maken? Ik voorzie hier ook een niet al te positieve review.

  • Reply
   Go or No Go
   27 november 2017 at 13:41

   Jammer is dat hè! Nu had een lezer wel een goede opmerking: er zijn online veel recepten te vinden voor bruisballen die wel in bad mogen. Dan is het apparaat wel handig, maar toch jammer dat er dan vanuit het product geen geschikte ingrediënten bij zitten waarmee dat ook kan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.