10 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Bordspel Reis door de Ruimte van André Kuipers

Bordspel Reis door de Ruimte
Linda - Go or No Go

Een spel over de ruimte en dan ook nog met André Kuipers: daar werden onze jongens wel blij van! Een tijd terug gingen we naar een theatervoorstelling over André, namelijk André het Astronautje. Vanaf dat moment waren de jongens fan van de ruimte en André. Heel erg leuk dus dat we nu een echt bordspel is over de ruimte en van André: Reis door de Ruimte! 

Bordspel Reis door de Ruimte

Het bordspel Reis door de Ruimte is bedoeld voor kinderen van 8 jaar of ouder. Dat komt omdat het best wel een tactisch spelletje is. Nu zijn onze jongens nog net geen 8, maar qua bordspellen zitten ze op een hoog niveau dus het leek ons geen probleem. Dat bleek gelukkig ook te kloppen, want ze konden er prima mee vooruit. Sterker nog, ze wonnen zelfs! Maar daarover later meer 😉

Hoe werkt het?

Het bordspel Reis door de Ruimte kent 10 levels. Level 1 begint heel simpel en hoe hoger de level, hoe lastiger het wordt. Per level wordt aangegeven welke speelfiguren je dient te gebruiken.
Je hebt in ieder geval altijd de astronauten nodig. Dat zijn zeg maar de speelpionnen. Daarnaast gebruik je per level een aantal flightpatches. Deze flightpatches moet je tijdens het spel verzamelen.
Voorafgaand aan het spel worden de flightpatches verdeeld onder de spelers. De flightpatches die jij krijgt toebedeeld, dien je tijdens je ruimtereis te gaan verzamelen.

Flightpatches

De flightpatches kun je verzamelen door naar de juiste punten op het speelbord te gaan. Deze punten komen overeen met de kleuren van de flightpatches, dus je weet precies waar je heen moet. Maar de weg er naar toe is soms behoorlijk lastig! Je moet namelijk via de banen reizen en je mag niet zomaar middenin een baan stoppen. Je dient de hele baan af te reizen, tot je tegen een gele muur, de zijkant van het speelbord of een sphere (later meer hierover) botst. Door de juiste banen te kiezen, kom je uiteindelijk uit bij je flightpatches. Zodra je je eigen flightpatches hebt verzameld, mag je terug naar het beginpunt reizen. Kom je als eerste aan, dan win je de level.

Spheres

Hoe hoger je in de levels komt, hoe lastiger het wordt. Je krijgt namelijk steeds meer flightpatches om te verzamelen, de banen worden steeds moeilijker en daarnaast komen er ook spheres in het spel. Dit zijn een soort extra muren die je kunt gebruiken om je flightpatches te verzamelen. Een extraatje dus om het iets makkelijker te maken om je flightpatches te verzamelen, maar ook een extra moeilijkheid omdat je iemand anders in de weg kunt zitten.

Bordspel Reis door de Ruimte review voor kinderen vanaf 8 jaar Andre kuipers

Go or No Go

Het spel vraagt om tactiek en vooruit denken. ‘Als ik deze lijn pak, kom ik daar uit, en dan kan ik op die manier bij mijn flightpatch komen’. Dat idee. Voor sommige kinderen nog heel lastig, voor anderen juist weer extra leuk vanwege de uitdaging. Daan en Jesse vinden het in ieder geval fantastisch en ze wonnen zelfs 2 levels van Arno en mij!
Wat ik zelf ook echt TOP vindt is dat er op iedere level een hemellichaam staat met korte informatie erbij. Alle planeten en de maan komen langs en er staat bij hoe ver deze planeet weg is en de diameter ervan. Daan en Jesse vinden dat super interessant en het is een kort weetje, dus zo blijft het ook interessant.
Ook de flightpatches bevatten ruimte-informatie. Daar zit een speciaal bord bij waar je de informatie vandaan kunt halen. Deze informatie is ietsje langer en soms ook wat lastig te begrijpen voor de jongens, dus die doen we zo af en toe tussen het spel door.
Wij houden van taktische spellen, het thema is top en de kleine weetjes vind ik ook echt heel leuk gedaan! Zeker een GO voor kinderen die van dit soort denkspellen houden!

Bordspel Reis door de Ruimte review

Feitjes

Leeftijd: vanaf 7-8 jaar
Aantal spelers: 2 – 4 spelers
Speelduur: De simpele levels duren maar een paar minuten, de moeilijkere levels ben je al gauw 10-15 minuten mee bezig.
Prijs: 19,99 en online te koop via bol.com


Lees ook: Het boek van André Kuipers: Heb je WIFI in de ruimte?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.