Orthodontie en vergoeding zorgverzekering in 2018: zo werkt het

Orthodontie en vergoeding zorgverzekering in 2018: zo werkt het

De kosten van een beugel zijn behoorlijk hoog. Voor de volledige behandeling betaal je al snel zo’n 2.500 euro. Fijn dus als je zorgverzekering in 2018 deze kosten vergoedt. Je moet daarbij wel met een paar zaken rekening houden.

Meestal aanvullende verzekering nodig

De basisverzekering vergoedt de kosten van orthodontie alleen als je een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis aan je mond, gebit of kaak hebt. In andere gevallen heb je een aanvullende verzekering nodig.

Voor kinderen tot 18 jaar is dat bij veel zorgverzekeraars niet zo’n groot probleem. Maar voor verzekerden van 18 jaar en ouder, wordt het lastiger. Vaak stelt de verzekeraar dan aanvullende eisen. Zo kun je te maken krijgen met wachttijd: je moet eerste een jaar premie betalen voordat je recht hebt op een vergoeding. Of accepteert de verzekeraar je mogelijk niet omdat hij je verwachte zorgkosten te hoog vindt (medische acceptatie). Daarnaast is het ook de vraag of een aanvullende verzekering financieel gezien uit kan. De premie die je betaalt is vaak namelijk hoger dan de vergoeding die je krijgt.

Wat is voordeliger: verzekeren of zelf betalen?

Op de website van Independer staan een paar rekenvoorbeelden die duidelijk maken wanneer een aanvullende verzekering verstandig is en wanneer je de behandeling beter zelf kunt betalen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.