Fashion & Styling Producten voor kids

Klustip: het Kratkastbankje, voor de kleinere kinderkamer

Mooie inspiratie voor de kinderkamer
Arno - Go or No Go

Of het nu een complete verbouwing is, of alleen een restyling: om de zoveel tijd zijn we toe aan verandering in huis. Omdat we de donkere maanden weer ingaan, zitten we voorlopig waarschijnlijk meer binnen dan de rest van het jaar. Dat betekent dat verbouwen even niet zo handig is, met alle rommel die daarbij komt kijken. Maar een leuke restyling en wat hobbywerk kan natuurlijk altijd: op zoek naar inspiratie voor de kinderkamer!

Inspiratie voor de kinderkamer

Mijn lief is vrij impulsief als het op stylen aankomt: zij begint gewoon. Het gebeurt regelmatig dat ik een kamer binnenloop en even twijfel of ik nog wel in mijn eigen huis ben. Ik ben zelf meer van de iets-meer-georganiseerde aanpak: een plan maken, een tekening, een moodboard en dan pas aan de slag. Het liefst struin ik eerst Pinterest af voor mooie beelden en inspiratie voor de kinderkamer. Dan bekijk ik wat websites en blogs van bijvoorbeeld bouwmarkten. Die hebben niet alleen vaak superleuke ideeën; je hebt ook meteen alle benodigdheden bij elkaar. Handig! Zo vond ik gisteren wat wooninspiratie van Karwei: blankhouten kratten waar ze wieltjes onder hadden gezet en een paar mooie muurstickers op de zijkant. Simpel, stijlvol en snel alle rommel ‘netjes’ opgeruimd.

Van 1 grote naar 2 kleine kamers

Onze jongens hebben, tot een jaar geleden, altijd één kamer gedeeld: een hele behoorlijke ruimte waar je alle kanten mee uit kon. In 6,5 jaar tijd hebben we hem dan ook drie keer onder handen genomen. Maar eind vorig jaar was het tijd dat ze ieder hun eigen plekje kregen. We hebben onze eigen slaapkamer opgeofferd en in tweeën gedeeld en zijn zelf op de oude kamer van de jongens beland. Onze kamer was groter en praktischer om twee jongenskamers van te maken.

Uiteraard zijn hun kamers nu dus wel een stukje kleiner, dus qua styling moet ik niet alleen kijken naar wat mooi is, maar vooral ook: past het er wel in? Op beide kamers staat natuurlijk een kledingkast, maar een kast om speelgoed en rommeltjes op te ruimen gaat daar niet meer bij passen. Ook een paar krukjes of bankjes om met vriendjes op te kunnen zitten kan ik niet kwijt. Hmmm….

Een Kratkastbankje!

Ik heb dus dat idee van die kratten op wieltjes genomen en daar ben ik mee verder gegaan. Het handige aan die wieltjes is natuurlijk dat je ze zó aan de kant rolt. En als ik die wieltjes nou zodanig eronder plaats, zodat ze nét binnen de rand van de krat vallen als je ze naar binnen draait? Dan kun je ze dus op elkaar stapelen; perfect voor de kleinere kamer! En dan nog maar een klein stapje verder: als ik er nou losse deksels op maak met een schuimrubberen kussentje, dan kunnen ze van die kratten superleuke bankjes maken. Aan de slag!

Boodschappenlijstje

  • vier stevige houten kratten
  • 16 wielen met voldoende draagkracht (10 kg per wieltje = 40 kg draagvermogen. Als ze dat ontgroeid zijn, ben je sowieso aan forsere kratten toe…)
  • voldoende hout voor 4 deksels (ca. 8mm triplex)
  • paar latjes of blokjes voor onder de deksels (zodat ze er niet af kunnen schuiven)
  • schuimrubber + stof voor de kussentjes
  • schroeven, spijkers, nietjes, lijm en zo.

Extra Klustip van Klusflip

Als je handiger bent met de naaimachine dan ik: voorzie de kussenhoesjes van een rits. Als je ze dan aan het deksel bevestigt met klittenband, dan kun je ze ook nog gemakkelijk uitwassen als ze vies worden. Veel succes!

Als je nou een hele waslijst van klussen of zelfs een complete verbouwing in de planning hebt, kijk dan ook eens naar deze klustip voor efficiënter klussen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.