Inspiratie

Laat jij een vreemde in je huis wonen?

huis verhuren
Arno - Go or No Go

Misschien een rare vraag als je het zo leest, maar het gebeurt steeds vaker. Stel, je gaat voor een paar maanden naar het buitenland, of zelfs voor een paar jaar om te werken als expat. Je huis verkopen gaat niet altijd even vlug en je wil natuurlijk ook niet onder de marktwaarde gaan verkopen. Tijdelijk je huis verhuren wordt dan opeens een hele reële optie!

Altijd thuis kunnen komen

Afgezien van het financiële risico is er nóg een goede reden om te kiezen voor verhuur in plaats van verkoop: je komt tenslotte ook weer ooit terug. En dan? “Even snel” een huis kopen of voorlopig dan maar gaan huren? Kopen is vaak niet eens direct mogelijk, omdat een hypotheek tegenwoordig niet zomaar wordt verstrekt. Maar bovenal; als ik mocht kiezen tussen “thuiskomen” of in “een huis” komen, dan wist ik het wel.

Een eigen huis…

Nog zoiets: een nieuw huis! Hoewel de huizenmarkt op dit moment weer lekker draait, kan het nog steeds best voorkomen dat je een leuk nieuw huis hebt gekocht of gebouwd, terwijl je je oude woning maar niet kwijtraakt. Je nieuwe huisje voelt een stuk minder fijn zolang je met die dubbele lasten zit! Ook dan kan verhuur een prima oplossing zijn.

Betaalde vakantie

Een studievriend van me is nogal een vrije vogel. Om de haverklap zit hij wel ergens aan de andere kant van de wereld om haaien te knuffelen of zo iets dergelijks. Hij heeft een leuk appartementje in Amsterdam waar hij tussen zijn reizen door te vinden is. Hij doet “iets in consulting voor grote organisaties”, dus hij zal best wel een leuk salaris verdienen. Maar iedere keer als ik weer een Facebook post lees vanaf een Trinbagoniaans terrasje denk ik dan toch: waar doet ‘ie het van?

Omdat wij Hollanders zijn en het doodnormaal vinden om over geld te praten, heb ik het hem uiteindelijk maar gewoon gevraagd. Wat denk je? Hij werkt een paar maanden om reserves op te bouwen en zet dan gewoon zijn appartement tijdelijk te huur. Zodra hij een huurder heeft gevonden pakt hij zijn koffers en vertrekt. Terwijl hij aan het eilandhoppen is op Micronesië, ontvangt hij €1.600 per maand van zijn huurder. Kan hij mooi nog wat extra van rondhoppen!

Goed geregeld

Het idee van een vreemde die in je huis woont vindt hij helemaal niet lastig: hij maakt van tevoren vrijblijvend kennis en pas als het klikt wordt er een deal gemaakt. Er is een bedrijf dat alles voor hem regelt met de papieren en met het geld. Ook zorgen zij voor eventuele reparaties, want als ‘huisbaas’ ben je daar natuurlijk ook verantwoordelijk voor. Kortom; hij hoeft eigenlijk nergens over na te denken, behalve over welke cocktail hij gaat bestellen. Jaloers, ik? Welnee joh, een campingvakantie in eigen land is ook superleuk… maar écht!

Zou jij je huis verhuren aan een onbekende?

Verhuurfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Moniek
    7 november 2017 at 18:25

    Nou… ik heb een rampverhaal gehoord van expats die in hun huis een wietplantage vonden toen ze melding kregen van overlast door hun huurders…
    Maar goed, met twee weekjes weg in de zomervakantie ben ik ook geen goede kandidaat om mn huis te verhuren 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.