Huis & Tuin

Een échte serre, met een glazen schuifpui!

serre
Arno - Go or No Go

Vijf jaar geleden besloten we om de veranda achter ons huis ‘eenvoudig’ om te bouwen naar een speelkamer. Het dak en de pilaren stonden er immers al: er hoefden alleen maar een paar wandjes tussen! Nou ja; er kwam natuurlijk wel iets meer bij kijken dan dat. Alles moest goed worden geïsoleerd, er moest elektra en verwarming in en het moest er natuurlijk een beetje netjes uitzien. Maar relatief eenvoudig en betaalbaar werd de veranda omgebouwd tot een heerlijke speelkamer voor onze jongens. Het was ons eerste project en we hebben veel geleerd sindsdien: van het maken van een goede kluslijst tot het “andersom” inrichten van je huis.

Tweede ronde

Ons laatste project was de tuin. Nu gaan we bijna de winter in, dus op wat schilderwerk na komt er even rust in de tent. Maar tijdens die winter komen er ongetwijfeld weer allerlei plannen opborrelen. Eentje speelt alweer een tijdje door mijn hoofd: een tweede ronde voor de speelkamer! Hij staat er nu vijf jaar en we hebben er echt ontzettend veel plezier van gehad, maar we hebben er ook al wat ‘dingetjes’ mee gehad. Het dak is eigenlijk iets te vlak waardoor er soms regenwater onder de pannen stroomt. Na een paar jaar resulteerde dit in een lekkage, waardoor we een nieuwe folielaag op het dak hebben moeten leggen. Ook hebben we al na een jaar tuindeuren in de wand geplaatst zodat je nu de tuin in kunt (duh) en zodat er íets meer licht binnenkomt. Maar toch zit kriebelt het idee me al een tijdje.

serre

Een échte serre!

Ondanks dat ik wel sentimenteel ben over ons eerste projectje, raakte ik een pasgeleden toch wel erg enthousiast toen ik bij kennissen koffie zat te drinken in de serre. Het was prutweer buiten; de zon scheen wel vaag ergens maar het miezerde voortdurend en er stond een kille wind. Toch hoefde er geen verwarming aan, geen lamp aan: wij zaten gewoon heerlijk in het zonnetje! En hoe praktisch onze speelkamer ook is; dit kan hij niet. Het is toch altijd wat donker en de verwarming staat (nu al) regelmatig aan. Hoe vet zou het zijn om hem te vervangen door een glazen serre! En dan over de hele breedte een grote glazen schuifpui: wauwie! 🙂 Mijn ouders hebben aan hun vorige huis ook ooit een serre gebouwd, dus ik weet wat er ongeveer bij komt kijken.

Het begin van een plan

Glas is niet goedkoop, en zeker het soort glas dat je in een serre nodig hebt. Ik ga dus de komende tijd eens kijken of ik ergens goede tweedehands glaspanelen tegenkom. Ook schuifpuien moeten volgens mij wel tweedehands te vinden zijn in een goede kwaliteit. Als ik die kan vinden, dan heb ik al een flinke besparing te pakken. Dan is het alleen nog een kwestie van een ontwerp maken met die specifieke afmetingen en dan wordt het tijd om een vakman in te schakelen om mijn plan door te rekenen en te bouwen. Gelukkig heb ik daar nog de hele winter voor!

Heb jij nog goede tips om mijn plan aan te verbeteren? Laat het weten in de comments; ik ben heel benieuwd. Alvast bedankt!

Foto serre van Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.