Inspiratie

Borstvoeding en de helende werking van zilver

zilver borstvoeding

Er zijn mama’s die jarenlang borstvoeding geven. Bijvoorbeeld als twee kinderen redelijk dicht op elkaar komen of omdat zij er voor kiezen om langer door te gaan met borstvoeding. Ook zijn er de mama’s die graag lang door willen voeden, maar het niet volhouden om wat voor reden dan ook. Of waarbij het helemaal niet lukt. 

Persoonlijk

Persoonlijk heb ik in totaal ongeveer 6 weken borstvoeding gegeven. Ik kreeg natuurlijk een tweeling dus het voeden was best intens. Meestal kwam het neer op twee tegelijk, en dat is best een dingetje. Met een kind kun je natuurlijk afwisselen en geef je je ene borst even de rust. Dat zat er bij mij natuurlijk niet in.

Al gauw stopte ik met het geven van borstvoeding bij een van de twee. Dat had als reden dat D. geboren werd met een aantal complicaties. Hij moest vanaf zijn geboorte in het ziekenhuis blijven en daar is hij uiteindelijk na 2 operaties in zijn inieminie jonge leventje drie weken moeten blijven. D. kon de extra voedingsstoffen uit de borstvoeding dus extra goed gebruiken, ook omdat hij wat lichter was dan zijn broer.

Het afbouwen bij J. ging goed, eigenlijk ging het vanzelf gelukkig. Dat gaf direct heel veel rust bij mij ook, nu ik maar 1 kindje hoefde te voeden. Tussendoor kon ik gaan kolven om zo een klein voorraadje op te bouwen.
Uiteindelijk ben ik na 6 weken gestopt met borstvoeden, omdat het voor mij toen gewoon goed was. Ik vond het mooi zo. Ook bij D. ging het afbouwen prima.

Zilverkapjes

Ik mag dus niet klagen over hoe mijn periode van borstvoeden gegaan is. Alles kwam goed op gang en verliep prima. Zoals gezegd kan het ook heel anders verlopen. Omdat ik relatief kort borstvoeding gegeven heb, heb ik ook niet zo’n last gehad van mijn borsten. Maar een vriendin van me heeft echt veel pijn gehad. Ze heeft vanalles geprobeerd met de oplossing uiteindelijk niet gevonden. Wat ik toen niet wist, en nu wel, is dat zilver helend kan werken voor de borsten. Er zijn speciale zilverkapjes van Silverette voor op de tepel. De tepel wordt beschermd en ondersteunt. Het zilver vangt de drupjes moedermelk op, welke een helende werking heeft samen met de anti-bacteriële werking van het zilver. Best wonderlijk, de werking van zilver!

Heb jij ervaring in het gebruik van zilver als helende werking?

(Borstvoeding foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.