6 jaar 7 jaar Producten voor kids

Drie keer de beste kinder tablet voor Sinterklaas

kinder tablet Het gevaar van tablets voor kinderen

Mijn kids spelen op een tablet. Yep, soms wel een uur op een dag. Soms stiekem wel eens langer. En dat vind ik prima. En nee, dat zijn lang niet altijd (meestal niet) leerzame spelletjes, maar gewoon Plant vs Zombies of Gummy Drop. En dat vind ik helemaal prima. Zo prima, dat we zelfs op zoek gaan naar een tweede tablet! 

Een tweede tablet

Kinderen leren natuurlijk op school de hele dag. Voornamelijk van uitleg van de juf, uit boeken en op de computer. En vanaf groep 4 nu ook voortaan op de tablet. Daar doen ze natuurlijk geen Plant vs Zombies, maar allerlei rekenoefeningen en taaloefeningen. Mijn apen vinden dat hélemaal geweldig en in 3 maanden tijd hebben ze inmiddels ruim 3000 rekenopdrachten gedaan op de tablet. Bizar eigenlijk hè? Maar wel top, want ze hebben er heel veel plezier in én de tablet past zich aan aan het niveau van het kind.

Een goede kinder tablet

Thuis spelen ze vooral gewoon echte spelletjes op de tablet, maar soms ook leerzame apps zoals Squla. Tot nu toe doen ze, als ze spelen, braaf om en om en speelt de een, kijkt de ander. In principe spelen ze dus van een uur ieder een half uur, maar ja, ze kijken wel volop mee. Dat gaat allemaal prima, maar toch vind ik ze op een prima leeftijd om een eigen tablet te hebben, met eigen apps en eigen levels die ze halen. Daarom ging ik eens rondsnuffelen en op zoek naar een goede tweede kinder tablet, want hey, Sinterklaas is weer bijna in het land en ze gaan deze Sint héél dankbaar zijn als hij ineens een tablet uit de zak tovert! Mijn man zei ‘kies een kinder tablet van kwaliteit’ zodat we niet over een half jaar weer een nieuwe moeten kopen. Goed plan, dus ik deed wat research.

Kurio Tab 2

Kurio maakt echte kinderproof tablets. De Kurio Tab 2 is een 7 inch tablet en heeft een beschermende rubberen behuizing. Hij weegt 581 gram. Kurio verklaart dat zij de meest kindveilige tablet hebben. Dat kunnen wij beamen, want wij mochten al eens een Kurio Smart uitproberen. Hij is zeer geschikt voor huiswerk op te maken, aangezien je er bijvoorbeeld op kunt werken in Excel en Word. Maar ook de movement games die erop zitten vind ik erg leuk. Deze kindertablet is dan ook zeker geschikt en wij gaven hem een GO.

Amazon Fire

Deze tablet is benoemd als de beste budget tablet. De tablet bevat op het lock screen advertenties, wat ik niet persé een pluspunt vindt, maar aangezien hij zeer betaalbaar is en de advertenties natuurlijk wel kidsproof zijn (Disney advertenties bijvoorbeeld), is het te overleven. De Amazon Fire weegt 313 gram en is voorzien van een goed 6 inch scherm, waardoor de kleuren goed uitkomen.

iPad Mini 2

We kennen hem allemaal wel. De iPad. Wij hebben er vroeger zelf ook een gehad en eerlijk is eerlijk, het is wel echt een goede tablet. Hij is duurder dan de anderen, maar dan heb je ook wat. De iPad mini 2 heeft een retina scherm, wat maakt dat hij het beste scherm heeft van alle genoemde kindertablets. Hij weegt 331 gram en komt met een goede camera. Eigenlijk is dit qua specs overduidelijk de beste kinder tablet, maar daar betaal je dan ook voor.

Keuzes keuzes dus; iets minder betalen voor een gewoon goede kinder tablet, of iets meer betalen voor een erg goede kinder tablet. Wat zouden jullie doen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.