Sinterklaas Voeding en gezondheid

{ Bento } | Lunchtrommel in Sinterklaas stijl.

Tegenwoordig is een bento lunchtrommel helemaal hip. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar alles past en kan voortaan in een trommeltje. Nu doe ik hier óók gewoon gezellig aan mee. Want ja ik ben dus zo’n moeder die een “hele uitgebreide” trommel maakt voor haar dochter. ? Vandaag laat ik een Bento lunchtrommel in Sinterklaas stijl aan jullie zien.

Mijn dochter Taleah blijft elke week twee keer over. Dit vond ze eerst helemaal niks. Maar ja helaas, moet het toch. Ik ging nadenken hoe ik het overblijven leuk voor haar kon maken. Ik speurde het internet af, keek veel op Pinterest, en kwam al snel op verschillende bento lunches terecht. Dit ga ik doen, dacht ik! En het heeft geholpen, elke keer als ze haar broodtrommel open doet is het een klein feestje.

Een bento lunch lijkt altijd heel uitgebreid. En helaas houdt dat de ouders vaak tegen. Maar echt, het kost niet veel tijd. Een klein prikkertje erin is zo gedaan en het geeft net even wat extra’s aan een lunch. Een klein briefje erbij met “I love you” of “ik ben trots op jou”. Het kan zoveel doen voor een kind. Zo ben je een beetje bij ze als ze de hele dag op school zijn. Het zijn de kleine dingen die het doen zeggen ze toch?!

Nu zitten we midden in de Sinterklaas tijd en zorg ik dus voor een lunchtrommel in Sinterklaas stijl. In de winkels liggen nu prikkers met een Sint of Piet erop. Je steekt het bijvoorbeeld in een boterham en voilà, makkelijker kan het bijna niet. Nu ga ik nog net een stapje verder. Ondertussen heb ik al een aardige verzameling van prikkers, lunchringen, stickertjes en noem het maar op.

Hieronder zal ik jullie wat voorbeelden laten zien.

Lunchtrommel in Sinterklaas stijl 1

Mijn dochter eet het liefst een gewone boterham. Dat is snel op te eten. Want wees eerlijk, bij de overblijf moeten ze nu eenmaal, hap slik weg, alles snel opeten. Ze eet bij de overblijf ook een stuk minder dan thuis. In deze trommel zitten twee bruine boterhammen met beleg, door midden gesneden en een gezellig geel en rood prikkertje erin. In de kleuren van de Sint. Er naast ligt een cheesestring verkleed als Piet. In de boterham zitten letterprikkers met het woord Sint. Onder het brood ligt een gezellig servetje.

Lunchtrommel in Sinterklaas stijl 2

In deze lunchbox heb ik een wrap gedaan. Besmeerd met kruidenkaas, kipfilet en wat rucola sla. Een keer als afwisseling met brood. Hier kan ze ook zo van smullen! Nog een prikkertje met tomaatjes, een blokje kaas en het woordje Piet dit keer erbij.

Lunchtrommel in Sinterklaas stijl 3

Dat Sint in het land is daar kunnen we niet om heen. Als je deze trommel open doet kun je ook niet om de Sint heen. Gemaakt met allerlei soorten beleg, van kaas tot komijn kaas, snijworst en ham. Nog een chocolade Pieten eierkoek erbij, mandarijntje en je lunch is zo goed als compleet.

Tien uurtje in Sinterklaas stijl

Laten we vooral niet de kleine pauze vergeten want in een klein trommeltje kun je ook van alles leuks doen. Ik geef bijna altijd wel fruit mee naar school. In deze tijd is een mandarijntje erg gemakkelijk en ook nog eens lekker. Om het net wat specialer te maken geef ik vierkante peperkoek cadeautjes mee. Ziet dat er niet al te schattig uit?

Na deze voorbeelden hoop ik dat ik jullie op wat ideetjes heb gebracht. Zoals ik al eerder zei, het is maar een klein gebaar naar je kind en het kan zo gemakkelijk zijn.

Ik wens jullie allemaal een fijn Sinterklaas feest!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.