Gastblog Inspiratie

De beste tips voor een ongediertevrij huis

ongediertevrij huis
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Heb jij ook zo’n hekel aan ongedierte? Dan wil je er waarschijnlijk, net als ik, alles aan doen om die beestjes uit je woning te weren. Helaas lukt dit vrijwel nooit helemaal. Waarom niet? Omdat het meeste ongedierte behoorlijk klein is, waardoor zij al genoeg hebben aan kleine openingen om je woning binnen te komen. Zonder dat je het weet, is ongedierte dan ook in grote getale aanwezig in je huis. Niet echt een prettige gedachte toch? Ondanks het feit dat ongedierte niet volledig uit je woning te weren is, kun je wel een aantal maatregelen treffen om de hoeveelheid ongedierte te beperken. Hoe? Hieronder krijgt je de beste tips voor een ongediertevrij huis.

Zorg voor een schoon huis

Veel ongedierte vestigt zich graag op plekken die niet goed schoon zijn. Dit zijn bijvoorbeeld plekken waar veel stof ligt. Hier kom je over het algemeen lastig bij met schoonmaken. Het kan ook zo zijn dat je deze plekken gewoonweg vergeet. Om je woning ongediertevrij te houden, is het van belang dat je deze plekken ook regelmatig schoonmaakt. Beperk je dus niet alleen tot het stofzuigen en dweilen van de vloer en het afnemen van de tafel en het aanrecht, maar ga ook eens met een doekje over de kast of over het kozijn en vergeet ook andere lastige plekjes niet.

Plaats horren voor ramen en deuren

Vliegen, muggen en wespen kunnen van buiten betrekkelijk eenvoudig je woning binnendringen. Hiervoor hoeft er alleen maar een raam of deur open te staan. Met name in de zomer komt dit ongedierte regelmatig voor in je woning. Dit vinden veel mensen irritant. Vliegen, muggen en wespen zijn echter makkelijk uit je huis te weren, zonder dat je hier veel moeite voor moet doen. Een goede stap hierin is het plaatsen van horren voor de ramen en deuren. Een hor zorgt ervoor dat deze en andere soorten ongedierte niet langer je woning binnen kunnen komen. Zorg er wel voor dat je een hor consequent gebruikt en goed afsluit, want anders heeft het natuurlijk geen zin.

Luchtvochtigheid in de gaten houden

Een groot deel van het ongedierte leeft in warme ruimtes van ongeveer 25 tot 30 graden, bijvoorbeeld muizen bestrijden. Wanneer het in deze ruimtes ook nog eens vochtig is, is dit een ware broedplek voor verschillende soorten ongedierte zoals muizen. Om ongedierte uit je woning te weren, is het dan ook van belang dat je de luchtvochtigheid in je woning in de gaten houdt. Zorg er altijd voor dat het niet te vochtig wordt. Dit kunt je vrij eenvoudig doen door ramen tegen elkaar open te zetten, zodat er frisse lucht in je woning komt. Zorg er bij voorkeur altijd voor dat de luchtvochtigheid in de woning onder de 50 procent blijft.

Meer tips voor ongediertepreventie

Door bovenstaande tips te volgen, zet je een goede stap voor wat betreft ongediertepreventie. Valt het je op dat het ongedierte nog steeds aanwezig is in je woning? Dan wil je mogelijk nog meer doen om de beestjes uit je woning te weren. Voor meer informatie omtrent ongediertepreventie kun je in dat geval het beste contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder zoals ongediertebestrijding Amsterdam. Hij kan je van handige tips voorzien, zodat je binnen de kortste keren minder ongedierte in je woning hebt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.