10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Monopoly Gamer – Monopoly in een Mario Bros jasje

Ervaringen Monopoly Gamer nederland

Wij zijn echte spelletjesfans en we spelen altijd graag een potje Monopoly. We begonnen toen de jongens een jaar of vier was met Monopoly Junior, een leuke manier om kennis te maken met Monopoly. Daarna gingen we over naar de gewone versie van Monopoly, toen stapten we over naar Monopoly Extreem Bankieren, daarna kregen we van onze Engelse vrienden een Engelse Monopoly cadeau, daar achteraan kwam de Pionnen Parade en last but (definitely) not least is hier dan de allernieuwste Monopoly: Monopoly Gamer! 

Monopoly Gamer

Ja, we zijn behoorlijk Monopoly gek dus. Er staan er nog altijd vier in de kast en met alle vier wordt op zijn tijd gespeeld. Onze favorieten zijn Monopoly Extreem Bankieren en vanaf nu dus ook Monopoly Gamer!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Het leuke aan Monopoly Gamer is dat er een hele nieuwe spelwijze is! Geen zorgen, je herkent nog overduidelijk Monopoly erin hoor, maar een aantal dingen zijn veranderd en juist dat maakt dat wij deze Monopoly echt heel leuk vinden!

Geen traditionele pionnen

Monopoly Gamer is gebaseerd op het super populaire Mario Bros. Je speelt dan ook niet met pionnen zoals het strijkijzer, een hondje of een auto, maar met Donkey Kong, Yoshi, Princess Peach en natuurlijk Mario zelf. Op het speelbord herken je allerlei objecten uit het Mario Bros spel, zoals de stenen blokken, de groene buizen, de superster en het vraagtekenblok.

Geen briefgeld

Een belangrijke verandering is dat er bij Monopoly Gamer niet wordt gespeeld met briefgeld, maar met muntjes van 1 en 5. Deze kun je onder andere verdienen door ze tijdens het spel op te rapen van de vakjes op het speelbord, maar ook door ze van andere spelers af te pakken door middel van speciale moves.

‘Straten’ kopen

Bij Monopoly Gamer kunnen er net zoals bij de gewone Monopoly varianten ‘straten’ gekocht worden. Alleen heten het bij Monopoly Gamer geen straten, maar gebouwen of plaatsen uit Mario Bros. Zo kun je bijvoorbeeld het kasteel van Bowser kopen, de Laagjestaartwoestijn en Yoshi’s bergen. Zodra je deze gekocht hebt, krijg je de bijbehorende kaart. Hierop kun je zien hoeveel punten hij waard is en hoeveel munten een andere speler moet betalen als hij op het vakje komt.

Power-up en Superster

Ieder speelfiguur heeft een power-up en een superkracht. De power-up kun je ontgrendelen door te dobbelen. Je dobbelt namelijk niet met 1, maar met 2 dobbelstenen. 1 dobbelsteen met gewoon het aantal ogen, de andere dobbelsteen met alle power-ups. Zo heb je bijvoorbeeld een rood schildpadschild waarmee je een andere speler drie muntjes mag laten neerleggen op het bord. Ben je Princess Peach, dan kun je je power-up inzetten: dan moet een andere speler maar liefst vier muntjes neerleggen. Een andere power-up op de dobbelsteen zijn de muntjes. Als je die dobbelt, krijg je als speler 3 muntjes cadeau van de bank. Ben je Mario, dan krijg je 4 muntjes.
De speciale kracht van je speelfiguur kun je ontgrendelen door op het speelbord op de Superster te komen. Zo krijgt Yoshi alle muntjes die er op het bord liggen als hij op de Superster komt en krijgt Donkey Kong van iedere speler 3 munten cadeau.

Boss Battles

In Monopoly Gamer heb je geen Kanskaarten, maar wat je wel hebt zijn de Boss Battles kaarten. Iedere keer als een speler langs Start komt, mag hij een Boss Battle spelen. Op de Boss Battle kaart staat uitgelegd hoe je de boss kunt verslaan en, wanneer je hem verslagen hebt, welke beloning je krijgt en hoeveel punten de kaart waard is. Een Boss Battle kun je winnen door te dobbelen. Dobbel je even hoog of hoger dan de dobbelsteen die op de Boss Battle kaart staat afgebeeld, dan win je. Verlies je, dan mag de speler na jou proberen de Boss te verslaan. Wint niemand, dan moet de Boss kaart uit het spel. De laatste Boss Battle kaart is Bowser. Zodra de Boss Battle met Bowser gespeeld is, is het spel af.

Puntentelling

De puntentelling aan het einde van het spel is natuurlijk ook heel anders, aangezien je geen huizen en hotels hebt. De kaarten van de Boss Battles en de ‘straten’ zijn punten waard. Ook de muntjes zijn punten waard. Als je alle punten bij elkaar hebt opgeteld, heeft diegene met de meeste punten gewonnen.

Extra speelfiguren

Je kunt Monopoly Gamer uitbreiden met extra figuren. Er zijn 8 extra figuren waar je mee kunt spelen, bijvoorbeeld Luigi, Wario en Toad. Bij ieder figuur krijg je de bijbehorende kaart waar zijn power-up en speciale kracht op staan. Deze losse figure packs kosten €4,95.

Go or No Go

Wij vinden het een geweldig spel! Een super leuke variant op Monopoly met heel veel andere spelelementen. Hierdoor is het totaal niet erg als je al een Monopoly in huis hebt; je hebt echt niet het idee dat je met Monopoly Gamer hetzelfde spel zit te spelen. De jongens vinden Monopoly Gamer ook heel erg gaaf door de gave speelfiguren en de nieuwe spelvorm. Ik vind het ook erg leuk dat je losse figure packs kunt kopen om zo het aantal figuurtjes uit te breiden. De eerste twee heb ik zojuist al besteld voor onder de Kerstboom :-). Absoluut een GO!

Feitjes

Speelduur: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: €37,95 en te koop in speelgoedwinkels of online.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  Spelletjes spelen met het gezin - Mrs Mama
  20 november 2017 at 04:07

  […] kwam ik trouwens wel een Review Monopoly Gamer tegen. Als ik dan toch een spelletje moet kiezen dan zou het dit spel zijn. Het is Monopoly, maar […]

 • Reply
  Spelletjes voor peuters #1 Etenstijd op de boerderij | mamaLou blogt
  15 november 2017 at 21:16

  […] Dit spel is perfect voor peuters. Heb je oudere kinderen (5+)? Ik verwijs je dan graag naar deze review Monopoly Gamer. […]

 • Reply
  { Review } | Monopoly Extreem Bankieren - Go or No Go
  11 november 2017 at 14:35

  […] { Review } | Monopoly Gamer – Monopoly in een Mario Bros jasje – Go or No Go […]

 • Reply
  Nathalie
  31 oktober 2017 at 22:35

  Wij zijn fan van Monopoly. Hebben alleen de normale maar deze lijkt on ook erg leuk!

 • Reply
  Cassandra
  31 oktober 2017 at 08:53

  Super vet deze, wij zijn ook monopoly fans hier, maar met z’n tweetjes speel je het niet zo snel haha

 • Reply
  Nicole Orriëns
  31 oktober 2017 at 08:50

  Ik wist helemaal niet dat er varianten op het aloude Monopoly waren zeg. Wat grappig. En leuk dat jullie er zoveel plezier aan beleven.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.