Inspiratie

Polo een vrouwenauto, Golf een mannenauto

Dol op auto’s? Of je nu een man of een vrouw bent, autoliefhebbers zijn er heel veel. Wist je trouwens dat de Volkswagen Polo de meest populaire auto is onder vrouwen? Bij mannen is dat de Volkswagen Golf. Dat blijkt uit onderzoek van Independer onder verzekerden tussen de 25 en 45 jaar. Zij vergeleken de meest verzekerde auto’s onder vrouwen en mannen over een periode van 1 januari t/m 31 mei 2017.

Om het lijstje even compleet te maken: dit zijn de meest gekozen auto’s door vrouwen en mannen:

Top 5 populaire vrouwenauto’s

 1. Volkswagen Polo
 2. Opel Corsa
 3. Peugeot 206
 4. Volkswagen Golf
 5. Ford Ka

vrouwenauto

Top 5 populaire mannenauto’s

 1. Volkswagen Golf
 2. Volkswagen Polo
 3. Opel Corsa
 4. Peugeot 206
 5. Opel Astra

Vrouwen kiezen het kleinere broertje

Het onderzoek laat in ieder geval al zien dat de voorkeuren van mannen en vrouwen uitleenlopen. Hoewel het wel opvallend is dat de Volkswagen zowel bij de mannen als bij de vrouwen op nummer 1 staat; dat doen ze goed! Ik kan hier zelf niet geod over meepraten, want ik heb nooit een Volkswagen gehad. En kennelijk is dat dus best wel een dingetje, want dat blijkt dus gewoon de meest populaire damesauto te zijn! That being said, verbaas ik me er stiekem wel over dat de Kia Picanto niet in de top 5 staat bij vrouwen. Die heb ik dus zelf ook en ik ben écht heel gelukkig daarmee. En ik zie ze ook behoorlijk vaak rondrijden. Maar goed, geen top 5 plek voor de Kia dus.

Behalve dat vrouwen eerder een Polo dan een Golf kiezen, komt de Ford Ka niet eens voor in de top 5 mannenauto’s. Op zich wel begrijpelijk, want het is een behoorlijk klein wagentje en ik snap best dat mannen dat niet persé zouden kiezen. Vrouwen kiezen dan weer minder vaak voor een Opel Astra.

Opvallend is trouwens ook dat de Volkswagen Golf bij mannen met stip op nummer 1 staat en dat deze auto bij vrouwen pas op de vierde plek komt. Zijn kleinere broertje, de Volkswagen Polo, is favoriet onder vrouwen. Deze auto heeft iets minder pk’s en is iets lichter dan de Volkswagen Golf. Een tikje vrouwelijker misschien?

En ik vraag me ook even af of er tussen deze auto’s nu wel een echte gezinsauto zit? Geen stationwagens of hele ruimte grote auto’s toch? Correct me if I’m wrong, want ik ben nu eenmaal niet zo’n autokenner…

Wat kost zo’n Polo of Golf per maand?

Als je één van deze populaire auto’s rijdt, of gaat rijden, is het natuurlijk wel handig om te weten met welke kosten je te maken krijgt. Naast de vanzelfsprekende brandstofkosten en onderhoudskosten, moet je rekening houden met de vaste kosten zoals de APK, afschrijvingskosten, wegenbelasting en natuurlijk een autoverzekering. Want die verzekering is verplicht zodra je een auto op je naam hebt.

Omdat de maandelijkse kosten erg afhankelijk zijn van de auto, jouw situatie en het gebruik, is er niet zomaar één totaalbedrag te noemen. Houd er rekening mee dat je per maand in totaal enkele honderden euro’s kwijt bent. Tip van flip: Om te besparen op je autoverzekering, is het slim om eerst een vergelijking van autoverzekeringen te maken voordat je een autoverzekering afsluit. Online super simpel om even te doen en het bespaart je vaak gewoon keiharde euro’s.

(Auto foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.