Blogtips

Organiseer je herinneringen in je telefoon of computer

herinneringen

Vanmorgen was ik dus mijn harde schijf van de computer aan het opschonen. En als ik zeg ‘opschonen’ dan ik bedoel eigenlijk ‘verplaatsen’, want ik gooi nou eenmaal niet graag iets weg… Dat ‘opschonen’ duurt meestal uren omdat ik steeds weer dingen tegenkom die al heel lang niet meer gezien heb; foto’s van vroeger, oude mp3-tjes en ook allerlei schrijfsels en poëzie die ik in mijn middelbare schooltijd heb geschreven. 10 jaar geleden had ik dat allemaal overgetikt van allerlei vodjes papier en in een helder moment online gegooid zodat ik het nooit meer kwijt zou kunnen raken. Toentertijd was Facebook nog nieuwerwets, dus knalde ik het allemaal op Nederlands’ grootste social media platform: Hyves. Little did I know… Toen Hyves uit de lucht ging heb ik een download gemaakt van alles wat er op stond en dat heb ik keurig ergens opgeslagen. En daarna jaren niet meer gezien, tot nu dus!

Verborgen schatten

Ik ben een tijdje geleden weer begonnen met schrijven, veelal voor het leukste blog van Nederland 😉 Maar vroeger schreef ik best veel. Dat kwam nu letterlijk en figuurlijk weer allemaal naar boven, terwijl ik dieper en dieper wegzakte in folders en subfolders en sub-subfolders op de harde schijf… Erg leuk om terug te lezen en soms ook best wel emotioneel omdat het mooie aan schrijven nu eenmaal is dat je alles kwijt kunt wat je bezighoudt en dwarszit. Tussen alle schrijfsels vond ik bijvoorbeeld een reisverslag dat ik in 2001 had geschreven. Ik was toen de zanger van een band en wij hadden het grote voorrecht om te mogen optreden in onder andere Brunei. Geweldig om weer eens terug te zien.

Je telefoon

Je telefoon is eigenlijk net zoals zo’n harde schijf. Je slaat er ontzettend veel foto’s, berichten, documenten en ga zo maar door op. Je bewaard het allemaal en je telefoon loopt langzaam vol. Als je je fotoalbum op je telefoon doorkijkt, kom je foto’s tegen van jaren geleden. Die telefoon na telefoon meeverhuizen. Zo is het bij mij in ieder geval wel. Een grote schoonmaak op je telefoon is dan ook geen overbodige luxe. Natuurlijk wel pas nádat je al die mooie herinneringen ergens veilig opgeslagen hebt. Op zo’n harde schijf bijvoorbeeld.

Wat handige tips

Ben jij zo’n chaoot die niet echt overzicht krijgt? Ik help je met wat simpele tips.
Zorg dat allerlei losse foto’s die je hebt staan in hoofdmappen of op je bureaublad worden onderverdeeld in submapjes. Bijvoorbeeld op datum, op maand, op jaar of op gebeurtenis. Heb je op je telefoon tig foto’s? Loop ze eens door en bedenk voor jezelf goed wat je nu eigenlijk met die foto moet. Heeft het nu echt een waarde dat die op je telefoon staat? Of kan hij gewoon weg, of op je harde schijf in het mapje ‘februari 2014’?

Houd je van een rigoreuze aanpak, maak dan gewoon een back-up van je volledige telefoon inhoud en zet je telefoon terug naar fabrieksinstellingen. Opgeruimd staat netjes!

Heb je geen overschot aan foto’s, maar wel aan meldingen op je telefoon? Schakel om te beginnen de social media meldingen uit. Zo kun je zelf, op het moment dat het jou uitkomt, de app open klikken en dán de meldingen bekijken. Geeft een hoop rust!
Ontvang je veel emails? Ook hier kun je de meldingen voor uitschakelen en kijken wanneer het jou uitkomt. Heb je meerdere mailboxen op je telefoon? Zet deze mailboxen dan allemaal door naar 1 hoofdaccount, zodat je niet dagelijks mailboxen open hoeft te klikken maar gewoon alleen die ene. Ideaal!

Last but not least

En last but not least; meld je af voor irritante nieuwsbrieven! Je word vast net als ik overspoeld met die dingen, maar in plaats van je af te melden, klik je gewoon lekker makkelijk op het prullenbakje. En dat is zeker makkelijk, en je afmelden kost meer tijd, maar dan ben je er wel voorgoed vanaf. En als je dat consequent een paar maandjes doet, zal je mail stukken rustiger en overzichtelijker worden.

Meer tips kun je trouwens ook vinden op de website van Simyo, daar staan nog een paar goeie tussen!

Heb jij zelf nog goede tips voor meer overzicht op je computer of telefoon? Deel ze in de comments!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.