Gastblog

De één na nieuwste smartphone bestellen: een slimme keuze!

slimme keuze

Yes! De nieuwe Samsung Galaxy S8 is uit, de iPhone 8 en 8 Plus liggen ook alweer in de schappen en de iPhone X zal binnenkort zijn intrede maken bij verschillende winkels. Waarschijnlijk wil je één van deze toestellen graag hebben door de nieuwe features die ze bevatten. Echter kleeft er aan de nieuwste telefoons een groot nadeel: het prijskaartje.

Het nieuwste model versus een eerder model

Ieder jaar verschijnen er nieuwe smartphones op de markt. Eerst de iPhone 5, dan de iPhone 6, iPhone 7… Noem maar op, hetzelfde geldt voor Samsung. Het nieuwere toestel bevat veel meer functies dan zijn voorganger maar de kans is ook groot dat jij bij je vorig toestel een tweejarig abonnement hebt gekozen. Hierdoor zit jij of nog een jaar aan je abonnement vast. Het is daarom ook niet gek om eens een toestel eerder te kiezen dan het allernieuwste model.

De voordelen van een eerder model

Bij een eerder toestel hoef je niet te wachten tot het toestel uitkomt. Je stapt de winkel binnen en je weet zeker dat je dezelfde dag nog met het toestel naar buiten loopt. Geen risico’s om mis te grijpen: grote kans dat jouw toestel gewoon op voorraad is. Daarnaast is een eerder toestel vaak een stuk goedkoper dan het nieuwste model. Doordat de nieuwste telefoon net uit is, vragen merken de hoofdprijs ervoor. De eerdere toestellen worden volgens het merk minder waard en zijn daardoor voordeliger bij een toestel.

Wanneer jij niet de nieuwste Samsung aanschaft, hoef je niet bang te zijn dat je met een ouderwets toestel rondloopt. De Samsung Galaxy S7 Edge is bijvoorbeeld de eerste edge bij KPN  en lijkt als twee druppels water op zijn nieuwe broertje de Samsung Galaxy S8. Het enige voordeel wat jij hebt is dat je een stuk minder betaalt. Het nadeel is dat de camera zal beschikken over een iets mindere kwaliteit en je niet gebruik kunt maken van de gezichtsherkenning.

Waarom het slim is om te kiezen voor een eerder toestel

Het is ontzettend slim om te kiezen voor een eerder toestel omdat je zeker weet dat een nieuwe functie goed zal werken bij een volgend toestel. Stel, je bent in het bezit van een Samsung Galaxy S6 en je wilt eigenlijk de Galaxy S8. Je vindt het eigenlijk nog een te duur toestel, daarom besluit je te gaan voor de Samsung Galaxy S7. Je kunt dan geen gebruik maken van de gezichtsherkenning, maar wel zou je maandelijks het bedrag wat je bespaart door het niet aanschaffen van een S8 opzij kunnen zetten.

Wanneer na twee jaar je abonnement afloopt heb je genoeg geld gespaard om een (bij wijze van spreken) Samsung Galaxy S9 aan te schaffen. Dit keer heeft het merk alle bugs omtrent de gezichtsherkenning misschien wel verbetert waardoor jij over twee jaren over een nog beter toestel zal beschikken als dat de Samsung S8 nu op dit moment is.

Heb jij er weleens over nagedacht om niet het nieuwste toestel te kopen? Een eerder model is ook geschikt wanneer je je kinderen niet op stap wil laten gaan met een ontzettend dure telefoon, maar wanneer je wel vindt dat de kinderen toe zijn aan een eigen telefoon.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.