Inspiratie

Mijn hond: mijn trouwste en beste vriend

huisdieren
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Mijn hele leven heb ik een hond thuis gehad. Ik vond het geweldig om een hond te hebben. Lekker knuffelen, mijn verhaal bij kwijt kunnen en spelen. 

Rino

Onze eerste hond heette Rino. Wij groeiden met Rino op en Rino was dus volledig gewend aan kinderen. De drukte in huis had hij dan ook geen problemen mee. Hij was graag buiten, maar niet tijdens regen of kou, dan was hij veel liever binnen in zijn eigen mand. Het blijste konden we hem altijd maken met een wandeling door het bos.

Kai

Later kreeg ik mijn eigen hond. Een geweldig lieve hond, ik was op slag verliefd. Kai was een echte knuffelkont, hij vond het heerlijk om lekker te kroelen. Het liefste wilde hij dat ik lekker bij hem kwam liggen, en dan ging hij met een poot om mij heen lekker knuffelen. Een lekkere grote knuffelbeer met een eigen wil. Want hij wist prima wanneer hij geen zin had om te spelen. Dan kon ik gek doen en met een flos of wat dan ook bij zijn hoofd klooien, dan keek hij mij met 1 oog aan, zo van…leuk voor je. Hahaha, heerlijk.

Puppy cursus

Ik ging met Kai op cursus en leerde hem nieuwe commando’s. Net als ik was hij heerlijk koppig en ik zie alle keren dat hij mijn commando compleet negeerde nog helemaal voor me. Hij wist dan prima wat ik bedoelde, maar daar had hij dan echt even geen zin in. Dan was hij veel drukker met andere honden, of met een sprietje gras. Ach, uiteindelijk haalde hij wel zijn diploma bij de cursus, al weet ik niet zeker of dat wel terecht was. 😉

Verhuizen

Na een aantal jaren ging ik samenwonen en verhuisde Kai mee naar ons nieuwe huis. Ook dat vond hij prima. Een paar jaar later kwamen daar ineens twee baby’s, Daan en Jesse. Een drukke tweeling. Het eerste jaar, toen ze nog mini waren, ging prima. Vanaf dat ze een jaar of 1 waren moest Kai toch wel erg aan ze wennen. Het was toch wel erg druk in huis en daar had Kai wel wat moeite mee. Hij was liever rustig buiten, maar daar mistten we een fijne plek voor hem. Een perfecte oplossing zag ik op Grootplezier.nl, een website met hondenkennels. Iedere hondenkennel is super ruim en ook lekker rustig, een eigen plekje. Voor onze tuin net wat te groot, maar voor een grote tuin ideaal!

Rust

Uiteindelijk is Kai met een prachtige leeftijd voor een Berner Sennen rustig ingeslapen. Ik mis hem wel hoor, mijn vriendje. Zeker als ik de foto’s van hem weer terug zie.

Heb jij ook een hond en zo ja, ben jij er ook zo dol op?

hond berner sennen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  Oma Will
  25 oktober 2017 at 16:38

  Wij hadden de eerste 10 jaar van ons huwelijk een Ierse Setter en die kon je altijd op een manier aankijken, zodat hij alles van je gedaan kon krijgen.
  Toen wij onze dochter uit India adopteerden kon hij ook direct goed met haar opschieten en beschermde haar altijd. En toen onze zoon kwam, lag hij voor de box en beschermde hem als er visite kwam. Wonderlijk, zoals hij de kinderen direct in zijn hart sloot.
  Dat was zo’n lief en trouw dier.
  Toen hij eind van het jaar stierf, omdat hij kanker had, vonden wij dat zó erg.
  Een echte vriend was gestorven.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.