1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar Creatief & Knutselen Educatief Gastblog

De leukste spellen met Nijntje

Cassandra
Laatste berichten van Cassandra (alles zien)

Onze dochter is een mega Nijntje fan, dus we hebben een paar gezellige Nijntje spellen bij ons in de kast liggen. Helemaal met oog op het najaar zijn dit ideale spelletjes om te doen. Wat is jullie favoriet van deze Nijntje spellen?

Nijntje krijtboek

Producent: Mercis
Adviesprijs: € 10.95
Leeftijdcategorie: 1-4 jaar
Shop bij Bol.com

Mijn dochter is gek op tekenen en kleuren dus dit boek kon absoluut niet uitblijven. Het boek wordt geleverd in het bekende Nijntje design met vier gekleurde krijtjes. Op iedere pagina is weer een andere opdracht te doen. Zo moet je bijvoorbeeld een tekening afmaken, kun je plaatjes inkleuren of oefenen met vormen. Want wat kun je allemaal maken met een driehoek? Of met een cirkel? Heb je geen meer om te tekenen? Je kunt ook de letters van het alfabet leren. En is het boek vol getekend? Veeg hem dan gewoon schoon en begin lekker opnieuw! Heel duurzaam dus!

Meer Nijntje boekjes vind je hier. 

Nijntje Verstoppertje Spelen

Producent: Identity Games
Adviesprijs: € 14.99
Leeftijdcategorie: 1-4 jaar
Shop bij Bol.com

Ieder kind is dol op Nijntje en je kunt nu ook verstoppertje met haar spelen. Het spel wordt geleverd in een mooi blik, dus ook ideaal als eerste verjaardagscadeau of voor bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst. Nijntje verstoppertje is het leukst wanneer je kind al kan lopen. Met de aan en uit knop aan de onderkant laat je Nijntje praten. Verstop haar en dan hoor je haar om de 10 seconden roepen. Joehoeeeee ik ben hieehieer! Super schattig! Wil je het spel meer uitdaging geven? Gebruik dan de meegeleverde kaartjes. Nijntje Verstoppertje Spelen is verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2012 in de categorie 0 t/m 2 jaar.

Nijntje Stoelendans

Producent: Identity Games
Adviesverkoopprijs: €15,99
Leeftijdscategorie: 2+
Shop bij Bol.com

Dit spel kun je in drie verschillende niveau’s spelen. Niveau 1 voor eenjarige kindjes, niveau 2 voor 2 to 3 jarigen en niveau 3 voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 4 jaar. Net als Nijntje verstoppertje spelen wordt Stoelendans ook in een mooi blik geleverd. Let op, schaf 2 AAA batterijen aan wanneer je dit spel koopt, die zijn namelijk niet bijgeleverd.

Nijntje Stoelendans Niveau 1 (Dans & Stop) richt zich op de fysieke ontwikkeling en grove motoriek. Bij Niveau 2 leren de kindjes teksten van de liedjes. Ook leren ze de juiste bewegingen na te doen die bij het liedje horen.
Niveau 3 heeft twee varianten: Dansen als spel en Emotionele dans.

 • Dansen als spel: Hierbij gebruik je de danscirkels (groene afbeelding ophoog) en leg je de bewegingen uit die op de kaart staat. De kinderen moeten de beweging nadoen.
 • Emotionele Dans : Lijkt op Dansen als spel, alleen worden de opdrachten wat lastiger gemaakt omdat je kinderen dan ook één van de emoties moet toevoegen. De emoties zijn bang, boos, verdrietig of blij. uiteraard is het ook gewoon mogelijk om de authentieke stoelendans te spelen met dit spel.

Dus ben jij nog op zoek naar leuke Nijntje spellen voor een verjaardag, sin of kerst, dan zijn deze spellen van Nijntje absoluut een aanrader.

Wat zijn jullie favoriete spellen?

Nijntje

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Nijntje viert haar 65e verjaardag met Nijntjes voorleesfeest - Go or No Go
  14 februari 2020 at 08:42

  […] ook: Leuke Nijntje spelletjes […]

 • Reply
  Claudia Diependaal
  25 oktober 2017 at 01:34

  Oh ik zei net dat er spelletjes in t Kruidvat waren en ui aan t wachten was op de opruiming. Daar was de stoelendans goedkoper ? en verstoppertje heb ik van mijn favorieten 2ehandshop qua speelgoed. Voor 2 euro nieuw want de kaartjes zaten het plastic nog om. Is al leuk als ze n beetje kunnen kruipen of rollen onder een theedoek legde ik Nijn dan en dan rolde ze die kant waar haar stem vandaan kwam op. Echt een heel erg leuk spel. Nu ik die stoelendans hier sowieso al duurder zie, moet ik hem toch maar nu al gaan scoren.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.