Voeding en gezondheid

De voordelen van een keukenmachine

keukenmachine
Linda - Go or No Go

Iedereen weet hoe belangrijk verse maaltijden zijn voor een gezonde levensstijl. En jij ook. Tegelijkertijd schiet een zelf gekookte maaltijd er soms gemakkelijk bij in als je thuiskomt na een lange dag op pad; je hebt er immers helemaal geen tijd voor! Maar waarom niet? Met behulp van een keukenmachine kun je op een eenvoudige manier superverse maaltijden op tafel zetten. En dat in een mum van tijd!

Wat is het verschil tussen een blender en keukenmachine?

Veel mensen zijn wel in het bezit van een blender, terwijl een keukenmachine, ook wel food processor genoemd, echt niet in elke keukenkast staat. Want, zo zeggen velen, waarom heb ik een keukenmachine nodig als ik al een blender heb? Ondanks dat beide apparaten in een rap tempo eten kunnen hakken en mixen, zitten er wel degelijk verschillen tussen. Bijvoorbeeld in de opbouw – een blender heeft een kegelvormige onderkant en een keukenmachine is plat – maar voornamelijk ook in wat je ermee doet. Voedsel in de blender moet worden aangelengd met water en is daarom geschikt voor sappen, soepen of mousses. Een keukenmachine behoeft geen extra water, en wordt daarom meestal gebruikt voor het hakken, mengen, malen en blenden van groenten en fruit.

En dus?

Dat betekent dat je een keukenmachine echt in heel veel omstandigheden kunt gebruiken! Blenders komen weer uit stal zodra de vrouw of heer des huizes besloten heeft op dieet te gaan of dat het tijd is voor het jaarlijkse zomersapje. Dit terwijl een food processor echt elke dag gebruikt kan worden voor het snijden van bijvoorbeeld groenten en fruit. Op die manier ondervind je elke dag weer de voordelen van je food processor; je wint er echt tijd mee. En zo hoeft het dus geen moeite meer te zijn om een heerlijke volle salade op tafel te zetten!

Toegankelijk in gebruik

Daarnaast is een keukenmachine ook nog erg toegankelijk in het gebruik. Ten eerste kan echt iedereen het gebruiken. Onbekend maakt onbemind, maar een keukenmachine is zo eenvoudig dat het al gauw je favoriete keukenapparaat wordt! Hetgeen je wilt snijden of hakken, doe je in de machine, je drukt op de knop en de machine gaat van start. Zijn je groenten, kaas of zelfs crackers van goede grootte? Dan zet je ‘m gewoon weer uit en kun je direct aan de slag gaan met je eten. Daarnaast komen de food processors in steeds meer vormen en maten op de markt. Zo kun je ze steeds uitgebreider krijgen, waardoor je echt nooit meer zelf hoeft te snijden. Tegelijkertijd heb je nu ook erg eenvoudige, maar betaalbare keukenmachines op de markt. Er is dus altijd wel een keukenmachine te vinden die goed bij jouw eisen en inrichting past!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.