Binnenspeeltuinen Gastblog Herfstvakantie Utrecht

Een bezoek aan LEGO World 2017 in de herfstvakantie

LEGO world 2017
Xenia

Het is 18 tot en met 24 oktober 2017 weer zover, dan is namelijk het grootste LEGO evenement weer te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht: LEGO World. Een echt LEGO paradijs voor grote en kleine kinderen.

Wij mochten vandaag namens Go or No Go aanwezig zijn bij de opening van LEGO World 2017. Na een praatje door de directeur en de druk op de knop, werd LEGO World officieel geopend, een feestelijke opening met heel veel ballonnen.

De allereerste keer naar LEGO World

Vandaag was het dan eindelijk zover want de dagen werden afgestreept, zo veel zin hadden de jongens om hier naar toe te gaan. Er wordt in huis altijd heel veel met de DUPLO en de kleine LEGO gespeeld, LEGO Word zou dan ook een echt paradijs zijn voor mijn LEGO liefhebbers. We wisten niet helemaal wat we moesten verwachten, want ondanks de liefde voor LEGO was dit de allereerste keer dat we gingen.

LEGO evenement weer te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht: LEGO Wor

LEGO World

Er is zoveel te zien en te doen dat het lastig is om ergens te beginnen. Je kijkt echt je ogen uit, er is zoveel te zien. Er staan overal grote LEGO bouwwerken die echt prachtig gemaakt zijn en zeker een fotomoment waard zijn. Er lopen LEGO karakters rond zoals de stormtroopers van Star Wars, karakters van Ninjago of LEGO Nexo waarmee je op de foto kan. In de Jaarbeurs zijn de verschillende werelden van LEGO te vinden. Je kunt hierbij denken aan Elves, Friends, Ninjago, Nexo, City, Star Wars, Batman en Duplo. Ook LEGO zonder een bepaald thema was te vinden zoals Technic, Mindstorm, Life en Build Boost en play. Deze hadden allemaal een eigen plek in de Jaarbeurs om rond te kijken, zelf aan de slag te gaan en iets moois te bouwen.

Naast dat je naar hartenlust kon bouwen waren er ook springkussens, relaxplekken en een heuse bioscoop met leuke LEGO filmpjes.

Onze favorieten

We hebben denk ik in elke wereld een mooi bouwwerk gemaakt en kwamen tijd te kort. Al moet ik dat anders zeggen: de jongens kwamen tijd te kort, maar wij ouders hadden na 7 uur lang LEGO de pijp wel een beetje leeg.

Na een dag vol LEGO avonturen kijken wij terug op een heerlijke dag en genoten wij van alles, maar we hebben onze favorieten even op een rij gezet.

Maak je eigen LEGO steentje en maak je eigen LEGO poppetje

Voor het steentje moest je jouw naam doorgeven en werd jouw naam via een laser op een LEGO blokje geschreven. Hoe tof is het om een steentje te hebben met jouw eigen naam erop, super tof toch!

Daarna maakte we ons eigen LEGO poppetje. Je kon kiezen uit een aantal kleuren voor de benen en tussen bruin en blond haar. Ook voor de meiden kon je kiezen voor lang haar.

Wij hebben uiteindelijk onze eigen LEGO familie bij elkaar, ze krijgen even een plekje in de kast. We staan allemaal persoonlijk op ons eigen naamblokje!

Begin met 1 steentje en bouw samen een hele muur

Overal kon je bouwen en daar hebben we zeker gebruik van gemaakt, maar bij deze zijn we wat langer blijven hangen. Iedereen kan mee bouwen aan een enorme LEGO muur. Er lag heel veel LEGO in verschillende kleuren en je kon daar heerlijk bouwen. Het doel op deze plek was om samen een enorme muur van LEGO steentjes te maken. Groot, klein; iedereen hielp mee. Er werden vormpjes gemaakt, verschillende kleuren reeksen gebruikt, gewoon gebouwd of er werden net als dat wij hebben gedaan namen geschreven. We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe lang onze naam overeind zou blijven staan. We zijn er nog even langs gelopen op het einde en “FYNN”en de letter “T” stonden nog mooi overeind.

LEGO bouwwerken

We hebben onze ogen uitgekeken naar alle mooie bouwwerken. Zo vonden de heertjes de race-auto van MC Laren geweldig. Maar liefst 12000 steentjes waren hier voor nodig en uren, dagen en weken werk. Je ziet privecollecties van LEGO verzamelaars en Fynn vond vooral de grote autos helemaal geweldig. Thijmen was gefascineerd door de enorme knikkerbaan die er stond. Ook de dieren in LEGO city waren een plaatje om naar te kijken. Maar ook Disneyland is nagebouwd en een nagemaakt portret in LEGO steentjes.

LEGO en knopjes

Zeker voor Thijmen was dit favoriet. Zelf iets bouwen en dit dan besturen door middel van een bepaalde app, hij kreeg er geen genoeg van en gelukkig was dit er genoeg. Het zelf bouwen en het leren programmeren is iets wat hij het liefst dagelijks zou doen. Ook de computerspelletjes van LEGO moesten even worden gespeeld.

programmeren lego world 2017

LEGO regendouche

Zelf vond ik de regendouche erg leuk. Je kreeg een regenponcho aan en ging door de LEGO regen. Het regende honderden steentjes en ondanks de poncho zaten de steentjes overal. Er kwam zelfs nog een verdwaald steentje thuis uit een schoen.

LEGO DUPLO

Fynn vindt het al leuk om met de kleine blokjes mee te bouwen maar met de DUPLO kan hij meer zijn gang gaan. Hij is gek op treinen en thuis ook op zijn DUPLO trein, hier stonden er wel 30 en kon hij samen met zijn broer een super baan bouwen met heel veel treinen.

Naast het bouwen van de trein was er bij de DUPLO plekken genoeg te doen. Er was een theater, een glijbaan en ook hier stonden springkussens voor de “kleinere“ kinderen.

Go or No Go?

Ik hoef denk ik niet meer te vertellen dat wij mega enthousiast zijn. We hebben een super dag gehad en gingen moe en voldaan naar huis. Er moest natuurlijk ook iets gekocht worden en in de goodiebag zat naast een aantal boekjes ook een zakje LEGO waar we thuis gelijk mee aan de slag gingen.

LEGOWORLD is er nog tot en met volgende week dinsdag 24 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Mocht je nog een leuk uitje zoeken dan is dit LEGO evenement een absolute GO! Heel veel LEGO plezier alvast!
Als je nog benieuwd bent naar ons (foto)verslag van LEGO World 2016, kun je dit hier nog nalezen. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Costa Daurada met kinderen: Go of No Go? - Go or No Go
    23 juni 2019 at 12:43

    […] nog een gaaf LEGO festival meepikken, genaamd Brickània en Clickània. Je kunt het vergelijken met LEGO World, alleen is het tijdens Clickània geen LEGO maar PlayMobil. Clickània vindt in 2019 in Oktober […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.