Binnenspeeltuinen Gastblog Herfstvakantie Utrecht

Verslag: bezoek aan LEGO World 2016 & 2017

LEGO world 2017
Xenia

Wij waren eind 2017 in LEGO World. Dit is het grootste LEGO evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. Een echt LEGO paradijs voor grote en kleine kinderen.

Wij mochten vandaag namens Go or No Go aanwezig zijn bij de opening van LEGO World 2017. Na een praatje door de directeur en de druk op de knop, werd LEGO World officieel geopend, een feestelijke opening met heel veel ballonnen.

De allereerste keer naar LEGO World

Vandaag was het dan eindelijk zover want de dagen werden afgestreept, zo veel zin hadden de jongens om hier naar toe te gaan. Er wordt in huis altijd heel veel met de DUPLO en de kleine LEGO gespeeld, LEGO Word zou dan ook een echt paradijs zijn voor mijn LEGO liefhebbers. We wisten niet helemaal wat we moesten verwachten, want ondanks de liefde voor LEGO was dit de allereerste keer dat we gingen.

LEGO evenement weer te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht: LEGO Wor

LEGO World

Er is zoveel te zien en te doen dat het lastig is om ergens te beginnen. Je kijkt echt je ogen uit, er is zoveel te zien. Er staan overal grote LEGO bouwwerken die echt prachtig gemaakt zijn en zeker een fotomoment waard zijn. Er lopen LEGO karakters rond zoals de stormtroopers van Star Wars, karakters van Ninjago of LEGO Nexo waarmee je op de foto kan. In de Jaarbeurs zijn de verschillende werelden van LEGO te vinden. Je kunt hierbij denken aan Elves, Friends, Ninjago, Nexo, City, Star Wars, Batman en Duplo. Ook LEGO zonder een bepaald thema was te vinden zoals Technic, Mindstorm, Life en Build Boost en play. Deze hadden allemaal een eigen plek in de Jaarbeurs om rond te kijken, zelf aan de slag te gaan en iets moois te bouwen.

Naast dat je naar hartenlust kon bouwen waren er ook springkussens, relaxplekken en een heuse bioscoop met leuke LEGO filmpjes.

Onze favorieten

We hebben denk ik in elke wereld een mooi bouwwerk gemaakt en kwamen tijd te kort. Al moet ik dat anders zeggen: de jongens kwamen tijd te kort, maar wij ouders hadden na 7 uur lang LEGO de pijp wel een beetje leeg.

Na een dag vol LEGO avonturen kijken wij terug op een heerlijke dag en genoten wij van alles, maar we hebben onze favorieten even op een rij gezet.

Maak je eigen LEGO steentje en maak je eigen LEGO poppetje

Voor het steentje moest je jouw naam doorgeven en werd jouw naam via een laser op een LEGO blokje geschreven. Hoe tof is het om een steentje te hebben met jouw eigen naam erop, super tof toch!

Daarna maakte we ons eigen LEGO poppetje. Je kon kiezen uit een aantal kleuren voor de benen en tussen bruin en blond haar. Ook voor de meiden kon je kiezen voor lang haar.

Wij hebben uiteindelijk onze eigen LEGO familie bij elkaar, ze krijgen even een plekje in de kast. We staan allemaal persoonlijk op ons eigen naamblokje!

Begin met 1 steentje en bouw samen een hele muur

Overal kon je bouwen en daar hebben we zeker gebruik van gemaakt, maar bij deze zijn we wat langer blijven hangen. Iedereen kan mee bouwen aan een enorme LEGO muur. Er lag heel veel LEGO in verschillende kleuren en je kon daar heerlijk bouwen. Het doel op deze plek was om samen een enorme muur van LEGO steentjes te maken. Groot, klein; iedereen hielp mee. Er werden vormpjes gemaakt, verschillende kleuren reeksen gebruikt, gewoon gebouwd of er werden net als dat wij hebben gedaan namen geschreven. We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe lang onze naam overeind zou blijven staan. We zijn er nog even langs gelopen op het einde en “FYNN”en de letter “T” stonden nog mooi overeind.

LEGO bouwwerken

We hebben onze ogen uitgekeken naar alle mooie bouwwerken. Zo vonden de heertjes de race-auto van MC Laren geweldig. Maar liefst 12000 steentjes waren hier voor nodig en uren, dagen en weken werk. Je ziet privecollecties van LEGO verzamelaars en Fynn vond vooral de grote autos helemaal geweldig. Thijmen was gefascineerd door de enorme knikkerbaan die er stond. Ook de dieren in LEGO city waren een plaatje om naar te kijken. Maar ook Disneyland is nagebouwd en een nagemaakt portret in LEGO steentjes.

LEGO en knopjes

Zeker voor Thijmen was dit favoriet. Zelf iets bouwen en dit dan besturen door middel van een bepaalde app, hij kreeg er geen genoeg van en gelukkig was dit er genoeg. Het zelf bouwen en het leren programmeren is iets wat hij het liefst dagelijks zou doen. Ook de computerspelletjes van LEGO moesten even worden gespeeld.

programmeren lego world 2017

LEGO regendouche

Zelf vond ik de regendouche erg leuk. Je kreeg een regenponcho aan en ging door de LEGO regen. Het regende honderden steentjes en ondanks de poncho zaten de steentjes overal. Er kwam zelfs nog een verdwaald steentje thuis uit een schoen.

LEGO DUPLO

Fynn vindt het al leuk om met de kleine blokjes mee te bouwen maar met de DUPLO kan hij meer zijn gang gaan. Hij is gek op treinen en thuis ook op zijn DUPLO trein, hier stonden er wel 30 en kon hij samen met zijn broer een super baan bouwen met heel veel treinen.

Naast het bouwen van de trein was er bij de DUPLO plekken genoeg te doen. Er was een theater, een glijbaan en ook hier stonden springkussens voor de “kleinere“ kinderen.

Go or No Go?

Ik hoef denk ik niet meer te vertellen dat wij mega enthousiast zijn. We hebben een super dag gehad en gingen moe en voldaan naar huis. Er moest natuurlijk ook iets gekocht worden en in de goodiebag zat naast een aantal boekjes ook een zakje LEGO waar we thuis gelijk mee aan de slag gingen.


LEGO World 2016

Hier lees je ons verslag van LEGO World 2016:

Wauw! Vandaag was het dan eindelijk zover: wij gingen naar LEGO World! Voor de allereerste keer. We wisten dus nog niet zo goed wat we konden verwachten en hoe het er allemaal uit zou gaan zien. Ga jij de komende dagen nog naar LEGO World? Lees dan door wat er allemaal te doen is en wat wij het gaafste vonden!

LEGO World in het algemeen

Eigenlijk weet ik niet eens zo goed waar ik moet beginnen, want er is enorm veel te doen. Om te beginnen even een algemene indruk die we na vandaag hebben. Wat wij super leuk vonden is dat er overal grote LEGO figuren te vinden zijn. Foto oppertunity’s in overvloed zeg maar. En stuk voor stuk ontzettend bijzonder en mooi gemaakt. Alle LEGO werelden komen aan bod, denk aan LEGO Friends, Star Wars, Ninjago, City en Elves. Iedere wereld heeft zijn eigen gedeelte in de jaarbeurs, waardoor je van de ene wereld in de andere wereld stapt. Ook zijn er bepaalde gedeeltes zonder thema, bijvooorbeeld mechanic LEGO en LEGO van vroeger. En natuurlijk is er overal volop vermaak door bijvoorbeeld gave springkussens.

imag1493

Dan nu tijd voor onze favoriete LEGO World 2016 spots.

LEGO Regendouche

In de LEGO Elves wereld staat een echte LEGO regendouche! Super tof. Poncho aan en gaan met die banaan! Je stapt zo in een douche vol mini LEGO steentjes. Toen we er weer uit kwamen, zaten onze kleren en schoenen onder de steentjes. Zelfs op het toilet kwamen er nog een paar uit gevallen en op de weg terug zagen we ze tot in de parkeergarage nog terug.

Lego World 2016 douche

Het doolhof bij LEGO Nexo Knights

Een leuk doolhof voor de kinderen. Niet te moeilijk, maar een doolhof blijft altijd spannend. De in- en uitgang zijn aan dezelfde kant, dus je kindje kwijtraken kan niet gebeuren.

imag1488

Meebouwen aan grote projecten

Op verschillende plaatsen kun je mee helpen bouwen aan grote LEGO projecten. Zo kun je bijvoorbeeld grote LEGO platen mee maken die uiteindelijk een gigantische oppervlakte vormen. Echt heel erg mooi gedaan!
Ook kun je grote bouwstenen maken waar uiteindelijk een groot kasteel van wordt gebouwd. Zo zijn er nog meer projecten waar je aan mee kunt helpen.

Lego World 2016 platen

LEGO Technic

Hier hebben wij toch wel een dik uur doorgebracht. Je kunt er hele gave auto’s bouwen die je door ze achteruit te trekken kunt laten rijden. Er is een soort stuntbaan gebouwd waar de auto’s over heen kunnen sjezen. Resultaat: overal vliegende auto’s. Erg tof! Daarbij is er een racemat waar wedstrijdjes gedaan worden wie zijn auto zo ver mogelijk kan laten komen.

imag1577
imag1581

Onwijs grote LEGO Knikkerbaan

Waar we echt onze ogen uit hebben staan kijken is bij de enorm grote LEGO knikkerbaan. De knikkers lopen door meer dan 60 verschillende stukken baan en stuk voor stuk zijn ze bijzonder om naar te kijken. De één schiet de knikkers naar het volgende bouwwerk, de ander laat ze met een trappetje omhoog gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken. Alles werkt op motortjes en het ziet er spectaculair uit.

Lego World 2016 knikkerbaan
imag1588

Prachtige bouwwerken

Op veel plekken zie je privécollecties van verzamelaars. Van Disneyland Parijs in LEGO tot Harry Potter. Treinen, kermissen, steden, kastelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Je kijkt je ogen uit…

imag1536
imag1552
imag1515
Lego World 2016 kastelen
Lego World 2016 Disneyland

LEGO Friends

De LEGO Friends wereld is zeer uitgebreid. Naar mijn idee terecht, want ik vind dit ook onwijs mooie, gedetailleerde LEGO. Mijn jongens vinden het te meisjesachtig, hoewel ze hun mening snel bijstelden toen ze de Kermis lijn van LEGO Friends zagen. Deze lijn is ook duidelijk minder roze en paars. Er zit blauw en zwart in verwerkt en hij ziet er gewoon wat stoerder uit ook. De Kermis is echt heel tof, met onder andere een achtbaan, een reuzenrad en een draai-attractie. Die wil ik nog wel om mee te spelen!
In de LEGO Friends hal staat ook een echte kermisattractie trouwens. Die gaat wel hard, dus dat moeten je kids wel durven.
Ook kun je er eendjes vangen, je haren mooi laten doen en glitter tattoo’s laten zetten.

imag1544

Echte LEGO figuren

Wat erg leuk is, is dat je de hele dag door echte LEGO figuren ziet rond wandelen. Ze kwamen we de meiden van LEGO Friends tegen, Star Wars figuren en nog enkele anderen. Ze maken graag tijd voor fotomomentjes.

Speurtocht

Je krijgt bij binnenkomst een plattegrond, waar tevens ook een speurtocht op staat. We zijn er heel fanatiek aan begonnen en D. en J. vonden dat prachtig. Maar we waren uiteindelijk zo druk met spelen en bouwen, dat we hem een beetje vergeten zijn. Helaas pindakaas!

Bouwwedstrijd

Bij onder andere de LEGO Elves wereld kun je meedoen aan een bouwwedstrijd. Nu kun je óveral bouwen, maar hier bouw je dan dus voor een wedstrijd. Overigens maak je vooral kans als je echt een heel bijzonder bouwwerk maakt, waar je dan dus ook wel een poosje mee bezig bent. Richt je dus niet teveel op de wedstrijd en bouw gewoon lekker waar en wat je leuk vindt.
Wel leuk is dat de kinderen die op het einde van de dag meehielpen met alle bouwwerken opruimen, een zakje LEGO cadeau kregen. Dat was een leuke verrassing voor D. en J.!

Handig om te weten

* Bij de infobalie kun je een polsbandje halen voor je kind, waar je je telefoonnummer op kunt schrijven.
* De jassen kun je niet in LEGO World ophangen, maar wel in de Jaarbeurs. Voor je dus LEGO World binnenloopt, hang je je jassen weg bij de garderobe van de Jaarbeurs.
* Er zijn Kindje Kwijt punten, waar je een kindje dat zijn of haar moeder kwijt is heen kunt brengen. Daar wordt het kindje opgevangen door een medewerker en wordt er indien nodig omgeroepen dat er een kindje zijn papa of mama kwijt is.
* Er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden. Wel is het redelijk prijzig en je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen van thuis.
* Andere handige tips en informatie over tickets vind je hier.

imag1532

En er is nog veel meer

Ik kan nog véél meer vertellen over LEGO World, maar dit waren voor ons wel echt de hoogtepunten. Wat voor de iets jongere kinderen leuk is, is het LEGO DUPLO speelgedeelte en de bioscoop. Zeker een aanrader om even te gaan kijken.
Voor de stoere jongens en meiden is er een workshop zwaardvechten, waar je met een LEGO schild en zwaard leert vechten.

Lego World 2016 starwars

Na een geweldige dag, waarbij we ons geen minuut verveeld hebben, gingen we weer moe maar voldaan naar huis. Bij de uitgang kregen we nog een leuke goodiebag mee met een zakje LEGO, een poster en een aantal magazines. Ga je de komende dagen nog naar LEGO World, dan wens ik je heel veel plezier. We hebben een geweldige dag gehad en hebben volop genoten!

Lego World 2016


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Costa Daurada met kinderen: Go of No Go? - Go or No Go
    23 juni 2019 at 12:43

    […] nog een gaaf LEGO festival meepikken, genaamd Brickània en Clickània. Je kunt het vergelijken met LEGO World, alleen is het tijdens Clickània geen LEGO maar PlayMobil. Clickània vindt in 2019 in Oktober […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.