Sporten

Alle stoere jongens zitten op voetbal!

Voetbal
Arno - Go or No Go
Laatste berichten van Arno - Go or No Go (alles zien)

(Door Arno) – Nou ja, behalve ik dan: na het schoolzwemmen ging ik eerst op judo en wat later ging ik volleyballen. Daarnaast ging ik met een paar vriendjes regelmatig tennissen en met een ander vriendje ging ik badmintonnen. Maar ja, wij hadden dan ook geen tablet, smartphone of laptop en dus een héleboel tijd. En misschien was ik ook wel niet bepaald een stoer kind: dat kwam later pas 😉 Anyway, volleybal is voor mij altijd dé sport gebleven en Lin volleyt sinds een paar jaar ook. Dus toen onze jongens hun zwemdiploma’s op zak hadden en een sport mochten kiezen, hebben we zwaar gelobbyd voor volleybal. Eén proeftraining, waar ze tot hun grote schrik de enige jongens waren tussen 12 meiden, maakte meedogenloos een eind aan onze volleybal-lobby.

Proeftrainingen

Vóór het volleybal-debacle waren ze al twee keer wezen hockeyen, wat ze op zich wel leuk vonden. Maar er stond nog meer op het programma. Twee proeftrainingen honkbal: vonden ze erg leuk, en wij ook. Honkbal vind ik echt een supercoole sport. Een proeflesje tennis: ik vond zelf de sfeer bij het honkballen aanzienlijk prettiger, maar Daan en Jesse waren redelijk enthousiast. Toch bleek uit alles dat ze zaten te wachten op die laatste proeftraining: voetbal.

Onze jongens zijn nu dus stoer

Sinds anderhalve maand zitten onze Daan en Jesse nu op voetbal. Na de eerste proeftraining was meteen duidelijk: dit wordt het. Er zaten al wat meer vriendjes onder voetbal, dat werkte ook mee. En toen ze hun stoere nieuwe outfits hadden gezien was het helemaal bekeken. Behalve een voetbalshirt en broekje kwam bij ons wel ook ook de vraag op: wat heb je nodig voor voetbal? Want wij als niet-voetballers hadden niet echt een idee. Inmiddels weten we wel beter en komen we om in de thermo-kleding en scheenbeschermers.

En nu? Nu sta ik dus 3x in de week trouw langs de lijn om ‘positieve feedback’ te geven. Maar ja, we hebben ook nog geen echt slecht weer gehad: kijken of ik dan nog steeds zo enthousiast ben… Hoe dan ook; ze horen ineens bij de stoere jongens. En hoewel ik best hooggespannen verwachtingen had van mijn kinders, was dát er geen van. Ze blijven me verbazen!

Voetbal kijken toen

Toen ik zelf 7 jaar was, werd Studio Sport nog gepresenteerd door Joan Haanappel (jaja, googel zelf maar wanneer dat was). Iedere zondag na het eten installeerde ons pap zich op de ene bank en wij op de andere om te kijken naar de helden uit de Eredivisie. En voor ons was dat natuurlijk PSV! Buitenlandse clubs zagen we eigenlijk alleen als ze tegen een Nederlandse club speelden op een groot toernooi. Om een keer naar het PSV-stadion te mogen was voor ons een jongensdroom: de sfeer, de uitgelaten mensenmassa en natuurlijk Onze Helden van dichtbij zien! Doesburg onder de lat, achterin Huub Stevens en Ernie Brandts, Michel Valke op het middenveld samen met Erwin Koeman en natuurlijk de broertjes Van de Kerkhof en Willy van der Kuijlen. Sorry, ik draaf door.

Voetbal kijken straks

Tegenwoordig zien we zoveel buitenlands voetbal dat we de spelers bijna net zo goed kennen als die uit de Eredivisie. Over een paar jaar ga ik Daan en Jesse ongetwijfeld meenemen naar het PSV-stadion en dat zullen ze fantastisch vinden! Maar het lijkt mij helemaal te gek om ze mee te nemen op een aantal voetbalreizen, naar een wedstrijd van Manchester United bijvoorbeeld: op Old Trafford, samen met 76.000 anderen genieten van het allerbeste Engelse voetbal. Zien hoe Mourinho zijn mannen naar de overwinning leidt. Als het ‘Glory, Glory Man United’ van de tribunes schalt dan voel je: Manchester heeft dan misschien met Pogba de duurste speler ter wereld in huis en het draait allemaal om serieus geld, maar het is ook nog een échte club. Kippenvel!
Voetbalreizen zijn er het hele jaar door, dus je kiest gewoon je favoriete wedstrijd en de tijd die je hebt beste uit komt. Voor alle voetbalreizen geldt dat je met de cruiseferry gaat, en luxe boot waar je langzaam in de voetbalsfeer komt. Alles wordt geregeld; de reis, je overnachting en natuurlijk kaartjes voor jouw wedstrijd!

Voetbal kijken nu

Voorlopig spelen mijn mannetjes in de JO8-5 van v.v. Gemert. Ik heb vorige week begrepen dat hun spelerspasje ook meteen een seizoenskaart is, dus ze kunnen voortaan gratis naar Gemert 1 gaan kijken (wij mogen daar gewoon € 6,00 voor neertellen). Het is natuurlijk geen Manchester United en zelfs geen PSV, maar toch: met een derde plek in de Zondag Hoofdklasse B is het Gemertse voetbal goed om aan te zien en zijn die voetbalreizen naar Man Utd of Barça nog even toekomstmuziek.

Beste Mannen

Mocht er een volhardende mama tot hier hebben gelezen: chapeau! Maar ik neem aan dat we inmiddels met mannen onder elkaar zijn. En daarom een vraag aan jullie. Uiteraard ben ik apetrots als ik Daan of Jesse zie scoren.  Ik weet best dat elke ouder denkt dat zijn kind de beste op het veld is, maar… echt; die van mij zijn goed, man! Pas een paar weken bezig en nu al echt voetballers aan het worden. Zijn jullie ook al internationale carrières voor ze aan het plannen? En waar gaat jullie voorkeur dan naar uit: bikkelen in de Premier League of shinen in de Primera División? Ik kom er niet uit… En heeft iemand misschien het e-mailadres van Mourinho?


Uitgelichte voetbalfoto via Shutterstock.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    4x de stevigste kinderschoenen - Go or No Go
    26 januari 2020 at 06:33

    […] met twee jongens die van voetballen houden. Op school mogen ze twee keer in de week in de pauze voetballen en ook wanneer ze afspreken gaan ze vaak met vriendjes voetballen. En met zo vaak voetballen in een […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.