- Kindvriendelijke vakantieparken in Nederland: hier moet je op letten - 9 maart 2025
- Vloerkleden: De perfecte aanvulling voor je huiskamer - 19 februari 2025
- { Boek Recensie } Bunnie VS Monkie en de Doorgedraaide Dimensies! - 12 februari 2025
Zeven jaar geleden zaten mijn kids nog volop in de luiers. En met een tweeling heb je heel veel luiers, echt niet normaal! Je kent wel van die dagen dat je baby maar aan de gang blijft, bijvoorbeeld wanneer de tandjes doorkomen. Dat soort dagen keer twee, dat zijn heel, heel veel luiers. En helaas zijn luiers niet al te goedkoop.
We begonnen met een A-merk luiers, maar toen ze jongens een half jaar waren ongeveer stapten we over naar een huismerk luiers van de Albert Heijn en later Lidl luiers. We probeerden er verschillende uit van allerlei merken, want de een stonk heel snel en de ander lekte te snel. Uiteindelijk vonden we dus bij de Lidl betaalbare en goede luiers waar we erg tevreden over waren. En dat scheelde toch behoorlijk in de prijs! Mooi meegenomen dus.
Wasbare luier
Ik had het er destijds over met een andere tweelingmoeder, en zij vertelde me dat ze gebruik maakte van een wasbare luier. Ik kon in eerste instantie alleen maar bedenken dat dat toch gewoon heel vies moest zijn?? Die overvolle gewone luiers wil ik zo snel mogelijk weg hebben, niet er mee gaan klooien en uitwassen?!
Ik heb me er destijds nooit in verdiept en ik heb ze dus ook nooit gebruikt, maar ik las laatst weer bij iemand op haar blog dat zij altijd wasbare luiers gebruikt. En toen werd ik toch nieuwsgierig, want hoe werkt dat dan?
Wasbare luiers zijn eigenlijk ook gewoon luierbroekjes. Ik zag altijd zo’n gevouwen hydrofiele doek voor me, met zo’n grote speld waarmee je dan die hydrofiele doek vastmaakt. Maar dat is het dus gelukkig niet, haha.
Maar hoe gebruik je wasbare luiers nu eigenlijk? In het luierbroekje kun je een inlegvel leggen. Is het tijd om te verschonen, dan kun je alleen het inlegvel weggooien en het broekje uitwassen. Dit scheelt natuurlijk al heel veel echte vieze luiers, hoewel zo’n velletje het met die doorkomende-tandjes-dagen het ook vast niet overleefd.
Go or No Go
Het voordeel? De luierbroekjes kun je gewoon in de wasmachine uitwassen. Je bespaart dus enorm veel kosten door het gebruik van wasbare luiers. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu. Je draait wel wat meer wasmachines was, maar je voorkomt bergen afval.
Ik denk wel dat je er het type voor moet zijn. Ook al zou het mij kosten besparen, het is gewoon niet mijn ding. Ik houd het toch liever bij de wegwerpluiers. Herkenbaar? Zoek dan uit welke luier de beste is, bijvoorbeeld met de informatie uit deze uitgebreide luiertest.
Maar goed, de tweelingmama die ik ken zweert erbij, die wil absoluut geen wegwerpluiers. Ik kan er dus geen Go of No Go aan geven, omdat het heel persoonlijk is en ik er echt wel de voordelen van in zie. Het is alleen niets voor mij. Dat maakt me wel nieuwsgierig, hoe denk jij over wasbare luiers?
Uitgelichte foto via Shutterstock
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥
1 Comment
De ideale luier bestaat NIET! - Go or No Go
29 maart 2020 at 06:31[…] Lees ook: Wasbare luiers gebruiken of niet? […]