Fashion & Styling

Een uitgebreide test met schoenen uit de Twins & Trackstyle wintercollectie

Linda - Go or No Go

Bestand zijn tegen rennen, springen, voetballen, zandbakken, plassen stampen en dan moet hij ook nog eens als gegoten zitten en makkelijk aan en uit te doen zijn. Een jongensschoen moet aan behoorlijk wat eisen voldoen, wil hij een poosje mee kunnen gaan. Wij testten een paar Twins & Trackstyle schoenen uit de wintercollectie op al deze punten uit.

Rennen

Gelukkig zijn de meeste schoenen wel bestand tegen rennen. Het zou wat zijn ook, als je ergens schoenen koopt waar je niet lekker mee kunt rennen. Wat wel belangrijk is hierbij, is geen gladde zool. Want dan glijd je natuurlijk veel sneller uit. De Twins & Trackstyle schoenen hebben een stroeve zool met reliëf, dus hier glijd je echt niet zomaar mee uit.

Springen

Ook springen kan wel met zo ongeveer iedere schoen. Schoenen met een dunnere zool zijn wat buigzamer bij de tenen, maar slijten ook veel sneller. Deze Twins & Trackstyle schoenen hebben een stevige dikke zool die niet zomaar buigt. Wel hebben onze jongens bewezen er meer dan goed mee te kunnen springen, dus dat zit wel goed!

Voetballen

Op 7-jarige leeftijd moet de schoen echt wel kunnen tegen een stootje. Regelmatig wordt er achter op het speelveld of op school gevoetbald, en je kunt als ouder niet iedere keer ervoor zorgen dat ze dan oude schoenen aan hebben. En ze verbieden om te voetballen op school, daar begin ik niet aan. Dat zou ik niet eens willen! Dus een goede schoen moet tegen een stootje kunnen, vind ik. Deze robuuste Twins & Trackstyle schoenen kunnen hier prima tegen. De stootrand bij de neus van de schoen zorgt voor een stevige bescherming van de schoen. Het is natuurlijk wel belangrijk om de schoenen ook goed te onderhouden. Regelmatig de schoenen even inspuiten is zeker een aanrader.

Wij testten een paar Twins & Trackstyle schoenen uit de wintercollectie op al deze punten uit.

Zandbakken

Ik vind het altijd een ellende hoor, zand uit schoenen krijgen. Er blijft altijd wel ergens zand hangen en als de voetjes een beetje warm worden plakt het zand ook redelijk snel aan de binnenkant vast. Dat zal bij deze schoen heus niet anders zijn. Het enige voordeel is dat aan de onderkant van de zool ieder open vierkantje een puntje heeft in het midden waardoor de open vakjes niet heel hol zijn. Hierdoor gaan die open vakjes dus niet helemaal vol zand zitten en kun je ze redelijk schoon krijgen door ze even uit te kloppen of kort te stampen met de voeten.

Tijdens het spelen: 

Twee keer op de stoep springen

twins & Trackstyle

Plassen stampen

Deze leren schoen is een hoog model dus prima om in plassen (of plasjes dan) mee te stampen. De schoen komt over de enkels waardoor die niet direct mee nat spetteren. Het is natuurlijk wel belangrijk om de schoen in te sprayen zodat hij waterafstotend is, en daarna natuurlijk drogen met bijvoorbeeld kranten erin. En wil je zoon nu echt flink in de plassen stampen, dan doe je hem natuurlijk lekker laarzen aan, tenminste, ik wel.

twins & Trackstyle review

Pasvorm

Zoals ik al zei, een schoen moet als gegoten zitten. De pasvorm is dus super belangrijk. Wist je dat bijna 40% van de kinderen niet goed passende schoenen draagt?! Ik sta daar echt van te kijken. De perfecte pasvorm betekent niet alleen de juiste lengte, maar ook de juiste breedte. Het voordeel van de Twins & Trackstyle schoenen is dat ze schoenen verkopen met verschillende lengte- en breedtematen. Hierdoor kan elk kind een goed passend paar schoenen dragen, of ze nou een hele smalle of extra brede voet hebben. De schoenen zijn er in lengtemaat 20 t/m 43 en breedtemaat 2,5, 3,5, 5 en 6.

Aan en uit doen

Dan het laatste punt; het zelf aan en uit doen van je schoenen. Zeven jarige jongens moeten toch wel een heel eind hun schoenen zelf aan en uit kunnen doen. Daan kan wel zijn veters strikken, maar niet heel strak. Daardoor zit de schoen niet altijd zo goed als dat hij zou moeten zitten. Ook daar heeft Twins & Trackstyle bij deze schoen aan gedacht, want aan de zijkant zit een ritsje. Zo hoeft Daan zijn eigen schoenen niet te strikken, kan hij ze super snel aan en uit doen en zitten ze goed aangesloten zodra hij de rits sluit. Ideaal!

Go or No Go

Deze stoere schoenen uit de wintercollectie van Twins & Trackstyle komt dus glansrijk door onze test heen. Op alle 7 punten scoort hij perfect, dus dan is het duidelijk: Deze stoere jongensschoen krijgt zeker weten een GO!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments

 • Reply
  Merel
  11 oktober 2017 at 06:37

  Stoer model en lijken me perfecte schoenen om lekker mee buiten te spelen!

 • Reply
  Babs
  6 oktober 2017 at 15:28

  Wat een intensieve test. Is wel nodig om al het gespeel en geklauter aan te kunnen. Ze zien er vrij stevig uit, prima voor de herfst. Goeie keuze!

 • Reply
  Fleur
  28 september 2017 at 14:01

  Nou die schoenen hebben jullie zeker goed getest! En ze zijn nog leuk ook

 • Reply
  MamaMinke
  27 september 2017 at 19:08

  Wat een leuke test. Die schoenen voor de kinderen moeten idd tegen een stootje kunnen.

 • Reply
  Daisy Dingen
  27 september 2017 at 14:58

  Fijn dat ze zo goed bevallen! Schoenen van kinderen hebben toch altijd een beetje (veel) extra te lijden 😉

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   27 september 2017 at 17:33

   Echt hè…vooral die stootrand is echt heel degelijk en handig.

 • Reply
  Stephanie
  27 september 2017 at 10:33

  Wat handig dat ze ook verschillende breedtematen hebben! Hoeveel kosten ze ongeveer?

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   27 september 2017 at 17:32

   Hoi Stephanie,
   Normaal gesproken ongeveer tussen de 100 en 120 euro.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.