Inspiratie

{ Tag } | Ik ben zo’n moeder die..

Eerder deze week was ik met een aantal mama’s aan het kletsen op WhatsApp. Op een punt kwam het welbekende woordje ‘loedermoeder’ weer langs. Nou vind ik dat woord maar niks, maar ik kan me wel goed inbeelden wat we er mee bedoelen. Wijselijk houd ik meestal mijn mond maar als het over dit soort onderwerpen gaat, want volgens mij kom ik prima in aanmerking voor die titel.

Ik ben zo’n moeder die:

1. haar kinderen in de auto op de tablet laat spelen om ze stil te houden

Serieus, ik heb zo’n hekel aan miepende, huilende kinderen in de auto. Helemáál als ik aan het rijden ben, maar ook als ik als bijrijder ernaast zit. En we spelen heus wel 10 minuutjes een spelletje Pim-Pam-Pet, maar daar zijn we na een potje ook wel weer klaar mee en dan toveren we gauw de tablet tevoorschijn. We hebben wel eens een ander spelletje geprobeerd hoor: autobingo bijvoorbeeld. Maar man, dat levert een hoop gezeur op: “Ik zag een molen” …. “Dat kán niet, er was geen molen!”…. “Echt wel!” …. “Niet!! MAMA!!” ….
Toen vervolgens na een autoritje met autobingo het dak van de auto aan de binnenkant 3 zwarte stiftstrepen had én hun kleren ook meerdere zwarte stiftstrepen hadden, was het meteen klaar met het o zo gezellige autobingo. En daar was de tablet weer.

2. de bedden niet wekelijks verschoont

Yep…dat doe ik niet wekelijks. Ik houd ook niet bij wanneer ik dat wel doe, ik doe het gewoon een keer. Als ik er zin in heb, of denk dat het nu echt niet langer meer kan. Soms alleen de kussensloop, omdat dat even handig is. We hebben onder de matrashoes een matrasbeschermer (zeiltje) en soms heb ik gewoon even geen zin om én die matrasbeschermer én die matrashoes om dat matras heen te hijsen. En dan slapen ze maar gewoon op die matrasbeschermer. Die best vervelend ligt omdat die niet lekker zacht is zoals een matrashoes.

3. niet poetst

Ohhh, echt hoor jongens, ik kán het niet en ik vind het ook niet leuk en ik wil het ook niet. Ik ben er gewoon niet goed in en ik wil er ook niet goed in zijn. Ik hou heel heel heel veel van mijn poetshulp die wekelijks bij ons komt schoonmaken en zou haar dan ook voor geen goud willen missen.

4. niet strijkt

Nog zo een…ik strijk niet. Toen de jongens een jaar of 4 waren, vroegen ze vol verwondering wat ik nu toch weer uit de garage toverde, want dat hadden ze nog nooit gezien! Tja, dat was de strijkplank, die ik nodig had om strijkkralen op te strijken. Dat is namelijk het enige dat ik wel strijk.

5. ‘s ochtends in bed de kinderen tv laat kijken

Ja hoor, heeeerlijk in het weekend. Kids lekker tv kijken in bed, of op de tablet spelen. En ik slaap dan rustig nog een uurtje of 1.5 door. Heerlijk heerlijk! En soms houden ze het (kennelijk) heel lang vol en houd ik het (kennelijk) heel lang vol om te slapen waardoor we pas rond een uur of 11 beneden belanden.

6. schreeuwt als ze boos is

Ok, op dit puntje ben ik niet trots, maar ik doe het wel. Als ik echt mijn geduld kwijt ben en echt boos ben, schreeuw ik tegen de kinderen. En daar heb ik helemaal niets aan, en zij ook niet, maar het gebeurt dan gewoon. Stom, dat is het…

7. straf geeft en zich er vervolgens niet aan houdt

Ik roep in mijn boosheid regelmatig allerlei straffen, die vervolgens nog geen dag, of geen uur stand houden. “Je mag vandaag niet meer op de tablet als je nu niet ophoudt”. En meneer zit een paar uur later gewoon met mijn goedkeur op dat ding. Ook roep ik vaak allerlei straffen die ik helemaal niet kan laten uitkomen. Bijvoorbeeld als we ergens heen gaan en ik roep dat hij niet mee mag als hij stout blijft. Maar ja, ik moet er toch echt heen en mijn kind thuis laten is geen optie.

8. toch wil sturen wat de jongens van hun zakgeld kopen

Daan en Jesse krijgen sinds hun 5e zakgeld en ik ben echt van mening dat het goed is als ze zelf mogen bepalen wat ze van hun zakgeld mogen kopen. Het is hun geld, hun verantwoordelijkheid. Maar als ze dan voor de 10e keer van hun zakgeld Pokémonkaarten willen kopen, waar ze uiteindelijk thuis geen drol mee doen, kan ik het niet laten om daar iets van te zeggen of het zelfs sterk (streng) af te raden.

9. haar kinderen kleed zoals zij wil

Nu heb ik gelukkig twee jongens die er meestal weinig behoefte aan hebben om zelf kleding uit te kiezen, maar als ze dat een keertje doen en het ziet er niet uit, dan ga ik daar toch echt iets aan doen en het aanpassen. Ook als ze zelf een shirtje in de winkel uit mogen kiezen en ze komen weer eens aan met een Minion-shirt, wordt hem dat toch echt niet.

10. onwijs trots is op haar kinderen

Maar echt. Ik ben die moeder die iedere zwemles wil zien en ondanks het gezeur van vele moeders die de zwemles zo saai vinden en de ruimte zo heet vinden, wil ik geen moment van het zwemmen missen. Vol trots als ze weer een nieuwe slag leren of door het gat zwemmen.
Ik ben zo’n moeder die iedere voetbaltraining en wedstrijd langs de lijn staat en glimt van trots als haar kind de bal aanraakt, of zelfs scoort. Ik ben trots op hoeveel plezier ze op school hebben en wat voor een lieve, slimme jongens het zijn. Trots op hoe ze opgroeien, hoe ze leren en hoe ze stralen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  Maai
  4 februari 2018 at 19:04

  Heel herkenbaar ? Strijken ook alleen strijkkralen, heeeel soms een blouse voor een trouwerij of feest. Schoonmaken doe ik wel maar sommige dingen sla ik structureel over. Als mensen dat zien zak ik door de grond. Oh man, ik zou er vast nog wat kunnen noemen.

 • Reply
  Linda
  4 februari 2018 at 13:41

  Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben 😉

 • Reply
  Nicole
  16 september 2017 at 10:06

  Geweldige tag, en zó herkenbaar! Op heel veel vlakken 😉

 • Reply
  Fleur
  15 september 2017 at 09:36

  Heel herkenbaar ? Bedankt voor het taggen! Morgen zal ik mijn bekentenissen als Moeder

 • Reply
  Judith
  14 september 2017 at 21:32

  Ik vind je echt een hele leuke en relaxte moeder wat ik zo van je ken en heb gezien!
  ❤️

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   14 september 2017 at 21:37

   Aaaah, thnx lieffie! Dat geldt ook helemaal voor jou! <3

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.