5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Educatief Winnen

{ Review } | SmartGames North Pole Expedition

Spelen en leren tegelijk, daar wordt deze mama blij van! En trouwens Daan en Jesse ook, want dat zijn nu eenmaal twee jongens die gek zijn op leren. Ook puzzelen zijn de ze dol op, al vanaf hun eerste jaar. Geen verrassing dus dat de jongens dol zijn op SmartGames. En tot hun grote plezier kregen we Smart Games North Pole Expedition thuis gestuurd voor een review. 

SmartGames

Daan en Jesse kennen de SmartGames al van school. Ik zelf heb ze voor het eerst echt uitgeprobeerd op een spellenbeurs vorig jaar. Daar heb ik onder andere de Roodkapje en de boze wolf SmartGames gespeeld, maar ook met pinguïns, dinosaurussen en nog een aantal anderen. Ik kan je vertellen, het moeilijkste niveau van de SmartGames is echt wel even puzzelen, zelfs voor volwassenen. Meer dan genoeg uitdaging dus voor de kinderen. Bij de hogere niveaus is ook wel weer iets meer geduld vereist hoor, want daar heb je niet binnen 1 minuut de oplossing gevonden.

North Pole Expedition

Bij de SmartGames North Pole Expedition is het de bedoeling om de vissen, de walvis, de ijsberen en de eskimo goed te plaatsen. Bij het spel zitten een aantal stenen die je moet gaan plaatsen op de speelkaart. Op de speelkaarten staan water en ijsschotsen afgebeeld. Je gebruikt bij iedere speelkaart alle stenen, behalve de twee eskimo stenen. Er zitten namelijk twee stenen bij met een eskimo erop; een steen met een eskimo in een bootje en een steen met een eskimo zonder bootje. Per speelkaart gebruik je maar 1 eskimo steen tegelijk. Als je kiest voor de eskimo in het bootje, moet je ervoor zorgen dat de eskimo in het water geplaatst wordt. Daarbij moeten natuurlijk de vissen en de walvis ook in het water. De ijsberen moeten op de ijsschotsen geplaatst worden.
Kies je voor de eskimo zonder bootje, dan moet je de eskimo op een ijsschots plaatsen. Iedere kaart heeft voor iedere eskimo één oplossing, waardoor je dus per kaart twee spelvarianten hebt.

Verschillende niveaus

De eerste speelkaarten zijn het eerste niveau. Deze kaarten zijn wat makkelijker, om er in te komen en te oefenen hoe het moet. Zo staan er op de eerste kaarten bij de North Pole Expedition tekeningen van enkele vissen of de walvis, zodat je al weet waar een aantal stenen moeten komen liggen. Hoe verder je komt, hoe hoger het niveau wordt en hoe lastiger het wordt.
Maar met iedere kaart voelt het ook voor de jongens als een extra overwinning als ze er weer een opgelost hebben.
In totaal zijn er maar liefst 80 opdrachten om te maken.

Go or No Go

SmartGames hebben wat mij betreft de ideale balans gevonden tussen leren en spelen. Door te spelen met de SmartGames creeert je kind inzicht. Daarnaast is het leuker als gewoon een legpuzzel maken, bijvoorbeeld omdat je sneller successen behaald. Bij iedere kaart zie je Daan en Jesse helemaal blij zijn omdat ze hem opgelost hebben en kunnen ze niet wachten om naar de volgende kaart te gaan. Er zit veel afwisseling in omdat iedere kaart anders is, en daardoor vervelen de SmartGames ook niet snel. De SmartGames North Pole Expedition krijgt van ons vol overtuiging een GO!

Feitjes

 • Leeftijd: Vanaf 6 jaar
 • Speelduur: Gemiddeld 20-30 minuten
 • Aantal spelers: 1
 • Prijs: €22,99 en onder andere te koop via bol.com

Benieuwd naar een ander denk/puzzelspel van een ander merk? Bekijk Rush Hour eens!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 30 Comments

 • Reply
  { Review } | Pirates Crossfire van SmartGames - Go or No Go
  8 mei 2021 at 06:30

  […] SamrtGames North Pole Expedition […]

 • Reply
  { Review } | Coral Reef van SmartGames - Go or No Go
  29 augustus 2019 at 06:31

  […] SmartGames North Pole Expedition […]

 • Reply
  l tromp
  4 oktober 2017 at 17:45

  mijn zoon zou dit helemaal tegek vinden,,,

 • Reply
  l tromp
  4 oktober 2017 at 17:43

  ik doe graag mee voor mijn zoontje die is echt een denker en gek op spelletjes!

 • Reply
  Wilma Terlouw
  4 oktober 2017 at 01:59

  De jongens zijn bekent met diverse merken denkspellen, want zij vinden ze geweldig om mee te spelen. Vooral het feit dat ze zich even alleen terug kunnen trekken geeft ze al een vorm van rust. Wel blijven het natuurlijk stoere jongens, want de kunst is om meer opgaven op te lossen dan je broer. Een nieuw spel is voor de winter dus heel welkom.

 • Reply
  Goele H
  3 oktober 2017 at 09:49

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje. Hij kent smartgames van op school, en vraagt al langer om er eentje te mogen hebben voor thuis. Deze lijkt me erg leuk!

 • Reply
  Shanna
  3 oktober 2017 at 08:44

  Ik doe graag mee. We zijn niet enorme spelletjesmensen maar we zijn wel groot fan van de Smart Games. We hebben Roodkapje van Smart Games al in huis en dat spel speelt mijn oudste zoon echt enorm graag! Hij zou deze variant ook heel tof vinden, denk ik.

 • Reply
  Marcia Kan
  27 september 2017 at 20:50

  Ohoh wat klinkt dit leuk zeg! Onze meiden zijn er nog niet mee bekend, hoog tijd om hier verandering in aan te brengen! ?

 • Reply
  Peggy Elizen
  26 september 2017 at 19:34

  Onze kids zijn er nog niet bekend mee, maar zijn erg enthousiast na het zien van deze game.

 • Reply
  Tamara
  26 september 2017 at 13:53

  Leuk, ik doe graag mee. Als kleuterjuf ken ik al verschillende varianten van deze spellen. Voor mijn eigen zoon zouden ze ook erg leuk zijn.

 • Reply
  Iris
  26 september 2017 at 12:40

  Volgens mij heb ik ze op de negenmaanden-/huishoudbeurs gezien. Toen wel gedacht, dat moet ik onthouden, maarja, je kent het wel. Dit lijkt me een heerlijk spel voor mijn pientere zoon. Ik zou graag mee willen loten, maar ik heb geen Facebook

 • Reply
  maris
  26 september 2017 at 12:00

  Wat een super leuk spel! hier houd ik mijn kinderen wel zoet mee

 • Reply
  Anneliese de Waal
  26 september 2017 at 11:04

  Nog even ter info =

  De kinderen zijn er nog niet bekend mee !!.

  Groetjes Anneliese

 • Reply
  Anneliese de Waal
  26 september 2017 at 11:03

  Ohhh….wat leuk voor de kinderen, ik doe graag mee voor de kinderen 🙂

  Groetjes Anneliese

 • Reply
  melissa
  26 september 2017 at 09:27

  Nee, ze zijn hier nog niet bekend met smartgames. wel leuk dit educatieve spel (vind ik zelfs nog heel erg leuk)! liefs melissa

 • Reply
  cobi
  26 september 2017 at 08:50

  Dit is een leuk spel hier zie ik mn kids wel een middag zoet mee zijn! Een goed alternatief als de schermtijd op is 😉

 • Reply
  Anna Wienen
  26 september 2017 at 08:46

  ik doe graag mee voor mijn neefje.. ik ken dit nog niet..

  Facebook: An Na

 • Reply
  A.
  26 september 2017 at 08:32

  Nee niet bekend en ook geen Facebook, maar we hopen toch een kans te kunnen maken op dit leuke spel. ????

 • Reply
  Lyn
  25 september 2017 at 23:17

  Niet bekend mee, wel heel benieuwd

 • Reply
  Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)
  24 september 2017 at 21:21

  Super leuk! Wij zijn groot fan van Smart Games. Wij hebben veel pocket versies van Smart Games en via Marktplaats heb ik ook 3 kleine biggetjes & smartcar. Mijn dochters zijn er echt gek op

 • Reply
  Adelaide
  23 september 2017 at 22:29

  Wij zijn nog niet bekend met smartgames. maar na deze review willen we dat wel worden. Lijkt me ook super om Jonathan mee te helpen wat meer ruimtelijk inzicht te krijgen

 • Reply
  brants
  23 september 2017 at 19:35

  ziet er een leuk spel uit waar ze nog iets van kunnen leren, zijn nog niet bekent met Smartgames

 • Reply
  kempenaers
  23 september 2017 at 19:33

  doe graag mee voor mijn kleinzoon, ziet er leerrijk uit, zijn nog niet bekent met Smartgames

 • Reply
  Claudia Diependaal
  23 september 2017 at 04:37

  Yuano onze kleinzoon zal hier wel even zoet mee zijn. Lijkt me heel erg leuk voor hem. Deze versie ken ik nog niet. Wel dat er prinsessen gered moesten etc ?

 • Reply
  Oma Will
  22 september 2017 at 20:43

  Mijn kleinkinderen zijn vast wel bekend met SmartGames, zoals bijna elk kind wel tegenwoordig. Maar welke dat zijn, weet ik niet zo gauw.
  Een Noord pool expeditie kunnen we niet gaan doen, maar dit spel “North Pole Expedition” dat kunnen we wel gaan spelen.
  Mijn kleinkinderen vinden dit vast een heel spannend spel en wat ook geweldig leuk is, ze kunnen dit spel in hun eentje spelen. Ook handig als ze alleen bij mij zijn.
  Ik heb geen Facebook, maar hoop wel mee te mogen doen.

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  22 september 2017 at 20:26

  onze kinderen zijn er nog niet bekend mee maar het lijkt me erg leuk voor ze 😀

 • Reply
  Helma Keijzer
  22 september 2017 at 11:57

  Ik doe graag mee…! We hebben de smart parking en iq blocks… maar dat smaakt naar meer

 • Reply
  Lieke van Veen
  22 september 2017 at 11:44

  Ik zou graag meedoen voor de kinderen van een kennis. Zij zijn volgens mij nog niet bekend met Smartgames en ik ook niet. Het lijkt me ontzettend leuk en leerzaam om dit te winnen voor hun. Ik volg je ook op facebook (lieke van veen) en heb dit bericht geliked en gedeeld.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  22 september 2017 at 11:30

  Klinkt als een geweldig spel! En top dat er maar liefst 80 opties zijn!

 • Reply
  Marian B
  22 september 2017 at 10:49

  Leerzame en leuke spellen daar hou ik wel van, zeker spellen die individueel kunnen. Ook altijd handig voor op school, ik mak graag kans. Volg via Bloglovin en gedeeld met G+ hopelijk mag dat ook.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.