Boeken

{ Boekrecensie } | Roodkapje, het prentenboek van de Efteling

Linda - Go or No Go

Een bezoekje aan de Efteling blijft altijd magisch. Of je nu voor het eerst gaat, voor de derde keer of voor de derstigste keer. Het Sprookjesbos blijft daarbij nostalgie en ook wel echt een van mijn favorieten. Van een van de sprookjesbos-sprookjes ontvingen wij een prachtig boek: Roodkapje. Roodkapje is al 65 jaar een van de meest herkenbare sprookjes uit de Efteling.

Prachtig prentenboek

Het Roodkapje prentenboek is een prachtig boek met geweldige illustraties. Ik word daar heel gelukkig van; mooie grote afbeeldingen, goede kwaliteit bladzijdes en een stevige kaft, afgemaakt met een mooie blauwe linnen rug. Als die drie punten in orde zijn, voelt een boek voor mij direct al goed.

Roodkapje en de boze Wolf

Eigenlijk is het verhaal van Roodkapje best een heftig verhaal om voor te lezen aan je kinderen. Het verhaal is best wel een beetje eng, waardoor het wat mij betreft niet geschikt is voor kinderen onder de 7 jaar. Met name het gedeelte waarbij grootmoeder wordt opgegeten en vervolgens de buik van de wolf wordt opengesneden is best een dingetje. In het boek staat ook een bloederige illustratie van het tafereel. Wel een prachtige illustratie hoor, want zoals ik al zei vind ik de illustraties in het boek echt prachtig mooi. Het hele verhaal komt tot leven en iedere bladzijde is een feestje.

Het verhaal is spannend en de jongens wilden het boek achter elkaar door uitlezen. Even een gespannen gezichtje bij de opengesneden wolf, maar gelukkig eindigt het voor Roodkapje en Grootmoeder goed. Voor de wolf ietjes minder, maar die was dan ook de slechterik uit het verhaal.

Feitjes

Het boek telt 32 pagina’s. De illustraties zijn gemaakt door Mark Janssen.
Het boek kost €13,99 en is natuurlijk bij de Efteling te koop. Online is hij gelukkig ook te koop, onder andere via bol.com.

Vertel jij het sprookje van Roodkapje ook al aan jouw kinderen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.