Reistips Vakantie met kinderen

Op vakantie met kinderen

Heb jij een reislustig gezin? Wil je jouw kinderen zoveel mogelijk van de wereld laten zien? Laat jij je kinderen graag kennis maken met andere culturen of de bijzonder rijke natuur die er te vinden is? Laat je dan niet weerhouden! Om je al vast wat inspiratie te geven kun je hieronder een aantal leuke bestemmingen vinden. Boeiende locaties die, in het gezelschap van kinderen, leuk zijn om te bezoeken. 


Hebben je kinderen het naar hun zin dan is de kans veel groter dat ook jij optimaal van een welverdiende vakantie zult genieten. Bedenk dan ook goed, voordat je een keuze maakt, welk soort vakantie het beste bij je gezin past. Hoe beter de vakantie op het hele gezin is afgestemd, hoe meer kans van slagen de vakantie heeft. Zorg dat de vakantie ondernemingen die vooral de volwassenen in het reisgezelschap aanspreken af worden gewisseld met activiteiten voor kinderen. Zo wordt de vakantie voor iedereen een leuke tijd waar nog veel over gesproken zal worden.
Wat is er leuker dan met je kinderen een heus sprookjeskasteel in Duitsland te bezoeken? Dolfijnen te spotten in Kroatië? Te luieren op een van de luxe stranden van Dubai, terwijl je kinderen zich vermaken op het strand of in het water? Of wilde dieren te ontdekken in het fascinerende Thailand? Hieronder nemen we je graag mee naar de meest interessantste plekken als suggesties voor een onvergetelijke vakantie met kinderen.

Duitsland

Dichtbij huis en toch zo anders is dit vakantie buurland. Direct over de grens vind je het Ruhrgebied met bijzonder veel leuke vakantie uitjes. Zoals musea, pretparken, waaronder Phantasialand, en het Moviepark, maar ook mooie dierentuinen. Ook in de rest van Duitsland zijn er pretparken te ontdekken, denk daarbij bijvoorbeeld aan Legoland. Het grootste pretpark van Duitsland is gelegen bij het Zwarte Woud, het Europa Parkis, Bij de meeste pretparken kun je ook overnachten, zodat je hier voor een korte vakantie kunt blijven, een park dat je daarbij niet over mag slaan is het pretpark Heidepark.
Genoeg van pretparken? In Duitsland zijn er veel indrukwekkende kastelen te vinden met een sprookjesachtige uitstraling, Zoals het indrukwekkende Slot Neuschwanstein in Beieren, dat model stond voor het Disneykasteel van Doornroosje. Houden je kinderen van sprookjes en ben je op vakantie met de auto? Dan is de sprookjesroute door het gebied waar de gebroeders Grimm opgroeiden een aanrader. Kinderen die geboren zijn als ontdekkingsreizigers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie op de Lüneburger Heide, hier valt genoeg te ondernemen. Of neem je kinderen mee naar de oude haven en zoutfabriek in het plaatsje Lüneburg.
Zijn je kinderen echte waterratten dan hoeven ze zich in Duitsland niet te vervelen. Zo liggen er bij Mecklenburg-Vorpommern de prachtigste meren. Aan de Noordzeekust vind je de sfeervolle Waddeneilanden. Ga je op vakantie naar de Oostzeekust, of naar het eiland Rugen, dan kom je terecht bij mooie stranden.

Dubai

Een bestemming waar je misschien in de eerste instantie niet aan denkt! Deze stad heeft veel te bieden voor een vakantie met het gezin. In Dubai is alles mooi, groots en luxe, met zijn imposante gebouwen laat het een blijvende indruk achter bij jong en oud. Je zou verwachten dat alles hier erg duur is maar dat is niet het geval, zo kost het openbaar vervoer bijvoorbeeld juist vrij weinig. Er zijn hier fantastische pretparken zoals het IMG Worlds of Adventure. Bij de Dubai Parks and Resorts, kun je tijdens een vakantie met het hele gezin, plezier beleven in de Bollywood Parks, Legoland en Motiongate.
Dubai heeft tevens de mooiste stranden en beachclubs, voor een luxe vakantie, ben je hier aan het juiste adres. In veel van deze clubs zijn er, naast een mooi strand, ook diverse restaurants, zwembaden en loungeplekken. Meestal inclusief pierenbad, speeltuin en speciale activiteiten voor kinderen. Bij het indrukwekkende Atlantis The Palm resort ligt het spectaculaire waterpark Aquaventure. Maar Dubai beschikt over veel meer unieke locaties, zoals onder andere een fantastische indoor ski-locatie en schaatsbaan. Breng tijdens je vakantie ook een bezoekje aan het grootse Dubai Aquarium in de Dubai Mall en sla ook Kidzania niet over. Dit laatste is een nagebouwde wijk, compleet met winkelpanden en restaurants, waar kinderen echte beroepen kunnen uitproberen. Als spectaculaire afsluiting van de vakantie kun je met Arabian Adventures een jeeptour maken door de woestijn.

vakantie met kinderen

Kroatië

Ben je op zoek naar een zonnige vakantie en wil je net even iets anders, dan is Kroatië een aangename vakantiebestemming. Hier kunnen jij en je kinderen volop genieten van zon, een helderblauwe zee en mooie stranden. Hiervoor kom je vooral op het schiereiland Istrië goed aan je trekken, daar vind je de mooiste stranden. Maar blijf vooral niet alleen bij het strand, bezoek ook de indrukwekkende natuur en de fascinerende steden van dit land.
In Kroatië mag je Plitvice en Krka eigenlijk niet overslaan. Dit zijn twee zeer mooie natuurgebieden met schitterende watervallen. Brac en Omis zijn fijne locaties voor een vakantie met oudere kinderen. Hier kunnen ze onder ander klimmen, surfen en kajakken.
Wil je dolfijnen spotten, bezoek dan het eiland Lošinj. Hier leeft een grote groep dolfijnen, bovendien bezit het eiland een rijke natuurpracht.
Daarnaast is er voor de kust van Kroatië een uniek eiland te vinden voor een aangename vakantie, het Happy island Rab. Naast een uniek Middeleeuws stadje, zijn hier zeer kindvriendelijke zandstranden. De meest fijne zandstranden liggen in het noorden van dit eiland, op schiereiland Lopar, waaronder het drukke Paradise Beach. Of ga naar een iets rustigere locatie, aan het zandstrand aan de westkust bij de baai van Kampor. Met zijn ondiepe water is dit een ideale locatie voor kleine kinderen om te zwemmen. Voor een avond vol vermaak is een bezoek aan het amfitheater in Pula, waar ze onder andere gladiatorenavonden hebben, een aanrader.

Thailand

Op zoek naar avontuur? Denk dan eens aan een vakantie naar het bijzondere Thailand.
Start je vakantie bijvoorbeeld in het overweldigende Bangkok. In deze indrukwekkende, maar drukke stad kun je met het hele gezin per boot, met een tuk-tuk en skytrain laten vervoeren, kinderen zullen dit niet snel vergeten. Sla vooral het Lumphini park met zijn grote hagedissen, de stadsdierentuin en de Khao San Road niet over tijdens je bezoek. Thailand heeft maar liefst 139 parken. Een aanrader hierbij, voor een bezoek met kinderen, is het park Khao Yai dichtbij Bangkok. Dit is het meest toegankelijke park om een indruk van de jungle te krijgen. Hier zijn wilde dieren zoals olifanten en tijgers, maar je zult hier vermoedelijk vooral apen en gibbons tegen het lijf lopen.
Bezoek ook Chiang Mai, de grootste stad van Noord-Thailand, dat midden in een adembenemend berglandschap ligt. Deze stad kun je het beste per fiets verkennen, bezoek daarbij ook de Night Bazaar. In de nabije omgeving van de stad vind je het avontuurlijke Thailand. Ga tijdens deze vakantie met je kinderen raften op de rivier, laat ze door de bomen tokkelen en help bij de verzorging van olifanten. Als je de kans krijgt bezoek dan tevens Kanchanaburi voor een treinreis, waarbij je via een spectaculaire brug de rivier Kwai zal oversteken. In deze omgeving kun je ook een historische spoorlijn en de Erawan watervallen bezoeken. Deze vakantie zal je nooit meer vergeten.

Meer zin in een staycation? Lees onze tips!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.