0 jaar 1 jaar 2 jaar

Onmisbaar in de babykamer: de luieremmer

Tijd en geld besparen met kinderen

Je hebt van die producten waar je als ouder echt bij zweert. Hydrofiele luiers bijvoorbeeld. Je kunt alle kanten op met die dingen; omslagdoek, afdrooghanddoek, inbakerdoek, tutteldoek, slabber en ga zo maar door. Een ander product waar ik echt bij zweer is de luieremmer. 

Luierzakken

Met een baby heb je veek luiers. Heel veel luiers. En dan moet je nagaan hoe dat is met een tweeling! Ja, simpel rekensommetje: 2 keer zo veel. Maar serieus, dat is echt veel hoor! Dubbel zoveel luiers als normaal…man! Wij hebben heel wat afgesjouwd met luierzakken vol luiers. Die konden we altijd in de buurt wegbrengen. Gelukkig maar, want als we ze in de grijze bak hadden moeten doen dan hadden we iedere week een overvolle grijze bak gehad. Daarnaast is het trouwens ook nog eens goed voor het milieu om je luiers in luierzakken weg te brengen, want deze kunnen gerecycled worden.

Luieremmer

Omdat we luierzakken konden wegbrengen, deden we de luiers dus niet los in de grijze bak. En voor die luierzakken is het natuurlijk ideaal om een luieremmer te hebben. Waarom? Nou, ten eerste: om de lucht. Ja, die lucht is echt niet te harden! Logisch, want een volle luier ruikt natuurlijk alles behalve prettig, laat staan als je hem een paar dagen ‘bewaard’ om te sparen voor een volle luierzak.
En dan ten tweede: zo’n luieremmer kan gewoon prima op de babykamer staan. Een stinkende plastic zak zet je niet op een babykamer neer, maar een kleine witte luieremmer kan er prima staan!

Tommee Tippee

Een ideale luieremmer is bijvoorbeeld de Tommee Tippee. Deze luieremmer werkt met cassettes die iedere luier apart – geurvrij – verpakt. De luieremmer maakt een soort van lange luierworst (dat klinkt heel apart) die je zo ineens weg kunt doen. De luiers zijn hierdoor niet meer zichtbaar en niet meer te ruiken! Halleluja!
Met een cassette kun je 90 luiers verpakken en als hij op is dan heb je de Tommee Tippee navulling cassettes.

Wij hebben echt jarenlang onwijs veel plezier gehad van onze luieremmer en hij is echt iedere cent waard. Je krijgt trouwens levenslange garantie op een Tommee Tippee emmer, dus mocht er onverhoopt iets mee gebeuren is er geen paniek.
En is je kindje na een paar jaar toe aan een leventje zonder luiers? Check dan zeker even deze zindelijkheidstips! Dan kunnen hopelijk over een paar weken zowel de luiers als de luieremmer de kamer uit! 🙂


Lees ook: De ideale luier bestaat niet.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.