4 jaar 5 jaar 6 jaar Creatief & Knutselen Educatief

{ Review } | Nieuw van Play-Doh: leren & spelen tegelijk!

(Door Sanja) – Wat boffen wij dat we namens Go or No Go een leuk nieuw en vooral educatief setje mochten testen. Het setje van Play-Doh, namelijk leren & spelen in één. Wij ontvingen ‘Cijfers & Tellen’ Een leerzame serie die je samen met je kleintje kunt spelen. Op deze manier leert het kindje getallen, kleuren, vormen en meer kennen!

Dit zit er in

– 3 potjes met verschillende kleuren klei
– 8 stempels
– pakje met kaarten/borden
– ‘Ideeënboekje’

Play-Doh

Mijn zoontje van 3 is onwijs gek op kleien. Toen ik de Play-Doh doos uit het perspakket haalde sprong hij ook letterlijk een gat in de lucht. Niet wetend dat het nog leuker was dan ‘gewoon kleien’. Hij wist niet hoe gauw alle potjes open moesten en elke stempel die die pakte was ‘wauw, mooi’. Ik moet zeggen dat de stempels ook lekker vasthouden met kleine, maar ook grote handen.

Luka heeft al een tijdje belangstelling voor letters en cijfers. Zo vraagt hij mij geregeld welk nummer of cijfer iets is, terwijl hij naar een bepaald cijfer wijst of een bepaalde letter. Ik zag dit als een geweldige kans om hem cijfers te leren van 1 tot 5.

Daar gaan we dan!

Ik legde hem een aantal dingen uit en hij het helemaal zitten. We deden als eerste een spelletje ‘cijfers herkennen’. Ik maakte nummertje 3 en Luka moest raden welke nummer het was. In het begin wist hij alleen maar nummer 1 aan te wijzen, maar na 20 minuten waren dat alweer 3 getallen welke hij uit elkaar kon houden. Apentrots ben ik!

play-doh letters cijfers

Het tweede spelletje wat we deden was ‘tellen’. Ik maakte balletjes en legde ze naast elkaar, Luka telde ze. Ik moet zeggen dat dit super goed ging, maar dat komt ook omdat Luka al tot 15 kan tellen. Dat maakte het spel niet minder leuk hoor, want hij leefde zich helemaal in!

Uiteindelijk hebben we verspreid over een week alle spelletjes uitgeprobeerd samen, maar ook met papa. Luka’s favorieten zijn toch ‘tellen’ en ‘zeebodem versieren’. Hier merk ik toch dat zijn voorkeur naar ‘gewoon spelen’ gaat na een tijdje, maar dat is ook helemaal niet erg. Ik vind het erg knap van hem dat hij 20 minuten volledig geconcentreerd kan oefenen met tellen of cijfers.

Go or No Go

Ik vind het een super leuke manier om je kinderen nieuwe dingen te leren, want wanneer leert een kind nou beter dan tijdens het spelen. Wat ik ook erg prettig vind aan dit setje is dat ‘niets moet’. Natuurlijk zijn er spellen en uitleg over hoe je het moet doen, maar je kan er zelf ook wat creatiefs mee bedenken. Het is echt een veelzijdige en vooral leuke manier van leren en interesse wekken bij je kindje voor iets nieuws. Trouwens, dit kun je prima doen met z’n tweeën of ook gezellig samen met opa’s en oma’s.

-Een leuk weetje: Kleien is leuk voor de motoriek!

play-doh letters cijfers

Feitjes

De set die wij mochten reviewen van Play Doh heet ‘Cijfers & Tellen’, maar er zijn er ook nog anderen: Letters & Taal, Kleuren & Vormen, Structuren & Gereedschap.

Prijzen variëren tussen € 14,99 en € 29,99 en ze zijn te koop bij bol.com. 

Ben je op zoek naar meer Play-Doh reviews, kijk dan vooral hier en hier en bij Marstyle kwam ik deze leuke cupcakes van klei tegen, ook gemaakt van een gave Play Doh set.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

 • Reply
  { Review } | Educatieve spellen voor kleuters - Go or No Go
  28 maart 2020 at 06:30

  […] wanneer er spelenderwijs iets geleerd kan worden. Bij een kleuter is dat vaak iets met het alfabet, cijfers of kleuren! Maar ook tactisch denken of inzicht spelen vaak een rol. Hierin zijn dan weer legio […]

 • Reply
  { Review } | Play-Doh Drollendraaiende ijseenhoorn - Go or No Go
  11 november 2019 at 18:27

  […] Lees ook: Review van Play-Doh Touch en Play-Doh leren en spelen. […]

 • Reply
  Oma Will
  18 september 2017 at 23:12

  Geweldig leuk creatief speelgoed.
  Koop dat ook voor de kleinsten, als Kerstcadeautje.
  Play Doh Town, Firehouse.
  Vinden ze vast erg leuk.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  15 september 2017 at 11:48

  Spelen en leren tegelijk! Een geweldige combinatie vind ik. Goed van Play Doh!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.