0 jaar 1 jaar Producten voor kids

{ Review } | Emma Kids: een veilig, comfortabel en gezond babymatras

Met de komst van onze vierde kleine werd het naast een zoektocht naar een geboortepakje, een mega voorraad luiers, zoogcompressen en kleertjes, tijd om op zoek te gaan naar een nieuw ledikantje en een nieuw babymatras. 

Voor onze oudste hebben we gekozen voor een matrasje dat dik genoeg leek, van een bekend Zweeds warenhuis, dat het al een tijdje goed heeft volgehouden. Dit matrasje had een aantal springveren, wat de kleintjes altijd erg leuk vonden. Maar…nu kreeg ik de kans om een heus Emma Kids matras te testen.

Na drie kids zouden we dus eens de kans krijgen om te kijken wat nou eigenlijk beter is: een duurder matras met allerlei hippe snufjes en materialen, of een standaard budget babymatras. En wat nou precies het verschil is.

Tijd voor de test

Het babymatras kwam in een redelijk grote doos waar de kids gelijk met z’n allen omheen stonden om te kijken wat er voor interessants in zou zitten. Bij het openen kwam er een Emma Kids brochure uit en daarna was daar het matrasje, luxe verpakt in niet alleen plastic maar ook een soort mesh-stof hoes. Dat was het eerste verschil met ons oude Zweedse matras  😉

Toen we het matrasje uit de verpakking haalden had ik eerlijk gezegd verwacht dat hij nog heel veel dikker zou zijn, maar dat was niet het geval. Het matrasje is dus niet extreem dik, waardoor ik toch mijn twijfels had over hoe goed de ondersteuning zou zijn. Want het oude matras was ruim 15 cm dik, en ik schatte het Emma Kids matras op slechts 10 centimeter dik.

Goede ventilatie

Omdat het matras dus niet echt hoefde uit te deuken, kon onze jongste dochter gelijk aan het testen gaan. Het matrasje heeft bovenop een soort mesh-laag en het heeft verticale luchtkanalen voor goede ventilatie. Dat viel bij het oude matrasje wat tegen. Als het warm was, dan lagen de kids wel uit bed te zweten. Nu is het tijdens onze test periode niet super heet geweest, maar onze dame is geen één keer bezweet wakker geworden. Dat is voor mij al meer dan drie pluspunten waard! Wat ik zelf wel grappig vond is dat de lijnen in het matrasje verschillende kleuren hebben. Zo is het toch echt een kids matras. Natuurlijk zie je dit niet zodra het hoeslakentje eromheen zit, maar toch een leuk idee dat er zelfs aan zulke kleine details aandacht is besteed.

Veiligheid en hygiëne

Ondanks dat het matras niet heel dik is, voelde het toch erg stevig aan. De bovenste laag is gemaakt van een speciaal ondersteunend schuim, wat ook echt anders voelt dan de onderste laag. Ik wilde eens even het matras ‘van binnen’ bekijken om te zien hoe het eruit zou zien, maar dat was nog even een werkje. Juist omdat veiligheid zo hoog in het vaandel staat bij Emma Kids, hebben ze de rits zonder treklip erop gezet. Zo kan je kleintje dus met geen mogelijkheid de matrashoes openkrijgen. Ik bedoel, ik heb ontzettend mijn best gedaan om de hoes los te krijgen, maar zonder dat lipje lukte dat voor geen meter. Je kunt dus met een veiligheidsspeld, dat je gebruikt als treklip, de hoes er wel vanaf halen. Zo kun je de hoes gewoon regelmatig wassen op maar liefst 60 graden. Dus zo weet je ook zeker dat alle bacteriën dood zullen gaan met die temperaturen. Zelf vind ik een wasbaar matrashoes echt een musthave omdat kleintjes gewoon af en toe wat kwijlen, overgeven, of door hun luier heen plassen. Een fijn idee dus dat je de hoes gewoon in de wasmachine kunt gooien en je kleine ’s avonds weer in een schoon bedje kan slapen.

Versteviging

Het babymatras heeft trouwens speciale versteviging aan de zijkanten van het matras, zodat als je kleine staat, de randen niet inzakken en de voetjes klem komen te zitten tussen het ledikant en het matrasje. Weer een puntje voor Emma Kids, want ons oude matras zakt gewoon in, ondanks zijn 15cm dikte.

100 dagen testen!

Wat ik ook echt geweldige service vind aan het Emma Kids matras, is dat je het gewoon voor 100 dagen kunt proberen. Bovendien heeft dit matras maar liefst 10 jaar garantie. Hadden we dus dit matrasje bij onze eerste aangeschaft, dan hadden we nu, na bijna vier kinderen, nog 4 jaar garantie op het matrasje gehad. Als je dus graag meerdere kids hoopt te krijgen, dan is het misschien wel een goed idee om gelijk een goed matras te kopen, waar je zeker weten 10 jaar plezier van zult hebben.
Ook is er een speciaal Emma kussen beschikbaar.

Go or No Go

Ik vond het fijn om een goed luchtdoorlatend matrasje in het ledikantje te hebben, met materiaal waarvan ik weet dat het geen rare chemische stoffen bevat. Want de gezondheid van de kleine is natuurlijk onbetaalbaar.

Al met al zijn wij, en dochterlief die het mocht testen, dus zeer tevreden over het babymatras. Het is een stevig matras en mijn dochter heeft er heerlijk op liggen slapen tijdens de testperiode. Dochterlief kon natuurlijk zelf niet vertellen wat zij ervan vond, maar ze heeft heerlijk geslapen: dat zegt genoeg! Een echt GO dus!

Wil je je baby de eerste maanden liever dichtbij je hebben, dan is co-sleepen een optie. Zo heb je je kindje heel dichtbij je ‘s nachts. Mrs mama schreef een blog over co-sleepen of niet voor alle twijfelaars.

Lees ook: Review Emma tweepersoons matras

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Janine
  27 september 2017 at 09:19

  Wat een leuke blogpost!

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   27 september 2017 at 17:32

   Dankjewel! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.