Huis & Tuin

Waar laat ik mijn (duizenden) vakantiefoto’s?

Ik ben zo’n moeder die overal met haar camera rondsleept. Ik wil geen mooi, bijzonder of fijn moment missen en ik vind het dan extra mooi als ik dit kan vastleggen. Het liefste met mijn spiegelreflexcamera, maar die heb ik natuurlijk niet altijd bij. Gelukkig hebben de mobiele telefoons van tegenwoordig ook vaak een prima tot erg goede camera erop zitten, waar je hoge kwaliteit foto’s mee kunt maken. Ook op vakantie is dit niet anders. Maar wat doe ik dan met al die vakantiefoto’s?

Nou, vanalles eigenlijk! Zoals de titel al zegt; ik heb duizenden vakantiefoto’s. En dat is niet overdreven. Natuurlijk kan ik niet met al die foto’s iets doen, maar ik vind dat ik een heel eind kom eigenlijk! 🙂

Blog

Ik heb natuurlijk een blog! 😉 En een blog zonder foto’s, dat wordt ‘m niet. Een verhaal wordt pas krachtig als er mooie foto’s bij zitten. Vaak zorgen de foto’s ook ervoor dat de lezer zich makkelijker een beeld kan vormen van jouw verhaal. Daarnaast ziet het er ook heel saai uit als je geen foto’s verwerkt in teksten, vind ik. Ik vind het gaaf om over mijn vakanties te bloggen en ik laat jullie dan ook graag zien hoe het land van bestemming eruit zag, onze verblijfplaats, het zwembad, de activiteiten en noem maar op.

Fotoboek

Van de eerste 4 jaren van mijn kids heb ik fotoboeken gemaakt. Eerst door foto’s los af te laten drukken en in te plakken in scrapboeken. Daarna door online een fotoalbum te maken en dat af te laten drukken. Na die 4 jaar ben ik alleen albums gaan maken van de vakanties. Maar daar ben ik eigenlijk sinds een jaar ook mee gestopt. Als ik bedenk hoe weinig (nooit) ik zelf in mijn oude fotoalbums kijk, denk ik…voor wie maak ik die albums eigenlijk? Niet voor mezelf, want ik heb er niet meer zoveel lol in om die albums te maken.

Je vakantiefoto op canvas

Een vakantiefoto af laten drukken op canvas blijft wat mij betreft nog altijd een van de mooiste manieren om een mooie, bijzondere foto extra uit te lichten. Een van je mooiste vakantiekiekjes wil je toch gewoon lekker in de woonkamer hebben hangen, zodat je er iedere dag weer van kunt genieten en aan terug kunt denken? Die vakantiefoto waar je met je gezin aan zee naar de zonsondergang zat te kijken. Of die stralende foto van jullie gezin op vakantie? Of juist die foto waar je kids lekker met z’n tweetjes lagen te luieren in de hangmat? Genoeg mogelijkheden en jullie hebben vast net als ik altijd 1 of 2 echte favoriete vakantiefoto’s, niet waar? Dát zijn nou net die vakantiefoto’s die perfect zijn om af te drukken op canvas.

vakantiefoto's

Bewaren

Het meerendeel van mijn foto’s wordt bewaard. Niet in een album, maar op onze externe harde schijf. Hierop staan alle foto’s bewaard. Van mijn eigen jeugd tot nu. Wat ik daar dan mee doe? Nou, met ons laatste vriendinnenweekend hebben we heel veel uitgaansfoto’s gebruikt en daar een leuke quiz mee gemaakt voor elkaar. Er komen altijd wel leuke gelegenheden waar het leuk bij is om oude foto’s op te zoeken. Dus ze blijven allemaal bewaard, voor altijd! 🙂

Ik ben nu wel erg benieuwd wat jullie met je vakantiefoto’s doen. Laat het me weten hieronder in de reacties!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Frankrijk
  18 november 2017 at 12:51

  De nachtmerrie voor menig gezinnen: computerfalen en alle foto’s weg. Dus eens per maand een externe harde schijf / online cloud raadplegen is een verstandige zet.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 augustus 2017 at 11:36

  Helaas laat ik ze meestal verkommeren op mijn computer. Maar het leukst vind ik een jaarlijks fotoalbum laten maken.

 • Reply
  Ingrid Hopster
  25 augustus 2017 at 08:15

  Ik ben vorig jaar begonnen met fotomagazine’s maken van vakantiefoto’s niet zo duur als boeken en je pakt het veel sneller om even door heen te bladeren. Het bedrijf ging tussendoor failliet maar heeft in mei een doorstart gemaakt en dat probeer ik bij te houden met leuke foto’s. Ik ben een ramp met fotoalbums maken en ben nog altijd bezig met Quinten zijn eerste jaar album, hij wordt in december 8 ?. En verder is alles hier opgeslagen op de computer, ik bewaar alle sd schijfjes met foto’s en sla online op, zou het een ramp vinden als er iets met mijn foto’s gebeurt.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.