5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

Het hele schooljaar spelenderwijs leren met Squla

squla schooljaar

Deze zomervakantie hebben wij uitgebreid Squla getest. Of vooral Daan en Jesse natuurlijk, ik heb vooral gekeken. 

Om met de deur in huis te vallen: onze mening is duidelijk. We zijn super enthousiast over Squla! Daan en Jesse vonden het iedere keer weer super leuk als ze op Squla mochten oefenen en spelen. We hebben het ook wel leuk en interessant gehouden voor ze: maximaal 45 minuten per dag en niet iedere dag. Wellicht dat ze, als ze het iedere dag hadden gespeeld, net zo leuk gevonden hadden hoor, maar op deze manier bleef het voor hun ook echt als een ‘cadeautje’ om te mogen spelen.

Doel instellen

Je kunt voor je kinderen een doel instellen bij Squla. Hiermee kunnen ze muntjes verdienen, waarmee ze weer nieuwe Squla avatars kunnen kopen. Je kunt zelf kiezen voor welk onderdeel je je kind extra wil motiveren om te oefenen. Zo kan ik bij Daan en Jesse (groep 4) kiezen uit bijvoorbeeld aardrijkskunde, geschiedenis, taal of rekenen. Regelmatig vroegen de jongens aan mij of ik weer een nieuw doel in wilde stellen. Dat werkt prima dus! 🙂

CITO

In Squla kun je ook CITO toetsen doen. Dit onderdeel vinden Daan en Jesse iets minder interessant, want dan wordt het ineens wel een beetje spannend. Ze kennen de CITO toetsen van school en weten dat daar een beoordeling aanhangt. Als ik ze vraag om een CITO toets te doen op Squla, zeggen ze dat ze deze liever op school met Squla maken. Onze basisschool heeft namelijk ook Squla voor alle kids.

Spelletjes

Naast allerlei leerzame oefeningen zitten er ook spelletjes in Squla. Maar vergis je niet, ook deze spelletjes zijn leerzaam! Je kunt zelfs online tegen andere spelers spelen, of bijvoorbeeld tegen je broertje of zusje als jullie tegelijk ingelogd zijn. Daan en Jesse vinden dat natuurlijk super leuk, om te kijken wie welke ronde wint.

Na de zomervakantie

Omdat Squla zo spelenderwijs leren is, vinden de jongens het geweldig om te doen. Ze vinden het dan ook wel heel erg leuk dat ze ook na de zomervakantie mogen door spelen en leren op Squla. Ze zien Squla niet als huiswerk of als schoolwerk, maar juist als een ontspanning en als leuk. Daarom is Squla perfect om ook door het schooljaar heen aan te bieden thuis.

App

Meestal spelen de jongens via de computer thuis, maar soms ook via de app. Dat werkt super handig, maar Daan en Jesse vinden een computer veel interessanter dan een tablet. Waarschijnlijk omdat ze veel vaker een tablet in hun handen hebben dan een ouderwetse muis ;).

Rapporten

Als ouder kun je alle rapporten van Squla inzien van je kinderen. Je kunt zien wat je zoon of dochter in de afgelopen week gedaan heeft, hoeveel hij goed of niet goed had beantwoord en welke vragen lastig waren. Op deze manier kun je heel goed zien waar je kind wat meer moeite mee heeft en wellicht wat meer ondersteuning bij nodig heeft.

Hoogbegaafd

Squla kan ook een perfecte bijdrage leveren voor een hoogbegaafd kind. Op de basisschool raakt een hoogbegaafd kind snel verveeld. Op Squla kan het kind vakken oefenen uit een hogere groep. Hierdoor kan het kind meer leerplezier, succes en zelfvetrouwen ervaren.
Twijfel je of je jouw kind hoogbegaafd is? In deze blog van Lisette kun je meer informatie lezen over een IQ test en ook haar uitleg waarom je een IQ test zou kunnen laten afnemen.

Go or No Go

Wat ons betreft is het duidelijk: Squla is echt een GO! Het is uitdagend, afwisselend en leuk. Om de zoveel weken is er een grotere quiz voor de kinderen beschikbaar. Dat vinden Daan en Jesse echt heel leuk. Zo is er op dit moment bijvoorbeeld een quiz die je helemaal moet doorlopen en maken, met vragen over allerlei landen in allerlei talen. Aan het einde mochten ze antwoord geven op een prijsvraag en ze maken nu kans op een Intertoys cadeaukaart! Erg leuk en het motiveert onze jongens enorm. Als je het mij vraagt, is een Squla abonnement dus echt een goede investering. Twijfel je? Dan is er een maandabonnement, zodat je het een maandje kunt uitproberen. Ben je niet tevreden, dan krijg je je geld terug. Zeker het uitproberen waard dus, toch?!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  { Review } | Squla Familiebordspel - Go or No Go
  30 april 2021 at 06:30

  […] bekend begrip. Zo spelen mijn kinderen op school ook Squla spelletjes en hebben we er zelfs thuis een abonnement erop. Vooral met de thuisscholing was het hier een enorme uitkomst! Squla is namelijk een online […]

 • Reply
  Leuke werkbladen voor groep 1 kleuters - Go or No Go
  14 april 2020 at 06:30

  […] we loco bambino, verschillende educatieve boekjes om cijfers te leren en letters en natuurlijk squla. Maar ik miste wat werkbladen. Zodat hij ook wat “huiswerk” had net als zijn zus. Gewoon even […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.