Gastblog Inspiratie

Wat maakt de nieuwe iPhone 8 zo bijzonder?

iphone 8

Hoera! Dit jaar viert de iPhone zijn 10-jarig jubileum. Dat viert Apple onder andere met de lancering van de nieuwe iPhone 8. Hoewel op dit moment meer wordt gesproken over wanneer de iPhone 8 uitkomt (het gerucht ging dat productieproblemen zouden leiden tot uitstel) vind ik het interessanter om te kijken naar wat Apple’s nieuwe vlaggenschip ons gaat brengen. Een overzichtje van een aantal verwachte features van de nieuwe iPhone 8, waarbij ‘verwachte’ het sleutelwoord is: er is geen enkele smartphone waarover zoveel wordt gespeculeerd als de iPhone! KPN heeft zelfs een speciale nieuwsbrief om je op de hoogte te houden over alle laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe iPhone 8.

‘Blush Gold’

De iPhone 8 komt op de markt in een zwart en een zilveren exemplaar, en in een kleur die nieuw zou zijn voor Apple. Die derde kleur is nu bekend: het Taiwanese bedrijf Foxconn, één van de belangrijkste Apple-fabrikanten, gebruikt in hun interne communicatie de naam ‘Blush Gold’. Dat ontdekte blogger Benjamin Geskin afgelopen weekend. De omschrijving luidde in zijn geheel: ‘Blush Gold 64GB / 128GB’ waardoor nu weer een geruchtenstroom op gang komt dat het nieuwe toestel niet zal uitkomen in een versie met 256 GB intern geheugen (maar dat lijkt me sterk). Blush Gold ligt een beetje in het midden tussen goud en rosé goud.

Tap to wake

Niets nieuws voor veel Android-toestellen, maar de iPhone had dit nog niet. Je kunt je toestel uit de slaapstand halen door twee keer snel op het scherm te tikken. Een uitbreiding dus van het bestaande ‘Raise to Wake’ waarbij je je iPhone uit de slaapstand kunt halen door hem op te tillen.

Oled scherm

Een Koreaanse krant weet te melden dat Samsung een deal van bijna $ 2,6 miljard heeft gesloten met Apple voor de levering van 100 miljoen oled schermen. Ook met het Chinese BOE Technology, vooral bekend vanwege hun werk aan flexibele oled schermen, zou met Apple in gesprek zijn. Op dit moment gebruikt Apple nog standaard lcd-schermen. Een mooie verandering dus, aangezien oled algemeen beschouwd wordt als de opvolger van lcd: een oled scherm is energiezuiniger, beter buigbaar en levert mooiere zwarttinten op. Minpuntje: het is wel een stuk duurder dan lcd. Even afwachten dus wat dat voor gevolgen gaat hebben op de prijs…

Vaarwel Home knop

De ronde knop op de voorkant van de iPhone is verdwenen! Deze zou verwerkt zijn in het scherm, en hij zou kunnen verkleinen en zelfs verdwijnen tijdens gebruik. Hierdoor zou het ‘bruikbare’ scherm door kunnen lopen tot onderaan het toestel.

Draadloos opladen

Er bestaan al jaren Android-toestellen die je draadloos kunt opladen. Deze feature is dus niet bepaald vernieuwend, tenzij Apple erin slaagt om hier een nieuwe dimensie aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan draadloos opladen op afstand; wanneer je je huis binnenloopt begint automatisch je telefoon op te laden. Dat zou voor mij in ieder geval een uitkomst zijn! Dat betekent echter wel dat de aluminium achterkant moet worden vervangen door een glazen achterkant. Ik hoor je al denken: “Dat is dus twee keer zoveel kans dat ik hem kapot laat vallen!” En dat klopt 🙂

Augmented Reality

De introductie van deze feature zou zomaar de grootste verbetering van de iPhone 8 kunnen worden, mits Apple het op tijd af krijgt. En dat is nog maar de vraag, ondanks dat Apple naar eigen zeggen ‘honderden mensen’ erop heeft gezet. Met Augmented Reality kun je via de lens van je iPhone een digitale laag over de echte wereld heen leggen, die fantastische mogelijkheden biedt. Stel je voor: je richt je camera op de Domtoren in Utrecht, waarop Siri je vertelt dat deze vanaf 1254 gebouwd werd, dat hij 112,32 meter hoog is en welke restaurantjes er op loopafstand vanaf zitten. Kies je dan een leuk restaurant uit, dan zie je hoe de route wordt uitgetekend op de weg voor je. Handig!

Suppressed notifications

Huh? Het is simpeler dan het klinkt. De nieuwe iPhone onderdrukt de hoorbare notificaties van apps terwijl je naar het toestel kijkt. Best logisch, omdat je ze immers op het scherm kunt zien!

Gezichtsherkenning

Eerder werd geopperd dat de nieuwe iPhone een vingerafdrukscanner zou krijgen die in het scherm geïntegreerd zou zijn. Dat idee lijkt nu van de baan. Wel lijkt het er sterk op dat de iPhone 8 ontgrendeld zou kunnen worden middels gezichtsherkenning. Het nieuwe toestel zou hiervoor al zijn uitgerust met een dubbele camera om een 3D-scan te kunnen maken en er zou ook infrarood-technologie ingebouwd zijn zodat je in het donker ook je telefoon kunt ontgrendelen. Gezichtsherkenning is weliswaar iets minder veilig dan een vingerafdrukscanner, maar die laatste wordt door veel mensen maar als ‘lastig’ ervaren en daarom uitgeschakeld. En een goed werkende gezichtsherkenning is natuurlijk altijd veiliger dan een uitgeschakelde vingerafdrukscanner…

Wat denken we van de iPhone 8?

Zo, dat waren een paar van de meer opvallende veranderingen die worden verwacht. De tijd moet uitwijzen of het allemaal kan worden waargemaakt, maar één ding is zeker: de nieuwe iPhone 8 belooft een stuk interessanter te worden dan de iPhone 7, die door veel analisten als ‘saai’ en ‘weinig vernieuwend’ werd omschreven. Sowieso heeft de iPhone 8 vanwege zijn nieuwe oled-scherm, zijn glazen achterkant en het verdwijnen van de home knop een geheel vernieuwd design, waar de iPhone 7 nauwelijks te onderscheiden was van zijn voorganger. En daar gaat het uiteindelijk toch om bij Apple: dat iedereen van verre kan zien dat jij die allernieuwste, allerhipste iPhone hebt!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.