Persoonlijk

Coolsculpting een aanrader? Ja, maar pas op!

Wil jij graag af van dat nare vetrolletje, op je buik, benen of billen? En heb je alles al geprobeerd om je figuur bikiniproof te maken? Dan heb je vast wel eens van coolsculpting gehoord.

Als je de verhalen mag geloven dé uitvinding van de eeuw. En daar lijkt het eerlijk gezegd ook op. Want als je een rondje googelt, struikel je werkelijk over de voordelen. Zo zou het dankzij deze techniek niet meer nodig zijn om je maandenlang te verhongeren of in het zweet te werken. En ook een operatie, zoals bij liposuctie, lijkt niet nodig om jouw lijf in shape te brengen. Coolsculpting, ook wel cryolipolyse genoemd, is namelijk gebaseerd op het feit dat vetcellen een hekel hebben aan kou. Zelfs zo erg dat het afkoelen van de huid tot een temperatuur van 4 graden ervoor zorgt dat vetcellen afsterven en het lichaam verlaten, om nooit weer terug te keren.

Best positief

Het klinkt als muziek in de oren. Of is coolsculpting toch te mooi om waar te zijn? We vragen het Jorn Kielman, directeur van ABC Clinic uit Breda. In eerste instantie klinkt hij behoorlijk positief. “Coolsculpting is een wetenschappelijk bewezen techniek,” vertelt hij, “die best wat kan opleveren. De methode is laagdrempelig en heeft als voordeel dat je het precies daar kunt toepassen waar jij graag wilt. Wat ook fijn is, is dat de bijwerkingen meevallen. Tijdens de behandeling kan je wat lichte druk of kou voelen. En na afloop kunnen er wat zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Maar die zijn na een paar dagen tot weken verdwenen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het resultaat even op zich laat wachten. Pas na een week of drie, vier begin je wat te zien en het duurt een maand of drie voor je het definitieve effect hebt bereikt.”

Het addertje

Tja, het klinkt dus echt wel goed. Toch vragen we ons nog steeds af waar dat addertje zit. Dat wordt duidelijk als we vragen of coolsculpting een alternatief is voor liposuctie. “Dát is het nadrukkelijk niet,” waarschuwt Kielman. “De methode is echt alléén geschikt voor minimale vetopeenhopingen. Bijvoorbeeld bij mensen die een goed getraind lijf hebben maar net dat ene vetrandje niet weggewerkt krijgen. Heb je een BMI van boven de 30 dan moet je er sowieso niet aan beginnen. In dat geval blijft liposuctie, als zelf afvallen niet lukt, de beste oplossing. Een ander nadeel van coolsculpting is dat je vaak meer behandelingen nodig hebt. En daardoor kan het een kostbare aangelegenheid worden voor iets dat een heel beperkt resultaat oplevert. Mijn advies? Laat je goed voorlichten over wat voor jou de beste behandeling is.”

Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge