Reistips Vakantie met kinderen

Naar het buitenland met de kids? Zorg voor een goede reisverzekering!

Wanneer je naar het buitenland gaat, is een reisverzekering altijd een verstandige keus. Dit is nog belangrijker wanneer je kinderen hebt. Hoewel je natuurlijk het liefste denkt aan leuke dingen als je op vakantie gaat, is het toch goed om even na te denken over wat er kan gebeuren. Er zijn allerlei risico’s en die kun je niet van tevoren inschatten. Je gaat er natuurlijk van uit dat er niets vervelends gebeurt. Maar wat als dat wel gebeurt? Dan kunnen de kosten hoog oplopen en ze worden meestal niet gedekt door je normale verzekering. Zorg dus voor een goede reisverzekering als je naar het buitenland gaat met de kids! 

Ervaringen met reisverzekeringen

Omdat het kiezen van een reisverzekering soms lastig is, zochten we naar ouders die hun verhaal wilden delen. Dit zijn ervaringen van mensen die op reis gingen en ontdekten hoe praktisch een reisverzekering kan zijn.

Nina: “We hadden diep in de schulden kunnen zitten”

Nina ging met haar man en twee kinderen op skivakantie in Oostenrijk. Voordat ze vertrokken, besloot Nina om toch maar om bij Centraal Beheer een kortlopende reisverzekering af te sluiten – ondanks dat haar man zei dat dat niet nodig zou zijn. “Het kostte maar een tientje om de skivakantie te verzekeren. Ik nam het zekere voor het onzekere. En achteraf was het de beste keus die ik kon maken…”. Op de derde dag van de vakantie viel Nina’s oudste zoon toen hij iets te enthousiast de zwarte piste af kwam stuiven. Hij bleef liggen met een gebroken been en een hersenschudding en moest met de helikopter van de piste worden gehaald. Na behandeling in het ziekenhuis werd het voor hem de gipsvlucht naar huis. Nina: “Alleen de helikoptervlucht kostte al duizenden euro’s. Ik zag de rekeningen achteraf en ik schrok ontzettend. Wat was ik blij dat ik dat tientje had betaald voordat we weggingen! We hadden diep in de schulden kunnen zitten.”

Marloes: “Zelfs na 15 jaar bleek de reisverzekering de goedkoopste optie”

Marloes en haar man Robert kozen nog vóór hun huwelijk al voor Centraal Beheer reisverzekeringen. Ze gingen namelijk graag en vaak naar het buitenland. Robert: “Toen onze oudste dochter geboren werd, vroegen we ons af of we de verzekering zouden houden. Zouden we nog wel vaak gaan reizen? Maar we lieten hem toch doorlopen, ook al gingen we wat minder vaak weg. Toen we vorig jaar op vakantie naar Noorwegen gingen, liep de verzekering al 15 jaar. Elk jaar betaalden we ervoor, terwijl we niet eens zo vaak weggingen. Ik sprak af met Marloes dat ik hem na de vakantie zou stopzetten. Tijdens de vakantie werd onze jongste zoon ineens ziek. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis en werd in Bergen geopereerd aan zijn blindedarm. Toen we later de rekeningen zagen, ben ik gaan uitrekenen hoe het zat. Zelfs na 15 jaar bleek de reisverzekering de goedkoopste optie: we hadden er meer dan 1000 euro mee bespaard.”

Welke risico’s kun je afdekken?

Het feit dat je een reisverzekering nodig hebt als je naar het buitenland gaat, betekent niet dat je alle denkbare risico’s hoeft af te dekken. Bij een goede instantie kun je zelf je reisverzekering op maat samenstellen. Dit kan voor zowel een kortlopende reisverzekering als een doorlopende verzekering. Je kunt heel veel risico’s apart aan- of uitzetten. Zo kun je je reisbagage verzekeren, zijn er clausules voor pech onderweg en vervangend vervoer en is een reisverzekering natuurlijk ook geschikt om medische onkosten te dekken. Het is aan jou om te bepalen welke risico’s je wel of niet wilt laten dekken door je reisverzekering. Alle risico-dekkingen gelden alleen in landen met een positief reisadvies. Een reisverzekering dekt je in tegen allerlei kosten. De verzekering zelf is meestal best goedkoop, zeker als je nagaat welke kosten er gedekt worden. De kans dat er iets misgaat op vakantie is klein, maar als het gebeurt zijn de kosten hoog. Het is dan fijn om te weten dat je met een klein bedrag gedekt bent tegen dergelijke hoge kosten. Zeker als je met een gezin op vakantie gaat. De kans is groter dat er dingen gebeuren. Zo kan je kind ziek worden vlak voordat je weggaat of tijdens de vakantie. Oudere kinderen stoeien vaak en zullen zo sneller een ongelukje hebben waarvoor ze in het ziekenhuis behandeld moeten worden. Kortom: een goede reisverzekering op maat is een must als je op reis gaat met de kids!

Turkije

Stel dat je nu een heerlijke vakantie naar Turkije boekt, dan is een reisverzekering erbij regelen dus wijsheid. Daarnaast moet je natuurlijk niet vergeten om een visum te regelen voor je vakantie. Dat is gelukkig binnen enkele minuten geregeld, maar je moet het wel even doen. Wij hebben dit voor onze vakantie online via E-visums.nl gedaan. Ik regelde dit altijd ruim op tijd, maar het mooie is dat als je het even vergeten bent, je hier je visum voor Turkije gewoon dezelfde dag nog binnen krijgt. Zelfs in het weekend. Je krijgt je visum Turkije binnen 12 uur, dus ook voor wie het even vergeten is en er last-minute achterkomt, is een visum hier zo geregeld. De geldigheid van het visum is 180 dagen, waarvan je er 90 in Turkije mag verblijven. Je kunt je visum Turkije betalen met iDeal en klaar ben je! Klaar om op vakantie te gaan! 🙂

Meer tips

Kijk hier als je op zoek bent naar meer reistips voor een verre vakantie met kinderen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.