Producten voor kids

Pak deze zomer lekker je fiets – Gaan met die banaan!

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Of je kindje nu nog moet leren fietsen, of hij of zij heeft het al lang onder de knie: de zomer is bij uitstek geschikt om te fietsen!

Het weer

Het is natuurlijk een stuk prettiger om achter je wiebelende, maar fietsende zoon of dochter aan te hollen als het niet staat te gieten. Ook als je kids al prima kunnen fietsen, pak je in de herfst een stuk minder snel de fiets dan in de zomer. Ik in ieder geval wel, ik ben echt een goed-weer-fietser. Dat is vast geen goed Nederlands woord, maar ik denk dat jullie wel snappen wat ik bedoel. Als ik in de regen fiets, krijg ik altijd flashbacks naar de tijd dat ik als student naar school fietste, weer of geen weer. En dan kwam je op school aan met je doorweekte spijkerbroek, want no way dat je met een regenpak aan op de fiets zou stappen. En vervolgens duurde het toch echt wel een uur of anderhalf voordat je broek opgedroogd was. Dus nee, als ik nu niet in de regen op de fiets hoef te stappen, doe ik dat ook niet. Des te meer geniet ik er ook van als ik lekker in de zomer kan rondfietsen met de jongens.

De tijd

Je hebt meer tijd. Natuurlijk werken de meeste ouders gewoon in de zomervakantie (ik ook hoor!), maar de meeste gezinnen zullen in de zomervakantie ook een aantal weken vakantie hebben. En daarnaast hoef je op je vrije dagen die je wellicht doordeweeks hebt niet te haasten om om half 9 op school te staan. Prima dus om op jullie vrije dag de fiets te pakken en er lekker op uit te gaan. Of om met je kleine de eerste pogingen te doen om te gaan fietsen. Is papa ook thuis? Laat die dan lekker achter je zoontje of dochter aan hollen. Kan mama mooi filmen als de kleuter zijn of haar eerste stukje los fietst!

Maar wat voor fiets dan?

Je kunt natuurlijk alle kanten op. Voor de allerkleinsten zijn er 12 inch fietsjes, indien nodig natuurlijk met zijwieltjes. Wij zelf hadden toen de jongens klein waren super stoere beachcruisers. Is een fiets nog een stapje te ver voor je kindje, dan kun je natuurlijk ook beginnen met een loopfiets. Ideaal voor je kindje om te leren zijn balans te houden. Vaak zie je dan ook dat kinderen die een loopfiets gewend zijn, sneller leren fietsen.

Voor de grotere kids heb je natuurlijk 1001 verschillende soorten fietsen. Ik houd het daarom gewoon even op mijn persoonlijke voorkeur: ik vind de fietsen met zo’n voorrek erop echt gewéldig, voor zowel jongens als voor meiden. Mijn persoonlijke favoriet is de lichtblauwe Popal Black Fighter. Woooh, die vind ik echt super tof. Gelukkig hebben mijn jongens een goede smaak, want ook zij vinden deze fiets te gek! Een goed slot erop, of je nu in een dorp of in een stad woont, en klaar ben je!

Gaan met die banaan!

Zit jij deze blog te lezen terwijl buiten het zonnetje schijnt? Hup, afsluiten en lekker op pad met de fiets!
Of ben je aan het bedenken wat je morgen moet gaan doen? Zet de picknickmand klaar en ga morgen lekker op de fiets richting het park. In ieder geval, ga lekker genieten van de zomer, van elkaar en van je fiets! 😉

Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.