Creatief & Knutselen

Waterpret en modderpret

Waterpret en modderpret. Wat ons betreft gaan die twee goed samen! 🙂 

Met warm weer is er niets lekkerder dan spelen met water. Nu heb ik al zo best vaak geschreven over waterpret, bijvoorbeeld over ons waterparadijs in de achtertuin, dat ik deze keer een andere insteek heb gekozen. Want er valt natuurlijk nog veel meer te doen met water. We speelden de laatste weken bijvoorbeeld flessenvoetbal, geweldig met twee fanatieke mannetjes. Ook maakten we waterballonnetjes om elkaar mee nat te gooien. Beide lekker old school maar daarom niet minder leuk.

Water en zand!

Maar water is natuurlijk ook een perfecte match met zand. Want dan krijgen we zoals we allemaal wel weten: modder! En wat is er nu leuker dan lekker ongegeneerd in de modder kliederen. Nu moet ik er wel meteen bij zeggen: onze jongens vinden modder heel erg leuk, maar er door heen rollen of zichzelf onder smeren, daar hebben ze het niet zo op. Ze vinden het vooral leuk om er iets mee te bouwen, een dam of een modderkasteel.

modderpret

Waterbaan

Nu hebben we in de speeltuin bij ons in het dorp een geweldige waterbaan. Door middel van een pomp komt er water door de waterbaan heen. Het water kan in de waterbaan twee kanten op; richting de zandbak of richting een zand/water-tafel. Als je het water richting de zandbak laat gaan, kan daar een lekkere modderpoel ontstaan. Maar je kunt er ook een gracht graven zodat het water de hele zandbak doorstroomt. Mijn favoriet, haha!
Als het water richting de watertafel gaat, kun je daar lekker met water spetteren en kliederen. Natuurlijk het leukste als er wat zand bij komt kijken! 😉

Waterbaan vs watertafel

Onze kids kunnen zich uren vermaken met die waterbaan. Stiekem wil ik er zo een thuis ook, maar ja, dat is wel een behoorlijke aanslag op onze tuin ;)…er zijn gelukkig allerlei soorten watertafels die ideaal zijn voor thuis, maar ja, als je deze grote houten waterbaan inmiddels gewend bent, is die toch echt niet te overtreffen hoor. Of toch wel? Hebben jullie een gave watertafel in huis?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.